arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat zijn digitale munten

Wat zijn cryptomunten?

Alles wat je moet weten over cryptomunten voordat je gaat beginnen met digitale munten.

Alle Coins
Wat kun je met cryptomunten?

Cryptomunten worden steeds populairder hierdoor hoor je steeds vaker cryptocurrency begrippen. Crypto munten is de Nederlandse vertaling van cryptocurrency. Wat zijn cryptomunten eigenlijk? Met cryptomunten kun je internet transacties voldoen via de blockchain. Middel de cryptografische versleuteling wordt deze betaalwijze als enorm veilig gezien. Tegenwoordig kun je gemakkelijk cryptocurrency kopen en verkopen via de verschillende exchanges. 

De blockchain

De blockchain kun je zien als een hele grote database. Deze blockchain database is geordend in blokken, ieder blok van bijvoorbeeld een uur worden bijvoorbeeld bitcoin transacties in verwerkt. Op het moment dat een blok afgerond is wordt deze aan de blokken ketting toegevoegd. Alle wijzigingen in de blockchain worden exact bijgehouden en zijn terug in te lezen. Een transactie het blockchain netwerk ingeschoten kun je niet terugdraaien en staat voor eeuwig vast. De block chain wordt als één van de grootste internet ontwikkelingen gezien. In 1998 werd er voor het eerst over deze methode geschreven. In 2009 werd de methode door Satoshi Nagamoto toegepast bij de nu wereld beroemde bitcoin.

Cryptocurrency soorten onderscheiden

Er zijn ontzettend veel soorten cryptogeld, welke cryptomunten zijn interessant om in te investeren? Dat is natuurlijk een goede vraag, wij zelf zijn al tijden in de cryptocurrency wereld actief en weten goed wat er speelt. Er zijn 1000'en cryptomunten maar welke crypto moet je nu kopen voor de toekomst? Deze vraag kan natuurlijk niemand met 100% beantwoorden, we kunnen niet in de toekomst kijken. We zien wel enorme ontwikkelingen die wij graag benoemen.

Wat kun je met cryptomunten

Alles over cryptomunten & digitale munten!

Alles over Bitcoin!

Bitcoin BTC

Alles over Ripple!

Ripple XRP

Wat is Ether?

Ethereum ETH

Facebook pagina

Litecoin LTC

Wat is Bitcoin Cash BCH?

Bitcoin Cash BCH

Alles over Cardano!

Cardano ADA

Wat is Stellar Lumens XLM?

Stellar Lumens XLM

Wat kun je met cryptomunten?

De mogelijkheden met digitale munten en vooral blockchain zijn enorm. Zo zijn er cryptomunten die gespecialiseerd zijn in het borgen van privacy & persoonsgegevens of betaalplatformen zoals COTI. Cryptomunten staan bekend voor haar transparantie & betrouwbaarheid. Transacties binnen de blockchain zijn namelijk onomkeerbaar en terug te zien in het grootboek. 


Wil je beginnen met cryptocurrency of sta je op het punt om cryptomunten te kopen? Als je over cryptovaluta beschikt zijn de mogelijkheden enorm! Je kunt je digitale munten wegzetten voor de toekomst (long term) en hopen op een leuke winst. Een andere mogelijkheid is daghandel, dit wordt ook wel daytrading genoemt, dit is een stuk risicovoller. Je bent dan namelijk dagelijks actief op een cryptocurrency exchange om in te spelen op de crypto koers van die dag. 

Waarom crypto munten

Digitale betaalmiddelen zijn de toekomst

Digitale munten zijn veilig en betrouwbaar

Steeds meer webwinkels accepteren Bitcoins of Altcoins. 

Er zijn leuke winsten te halen

Ook jij kunt makkelijk beginnen met cryptocurrency!