Youtube

YouTube biedt excuses aan voor verwijderde Bitcoin video’s

Vorige week baarde de Amerikaanse gigant opzien door allerlei filmpjes over cryptocurrency te verwijderen. Dit waren met name video’s over het traden van Bitcoin. Uiteraard reageerde men hier verbaasd op, maar uiteindelijk is YouTube gister met excuses naar buiten getreden.

Volgens YouTube is het zelfs zo dat alle video’s weer hersteld zijn en teruggeplaatst zijn. ‘Door de enorme toevloed van video’s op onze site, maken we soms een inschattingsfout. Zodra bij ons de fout gemeld is, herstellen we de content zo snel mogelijk’, aldus een persvoorlichter van de mediagigant. Waar het exact mis gegaan is, blijkt verder niet uit deze toelichting.

Cryptocurrency en pensioen opbouwen

Meerdere YouTube kanalen beweren echter dat hun video’s nog steeds niet terug geplaatst zijn. Voor dergelijke YouTube kanalen is dit ontzettend vervelend en kwalijk, aangezien zij op deze manier (veel) geld mislopen.

Het gaat namelijk met name om trading video’s van behoorlijk grote kanalen. Zo is Alex Saunders, bekend van Nugget’s News, behoorlijk gepikeerd.

In totaal werken meer dan 100 video’s van hem verwijderd. Dit gebeurde zonder enige toelichting en momenteel staan de video’s nog steeds niet online.

Nieuwe regels

Het platform van YouTube is in de afgelopen jaren gigantisch uitgebreid. Steeds meer mensen uploaden video’s en ook steeds meer mensen kijken naar de YouTube video’s.

Vanwege deze opkomst heeft YouTube regelmatig nieuwe regels in het leven moeten roepen. Het is vooralsnog onduidelijk of het verwijderen van de Bitcoin video’s ook gebaseerd is op één van de nieuwe regels.

Feit is wel dat dergelijke video’s op geen enkele manier strafbaar zijn. Met de video’s proberen de makers mensen te vermaken óf juist te informeren.

Door het verwijderen dan deze video’s heeft YouTube zichzelf in een enigszins lastige situatie gewerkt. Het is namelijk voor de eigenaren van de YouTube video’s een behoorlijke kostenpost aan het worden.

Onduidelijk is nog of en hoe YouTube dit gaat compenseren. Het zegt in ieder geval genoeg dat ze gister met excuses zijn gekomen.

De YouTuber Chris Dunn heeft wél meldingen gekregen waarom zijn video’s verwijderd zijn. YouTube richt zich hierbij op het feit dat de video ‘harmful or dangerous content’ bevatten.

Daarnaast komt ook de reden ‘sale of regulated goods’ aan bod in de mailtjes van YouTube richting Chris Dunn.

Voor Dunn is dit een uiterst kwalijke zaak. Hij is namelijk al 10 jaar lang aan zijn kanaal aan het bouwen. In totaal heeft hij meer dan 7 miljoen views en ruim 210.000 abonnees.

Als we het over dergelijke aantallen hebben, spreken we ook over aardige inkomsten.

De YouTubers vergaren deze inkomsten door advertenties te tonen in hun video’s, na hun video’s of voor hun video’s.

Voor Dunn is het echter niet meer mogelijk om op deze manier geld te verdienen, zolang zijn video’s verwijderd zijn en blijven.

Als we YouTube mogen geloven, moeten de video’s allemaal al weer teruggeplaatst zijn.

Volgens meerdere YouTubers is dat nog niet het geval. Bij houden deze kwestie strikt in de gaten, aangezien er niks mis is met video’s omtrent het traden van Bitcoins.

Ook interessant

Crypto Daytrading
Cryptocurrency algemeen
Frauke Willema
Wat is Crypto Daytrading?

De wereld van de cryptocurrencies is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Meer en meer currencies kwamen op de markt en meer en meer mensen zijn zich hiermee bezig

Lees verder »
digitale munten kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
cryptomunten kopen advies & tips

Jij hebt er vast al eens over nagedacht; Cryptocurrency kopen hoe doe ik dat eigenlijk? Dat dachten wij al, wij zaten voordat we een aantal jaar geleden begonnen met cryptogeld

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?