crypto card

Wat is een crypto card en wat kun met een cryptocard?

Last Updated on 11 september 2019 by

Cryptocurrency heeft betrekking tot een moderne businesswereld. Er kan heel veel geld in omgaan en het kan dus ook erg gevaarlijk zijn voor je portemonnee. Toch verdiepen steeds meer mensen zich in de cryptovaluta en de wisselkoersen. De bekendste cryptovaluta is tegenwoordig de bitcoin, maar het is een van vele. Sommige zijn honderden euro`s waard, anderen hebben slechts een waarde van een paar cent.

Elk spel of elke website die met een aparte soort van geld werken hebben in feite een cryptocurrency. Toch zijn er maar een aantal die als cryptovaluta voor de beurs gemaakt zijn. Tegenwoordig heb je ook crypto creditcards. Die worden ook wel crypto cards genoemd. Maar wat zijn deze cryptocards nou eigenlijk? Waarin verschillen ze van de normale creditcards? En welke crypto creditcards zijn er eigenlijk?

cryptocard betalen

Wat zijn crypto cards?

Crypto creditcards zijn creditcards die je gebruikt om heel snel cryptovaluta te kopen en verkopen. Met een crypto creditcard kan je van de ene valuta een andere kopen. Een crypto creditcard is een prepaid card. Je hebt er dus een account achter zitten, waarop je een bedrag hebt staan of een hoeveelheid cryptovaluta. Meestal zijn de crypto creditcards gebonden aan een specifieke wisselkoers tussen 2 valuta.

De valuta waaraan het gelinkt is, maakt uit voor de eigenschappen van de creditcard. Je kan geld overmaken vanaf je gewone bank account naar je crypto creditcard via bijvoorbeeld iDeal. Als je bijvoorbeeld 3 bitcoins op je crypto creditcard hebt staan en je wil een andere valuta kopen met de bitcoins, dan kan je betalen met je crypto creditcard en hoef je dus niet eerst je bitcoins te verkopen. Een crypto creditcard is een link tussen cryptovaluta en normaal geld.

Kort samengevat, een crypto creditcard is een prepaid card waarmee je snel met cryptogeld kan betalen als normale valuta. Je hebt dan bijvoorbeeld een aantal bitcoins op je kaart staan die een waarde in normale valuta.

Waarin verschillen ze van normale creditcards?

Het meest duidelijke verschil tussen crypto creditcards en normale creditcards is natuurlijk de valuta waarin betaalt wordt. Een ander verschil is dat dit eigenlijk geen echte creditcard is, want je betaalt niet op krediet. De betaling wordt direct verwerkt, in tegenstelling tot een creditcard. Bij een gewone creditcard worden alle betalingen aan het eind van de maand verwerkt. In dit opzicht lijkt het dus meer op een debit card dan een credit card. Aangezien het een prepaid card is, verschilt het weer met een normale creditcard. Je kan alleen betalen als je het betaalmiddel daadwerkelijk hebt. Bij een normale creditcard geeft de bank je een tijdelijke lening die je dus elk einde van de maand afbetaalt.

cryptocard aanschaffen

Welke creditcard hoort bij welke cryptomunt?

De meest bekende cryptovaluta is natuurlijk de Bitcoin, zoals eerder genoemd. Andere heel populaire cryptovaluta zijn Ethereum, DigiByte en Ripple. Als je anoniem wil blijven, maar toch in de crypto wereld aan de slag wil, dan is Dash misschien een cryptovaluta voor jou. Volgens de experts in deze business is stratis ook zeker een valuta met veel potentie. Nog een andere valuta is Monaco coin. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere valuta, maar dat zijn er duizenden die allemaal net een beetje verschillend zijn. De meeste van deze cryptovaluta hebben een eigen crypto creditcard.

De creditcards die werken met bitcoins, werken zoals eerder beschreven. Je zet bitcoins in je wallet, deze vertegenwoordigen een bepaalde waarde en je kan er mee betalen, net als een normale debitcard. Aan deze creditcards zit een apart IBAN nummer verbonden. In feite is het een normale debitcard, maar dan met een andere valuta.

Ook de valuta genaamd Ethereum heeft een eigen cryptocard. Ook dit is een prepaid card. Nogmaals, het is een combinatie van een credit en crypto card. Bij deze creditcard heb je ook geen last van een aanbetaling. Ook deze creditcard heeft zijn eigen IBAN nummer.

Net als de twee voorgaande heeft digibyte ook zijn eigen crypto card. Deze verschilt van de andere, omdat deze een veel hogere limiet heeft. Deze kaart staat zelfs bekend om zijn hoge limiet. De kaart is geldig in alle landen van de wereld. Ook deze kaart heeft geen aanbetaling voor storting, wat natuurlijk erg fijn is. Omdat er veel geld kan omgaan bij dit soort markt, heeft ook deze creditcard een eigen IBAN nummer.

Monaco coin heeft ook zijn eigen creditcard. Deze credit card noemt men de monaco card. Deze kaart komt overeen met een VISA platinum card. Momenteel kan deze valuta alleen nog gebruikt worden in Azië en Europa, maar er zijn plannen om het ook naar de Verenigde Staten te halen. Op crypto.com kun je de MCO Visa card aanvragen en krijg je direct $20,- cadeau.

Vrijwel alle creditcards komen overeen met de creditcard van Ethereum. De currency`s die aan deze criteria voldoen zijn:
XRP, een valuta met een lage waarde van slechts $0,30.
LiteCoin, een valuta met een waarde van $44,87 per stuk.
EOS, met een waarde van $2,76 per stuk.

Creditcards vergelijken

Als je creditcards met elkaar wil vergelijken, dan kan dat. Men heeft daar een hele handige website voor gemaakt. Die kan je vinden bij de volgende link. Klik hier om creditcards te vergelijken. Op deze website kan je ook je creditcards aanvragen. Het fijne is dat je de prijzen van alle creditcards hebt, beoordelingen van gebruikers, limieten en alle andere informatie die je mogelijk nodig zou kunnen hebben.

Hoewel cryptocurrency en de cryptocards aan populariteit winnen. Is het nog steeds er gangbaar om een normale creditcard aan te vragen en bij je te hebben. Zodra er op meer plekken betaald kan worden met crypto of deze kaarten zullen deze ongetwijfeld vaker worden aangevraagd.

Conclusie over crypto cards

Crypto creditcards zijn dus niet zo lastig te krijgen. Ze werken net als gewone prepaid cards. Je kan een heleboel verschillende creditcards krijgen, voor verschillende valuta. Al die valuta hebben een verschillende waarde en de een is lastiger te krijgen dan de ander. Toch hebben vrijwel alle cryptovaluta die gemaakt zijn voor de beurs allemaal zo’n creditcard. Ze hebben allemaal wel wat verschillende eigenschappen, maar voor het grootste gedeelte lijken ze allemaal erg op elkaar. Toch verschillen ze wel ten opzichte van normale creditcards, want het is meer een debitcard dan een creditcard.

Ook interessant

Cryptocurrency en pensioen hoe werkt dat?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Pensioen opbouwen met cryptocurrency

Last Updated on 24 november 2021 by Veel mensen die cryptocurrency kopen, doen dit vooral om op de korte termijn flinke winst te maken. Anderen stappen beginnen met cryptocurrency met

Lees verder »
Wat is automatisch crypto traden
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is automatisch crypto traden?

Last Updated on 31 januari 2020 by Heb jij ook verregaande interesse in de cryptocurrencies? Ben je mogelijkerwijs al geruime tijd bezig met het handelen in de digitale munteenheden? Dan

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?