Investeren in Bitcoin

Waarom investeren in Bitcoin nog niet te laat is!

Steeds vaker krijgen wij vragen in onze mailbox met de strekking: ‘Ben ik te laat voor de Bitcoin of andere altcoins?’. Aangezien de hoeveelheid mailtjes vind ik het een goede reden om een artikel te schrijven met redenen waarom investeren in Bitcoin & cryptocurrency hype!

Waarom investeren in Bitcoin?

Stel jezelf eerst bovenstaande vraag, waarom investeren in de Bitcoin? Is dit omdat je snel geld wil verdienen met cryptocurrency.. Ik zou je snel uit de droom halen dit is mogelijk. Echter moet je dan minimaal 20 uur per dag boven op de cryptocurrency koers zitten. Uiteindelijk hou je geen leven meer over en maakt het alles kapot. Je kunt beter long term investeren in cryptocurrencies.

Snel geld verdienen met bitcoin

Zoals bovenstaand al even aangestipt dit is onbegonnen werk. In mijn begin periode oktober – november 2017 heb ik een poging gewaagd via Poloniex (een internationale cryptocurrency exchange). Dit liep voor mij niet goed af, je blijft bezig met de bitcoin koers en uiteindelijk gaat het je leven leiden.
https://www.instagram.com/p/Bd6yrYKHTj1/?taken-by=coinstartnl
De succes verhalen die je op internet ziet en leest zijn slechts voor enkele personen weggelegd. Waarschijnlijk heb jij net als ik gewoon een fulltime job, hier kun je niet ook nog een dubbele fulltime job bij doen! Snel geld verdienen met cryptocurrency is dus niet een geschikte optie binnen de bitcoin.

Bitcoin investering voor later

Ah, hier komen we al bij een betere reden om te investeren in Bitcoin of andere altcoins. Sinds het begin van de Bitcoin fluctueert de prijs eind 2018 stond de bitcoin waarde nog op 15.000 euro heden op bijna €6.000 euro. Er zijn experts die verwachten dat de waarde van 1 bitcoin richting de €100.000,- kan gaan. Na mijn poging crypto trader te worden heb ik alles geïnvesteerd in Bitcoin. Vanaf dit moment HODL ik tot dat er een mooie winst is gegenereerd. Als je het mij vraagt zijn digitale munten een perfecte investering voor later. We staan op dit moment aan het begin van de digitale valuta revolutie. Je kunt er voor kiezen om met cryptocurrency pensioen op te bouwen!

Spaarrekening levert niets op

Een andere reden om te starten met bitcoin is de huidige spaarrente. Inderdaad die levert je nog geen halve procent op! Bij Bitcoin, Ethereum of Cardano kan de winst al snel oplopen tot 50%. Je spaargeld wordt op je bankrekening niet meer waard, je kunt er voor kiezen om te investeren in Ripple of andere cryptomunten.

5 redenen waarom investeren in Bitcoin

Daar is die dan de hoofdreden waarom je dit artikel bent gaan lezen! 5 redenen waarom investeren in bitcoin nog niet te laat is! Ik ben begonnen met jezelf na te laten denken waarom je gaat investeren in cryptomunten. Dit moet je voor jezelf eerst helder hebben alvorens je begint, je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt! Laten we beginnen.

Nieuwsgierig wat is bitcoin

Één van de beste redenen om te beginnen met cryptocurrency is nieuwsgierigheid. Je bent nieuwsgierig naar de blockchain technologie en de meerwaarde van Bitcoin. Dit is voor mij de reden geweest om CoinStart te starten, mensen informeren en mezelf verdiepen in de materie. Met alleen nieuwsgierigheid kom je er niet je wil natuurlijk winst maken met je BTC investering. Echter nieuwsgierigheid helpt je bij het begrijpen van de methode en waarom Bitcoin zo ontzettend veel potentie heeft!

Digitale munten hebben de toekomst

Hoe je het went of keert digitale munten hebben de toekomst. Met name de privé cryptomunten (dit zijn munten die jou privacy belangrijk vinden) winnen terrein. Denk aan Verge, NEO & NEM. Cryptomunten worden steeds populairder onder de ‘normale’ burger. Diverse nationale media geven aandacht aan digitale valuta en de opkomst hiervan. We merken natuurlijk veel tegenstand vanuit overheden & banken. Dit is natuurlijk logisch zij zijn bang voor hun belasting inkomen en betalingsverkeer. Echter moeten deze partijen meegaan me de trend die nu gaande is! Dit maakt dat digitale munten enorme potentie hebben voor de toekomst. Steeds breder worden digitale munten geaccepteerd. COTI heeft onlangs een betalingsplatform gelanceerd voor webshops en kopers. Je kunt via de COTI trustchain betalen met fiat en cryptomunten!

Spaarrente levert relatief niets op

Aangezien banken niet of nauwelijks meer spaarrente aanbieden over je geld moeten we opzoek naar andere methoden om meer waarde te genereren over je spaarcenten. Een super goede methode is om te investeren in Bitcoin. Op dit moment heeft ongeveer 25% van de westerse bevolking wel eens over de bitcoin gehoord. 20% daarvan twijfelt om te starten met BTC. En slechts 5% heeft in het afgelopen jaar cryptocurrency aangeschaft. Dit betekend dat we aan de vooravond staan van de crypto overname. Met andere woorden je bent zeker nog niet te laat en je kunt nog leuke winsten pakken op de Bitcoin.

Bitcoin is belangrijkste cryptomunt

Als je gaat beginnen met cryptomunten kun je het beste voor de Bitcoin gaan. Ik noem bitcoin altijd de leider alles rondom cryptocurrency is op de bitcoin gebouwd. Hierbij moet je met name denken aan alle exchanges. Deze volgen de Bitcoin BTC koers, dit is anders met bijvoorbeeld Qtum of Tron. Deze laatst genoemde munten kunnen zo omvallen bij Bitcoin zal dit nooit gebeuren omdat de hele markt op deze coin gebaseerd is.

Waarom niet investeren in Bitcoin

Zijn er dan alleen redenen waarom je investeren moet in de Bitcoin? Natuurlijk niet.. over iedere stelling zijn altijd tegen argumenten te vinden zo ook voor ‘waarom investeren in bitcoin’. Hieronder wil ik je een aantal argumenten voorhouden waarom je niet zou moeten investeren in de bitcoin! Je moet zelf kiezen waar jij waarde aan hecht.

Bitcoin is slecht voor het mileu

Huh, Bitcoin slecht voor het mileu? Jaa inderdaad, dat had je niet verwacht he? Dit komt omdat de bitcoin een proof of work cryptocurrency is. Dit betekend dat er duizenden computers bezig zijn een cryptografische berekening te kraken. Er is uitgerekend door diverse universiteiten dat er voor 1 BTC minen één stad een week voorzien kan worden van energie.

De cryptomunt trekt criminelen

Zoals een aantal alinea’s terug al even vermeld is de Bitcoin een privacy coin. Je kunt dus volledig anoniem transactie verzenden over de hele wereld. Dit is zeer interessant voor criminelen die doorgaans niet getraceerd willen worden. Bitcoin maakt het mogelijk om miljoenen transacties volledig anoniem te verwerken. Zodra er een deal tussen criminelen is gemaakt kunnen ze gemakkelijk de betaling afronden via het Bitcoin netwerk of via andere blockchain applicaties.

Ongereguleerde markt

De cryptocurrency markt is niet gereguleerd door bijvoorbeeld de overheid of banken. Dit betekend dat als jij investeert in digitale munten je niet een overheid tot je beschikking hebt. Gaat een coin failliet dan is het niet zo als bij de bank dat je een deel of alles terug krijgt. Dit is als je het mij vraagt de grootste risico om te investeren in digitale munten.

Starten met Bitcoin handleiding stappenplan

Ondanks alle voor en tegen argumenten wil je starten met bitcoin! Tof, ik heb een cryptocurrency handleiding geschreven. Hierbij leg ik je middels een handige stappenplan uit hoe je kunt beginnen met cryptocurrency. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en ontvang de cryptocurrency cursus gratis in je mailbox!
Ook interessant

Ook interessant

vermogensbeheerder Fidelity Digital Assets komt naar europa
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Vermogensbeheerder komt naar Europa toe!

Fidelity Digital Assets, dochteronderneming van Fidelity, heeft aangekondigd om de overstap naar Europa te maken. Vooralsnog is deze grote vermogensbeheerder actief in Amerika, maar daar gaat dus spoedig verandering in

Lees verder »
Facebook cryptomunt Libra
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Libra cryptomunt van Facebook

Recent is Facebook met een eigen ‘cryptocurrency’ op de markt gekomen. Deze digitale munteenheid heeft de naam Libra gekregen. Volgens Facebook is dit een cryptocurrency en dé oplossing om alle

Lees verder »
investeren in ripple
Cryptocurrency handelen
Adam Grunwerg
Investeren in Ripple XRP

Als je wil gaan investeren in Ripple (XRP) dan lijkt het nu tijd om in te stappen. Op moment van schrijven heeft de Ripple een waarde van +- €0,20, deze

Lees verder »
Wat is automatisch crypto traden
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is automatisch crypto traden?

Heb jij ook verregaande interesse in de cryptocurrencies? Ben je mogelijkerwijs al geruime tijd bezig met het handelen in de digitale munteenheden? Dan weet je ongetwijfeld dat we met een

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?