Wat is eSport en hoe kun je hier geld mee verdienen?

Bij sport denk je aan voetbal, tennis of misschien een denksport zoals schaken. Je denkt aan fysieke inspanningen, het kraken van hersens en het inzetten van tactiek om de tegenstander te slim af te zijn. Je denkt niet snel aan een computer, tenzij je bekend bent met eSports, een branche die ontzettend hard gegroeid is de afgelopen tijd. Het staat voor Electronic Sports en wordt wereldwijd beoefend door amateurs, professionals en alles wat ertussen kan zitten. Je kunt eSports gewoon lekker online spelen, maar voor de enorme grote geldprijzen moet je toch echt op een evenement zijn.

Wat zijn de mogelijkheden die er zijn en hoe groot is de kans dat jij ook mee kunt doen voor een van de grote prijzen die regelmatig over de tienduizenden euro’s schieten?

Hoe groot is de kans dat jij hier geld mee kunt verdienen?

Dat ligt er maar net aan. Ben je al bijzonder goed in het spelen van een bepaalde game en versla je met gemak je vrienden en online tegenstanders? Dan is de kans groot dat je een leuke vlog of stream op kunt zetten op YouTube of Twitch. Zijn er veel mensen die jouw filmpjes leuk of interessant vinden, dan kun je hier een leuk bedrag mee verdienen. Zeker wanneer je gevonden wordt door een sponsor of reclames toe kunt voegen aan de stream, waarin jij laat zien hoe goed je bent.

E-sport Tornooi
Source: Pixabay

Word je daar zo rijk van?

Dat is maar net de vraag. Zet je een Engelstalige vlog op en krijg je tienduizenden volgers (zeker niet onmogelijk), dan kun je grote bedragen binnenhalen. Maar deze bedragen vallen in het niet wanneer je kijkt naar de grootste prijzen die je kunt winnen. Miljoenen zijn binnen te halen wanneer je op het podium komt te staan bij een groot evenement. Daarvoor moet je wel de populaire spellen spelen, zoals CoD, Dota of Fortnite. Enorme bedragen met FIFA op deze manier is niet haalbaar, dan kun je juist beter gaan streamen omdat die community simpelweg wat kleiner is.\

bron: Wikipedia

Waar komt al dat geld vandaan?

Er wordt vaak vergeten dat eSports over heel de wereld bekeken worden en dat er ongeveer 200 miljoen fans zijn die via YouTube, Facebook en Twitch hun favoriete gamers volgen. Keek jij vroeger vaak naar voetbalwedstrijden? Dat is wat de jeugd van tegenwoordig ook doet, alleen kijken zij naar net een iets andere tak van sport.

Op plekken waar miljoenen mensen samenkomen, kun je automatisch spreken van een miljoenen business. Zeker wanneer je bekijkt dat deze wereld eigenlijk relatief jong is en wacht op de mogelijke uitbreidingen. Betere verbindingen bijvoorbeeld, een sterkere infrastructuur voor het delen van data of meer interactieve content vanuit de gamers zelf.

Wat als jij nou zelf aan de slag wilt?

Ben jij van plan om eens een kijkje te nemen in deze wereld? Kijk dan eerst naar twee factoren. Welk spel ben je goed in en welke spellen is echt vraag naar. Wanneer dit een match is, heb je een geweldige instap. Laten we eerlijk zijn, je speelt toch ook liever de best uitbetalende gokkasten wanneer je naar het casino gaat – verdiep je daarom eerst in welke spellen je grote bedragen op kunnen leveren en de spellen waar jij echt goed in bent.  

Of je vervolgens een vlog of stream op gaat zetten of probeert om direct naar de top door te stoten, dat maakt niet zoveel uit. Het uitgangspunt blijft namelijk hetzelfde: je komt er alleen wanneer je een lange adem hebt en wanneer je bereid bent om bijzonder veel te trainen. Want ook bij eSports komen trainingen, voedingsadviezen en andere adviseurs kijken!

Ook interessant

Litecoin wallet aanmaken bij Litebit
Cryptocurrency exchange
Adam Grunwerg
Aanmelden bij litebit hervat

Goed nieuws vanuit het Litebit team, vanaf vandaag is het aanmelden bij litebit weer mogelijk. Vanaf 22 december heeft Litebit een aanmeld pauze ingelast i.v.m. de enorme drukte. Wij van

Lees verder »
Bitcoin prijs blijft zakken
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens.

Lees verder »
cryptocurrency handleiding
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Digitale munten verkopen

Als jij in de “goede” tijd cryptomunten hebt gekocht dan heb je waarschijnlijk al een flinke winst kunnen maken. Anders ben jij ook niet op deze pagina terecht gekomen… In

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?