Hoe werkt technische analyse bij Crypto

Hoe werkt technische analyse bij Crypto?

Hoe werkt technische analyse bij Crypto? Bij het handelen in online geld ben je afhankelijk van de koersen en waardebepalingen die op dat moment gelden. Ze kunnen het verschil maken tussen geld verliezen, gelijkspelen of verdienen.

Dat laatste is natuurlijk wat je uiteindelijk wil. Geld verdienen met handelen in online geld. Dat is precies waarom jij graag meer wil weten hoe de technische analyse bij crypto werkt. Aan de hand van dit artikel geef ik je daar meer informatie over.

Voor ik je meer over technische analyse zal vertellen, vertel ik je eerst over kanalen die je goed in de gaten moet houden. Dat is niet voor niets. Op deze kanalen lees je de meest actuele nieuws of informatie die van belang is voor het behalen van meer rendement. Het meest actuele crypto nieuws lees je op social media, bijvoorbeeld twitter, reddit, linkedin. Maar ook crypto gerichte forums zijn belangrijk.

In principe kun je een technische analyse gebruiken voor elk verhandelbaar product. Je kan hierbij denken aan metalen, goud of andere zaken. In dit geval richt ik mij op online geld (digitale munteenheid).

Waarom zou ik investeren in crypto valuta

De crypto valuta is een relatief jonge markt die veel mogelijkheden kan bieden. Je kan door te investeren in crypto valuta geld verdienen. Maar sommige zien het ook als een belegging voor de lange termijn.

De redenen om te trader te worden in een wellicht onbekende markt kan om verschillende redenen zijn.

Maar mocht je ervoor kiezen, dan kan de technische analyse je zeker helpen meer rendement te behalen.

Weet jij een technische analyse goed in de praktijk te brengen? Dan heb je meer kans om geld te verdienen op de crypto markt.

Hoe werkt technische analyse bij Crypto?

Aan de hand van technische analyse ben je in staat de koers enigszins te voorspellen. Je kan inspelen op verwachtingen, gebeurtenissen of kennis uit eerdere analyses.

Om een goede technische analyse te maken heb je actuele informatie nodig. Deze kun je zoals je hiervoor hebt gelezen vinden op social media of crypto forums.

Aan de hand van al deze informatie ben je in staat een korte termijn berekening te maken. Deze is veelal gebaseerd op informatie over de huidige dag. Maar ook lange termijn berekeningen te maken.

Het is belangrijk te weten dat je niet uitsluitend handelt vanuit technische analyse.

Hoewel de methode je zal helpen meer inzicht te krijgen is deze niet betrouwbaar genoeg om enkel vanuit technische analyse te kunnen handelen. Ook is het van belang dat je de grafieken waarmee je werkt blijft actualiseren. Zo voorkom je onoverzichtelijke situaties of gegevens die niet correct zijn.

Een goede technische analyse helpt je voornamelijk door aankoop momenten of verkoop momenten beter te kunnen bepalen. Voor het opzetten van een goede analyse zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.

Is technische analyse een betrouwbare methode

Elke beursgang is gekoppeld aan invloeden. Deze invloeden kun je lastig voorspellen in een technische analyse. Daarop moet je dus berekend zijn of over weten.

De methode zelf is slechts een tool om meer inzicht te krijgen.

Direct handelen vanuit de gegevens die een technische analyse je geeft is onverstandig. Om technische analyse te doen raad ik je aan eens naar tradingview te kijken. Dat is een platform met grafieken voor alle beurzen inclusief cryptocurrencies.

Het is altijd raadzaam om deze naast andere actualiteiten te gebruiken. Soms bieden actuele gegevens samen met een technische analyse je unieke mogelijkheden of voorspellingen.

Daaraan kun je dan geld verdienen door te investeren.

Wat belangrijk is te weten over de koers

Een koers is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Bij online geld koersen is zelfs de menselijke gedachten (psychologie) van belang.

Maar ook de verschillende trends spelen een rol. Met een goede grafiek waarop trends duidelijk zichtbaar worden krijg je meer inzicht. Niet onbelangrijk wanneer jij de stap in technische analyse ga maken.

Er zijn drie duidelijke trends die vaker worden omschreven. De downtrend, uptrend of sideways trends. Maar wat vertellen deze trends je.

Wat is nu eigenlijk een downtrend? Wanneer een koers door omstandigheden voortdurend omlaag beweegt spreken we van downtrend. Hierbij heb je te maken met dalende toppen en dalende bodems.

Wat is nu eigenlijk een uptrend? Wanneer een koers omhoog beweegt spreken we van uptrend. Hierbij zullen de toppen steeds hoger worden (zonder dalen).

Wat is nu eigenlijk een sidewaystrend? Bij een gelijkblijvende koers spreken we van sidewaytrend. De koers beweegt relatief vlak en stabiel. Blijft hangen tussen een gemiddelde.

Het bovengenoemde is van belang om een grafiek te kunnen lezen. Je krijgt op deze manier inzicht in het bewegingspatroon van een bepaalde koers. Zo kun je inspelen op eventuele verwachtingen. Wat je op termijn veel geld zal opleveren.

Binnen technische analyse zijn de steun en weerstand belangrijk termen om te kennen. Bij weerstand lukt het een koers niet om door te breken. Een koers blijft vaak (ver) onder de te verwachten stand.

Veelal is de reden dat grote handelaren een investering op de koers hebben gezet en vasthouden. Dit blijft drukken op het resultaat tot de investeringen zijn afgehandeld. Dit laatste noem je ook wel “weerstand die gebroken wordt”.

De andere kant van weerstand is steun. Met steun is zal de markt een bepaalde koers gaan kopen. De koers heeft dan steun gevonden.

Aan de slag met technische analyse

Om een goede technische analyse uit te voeren zijn er verschillende methodes. Welke methode je toepast op je technische analyse is een kwestie van keuze. Niet elke manier is even eenvoudig. Zeker wanneer je pas met technische analyse bent begonnen kan hierin een goede keuze maken het verschil zijn.

Koersgrafiek met rechthoekige blokken.

Een koersgrafiek met rechthoekige blokken (candlestick grafiek) is ontzettend handig om goede voorspellingen te doen. Met deze grafiek breng je de markt van online geld snel en eenvoudig in beeld. Je krijgt met deze grafiek inzicht in prijsstijgingen of dalingen. Het is een relatief eenvoudige manier om de markt en voorspellingen in kaart te brengen.

Statische analyse

Met de statische analyse maak je eenvoudig voorspellingen. Je brengt de markt vanuit verschillende perspectieven in beeld. De statische analyse is vooral geschikt voor het maken van analyses op de middellange termijn als de lange termijn. Het voordeel van deze analyse is dat je meerdere gegevens kan inpassen en zo meer inzicht krijgt.

Visuele analyse

Met een visuele analyse voorspel je de richting die een koers op kan gaan. Deze analyse is relatief eenvoudig toe te passen in grafieken. Zo heb je ook de mogelijkheid om middellange termijn voorspellingen te doen. Voor lange termijn analyse kan deze methode minder handig te gebruiken zijn.

Kan iedereen met technische analyse werken

Lees je voor het eerst over technische analyse? Dan kan ik mij voorstellen dat het lijkt of dit niets voor jou is. Maar iedereen is begonnen, jij dus ook. Zo is technische analyse minder lastig dan het lijkt. Je hebt het door de basisfunctionaliteiten te weten zo onder de knie. Samen met actuele informatie over de koers weet jij in een handomdraai hoe het werkt.

Bovendien krijg je bij betere crypto platformen als Bitvavo de ondersteuning die je zoekt. Je komt te weten hoe ook jij kan handelen. Waarna je in een handomdraai jouw eigen techniek en inzichten zal ontwikkelen. De missie die Bitvavo meer dan waar maakt is het in online geld handelen voor iedereen toegankelijk maken.

De visie over gebruiksgemak maken ze ook nog eens meer dan waar. Met praktische informatie dat actueel en uitgebreid is maken ze kopen of verkopen niet alleen makkelijk. Ook het handelen in online geld is met Bitvavo zo geregeld. Het enige dat jij hoeft te doen is jezelf aanmelden.

Goede informatie die je moet weten

Een technische analyse is nimmer een handelsadvies. Het is een belangrijke tool die kan zorgen voor meer resultaat. Je moet altijd goed onderzoek blijven doen naar actuele zaken die te maken hebben met currencies. Zowel op korte termijn, middellange termijn als de lange termijn blijft dit noodzakelijk.

Hoe meer inzicht je hebt hoe beter je kan handelen. Houd bij investeren en handelen altijd rekening met hoeveel geld je kan inleggen.

Je wilt natuurlijk een goede start maken. Dit kun je doen door jezelf goed te informeren over de mogelijkheden. Zo weet je precies wat er te koop is. Hoe je belangrijke gegevens kan inzetten in je technische analyse. Maar ook dat sommige gegevens geen directe waarde hebben om in de analyse te verwerken.

Cryptocurrencies kopen bij Bitvavo

Of je nu beginnend of ervaren trader bent. Bij Bitvavo zit je voor trading in Digitale munteenheden goed. Het is de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je kunt je gratis aanmelden bij Bitvavo. Met het gratis account kun je digitale valuta verhandelen, verzenden, ontvangen maar ook bewaren. Bovendien heb je toegang op zowel je laptop als mobiel.

Aanmelden en handelen in digitale valuta met Bitvavo heeft voordelen. Zo betaal je tot maximaal een kwart procent handelskosten, kun je kiezen tussen een eenvoudig of geavanceerd interface.

https://www.youtube.com/watch?v=HLYuxoytR3s

Ben je verzekerd van een vertrouwde partner door brokers maar ook investeerders. Ben jij er klaar voor? Start vandaag nog met handelen.

Wanneer je naast een platform om te kunnen kopen, handelen of verkopen op zoek bent naar een vooral betrouwbare partner is Bitvavo het platform dat je zoekt. Het platform is opgebouwd uit actuele informatie. Gemaakt voor beginnend als ervaren traders. Maar voorziet ook aan informatiebehoeften.

Ook interessant

gratis ripple
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Gratis Ripple + Eindejaarsvideo 2018

Het is alweer bijna 2019 dus dat betekent onze eerste eindejaarsvideo. In deze blog/video deel ik graag mooie feiten van 2018, ons eerste jaar online met Coinstart. Tevens maak ik

Lees verder »
VeChain kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Waar VeChain kopen online

VeChain kopen kan voor verschillende partijen een interessante optie zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat erin geïnvesteerd kan worden, maar is het ook zo dat de munt gewoon bruikbaar

Lees verder »
Bitcoin casino betrouwbaar
Cryptocurrency Casino
Adam Grunwerg
Zijn bitcoin casino’s betrouwbaar?

De Bitcoin casino’s zijn bezig met een opmars, de bekendste digitale munt wordt steeds populairder. Wanneer je betaalt met Bitcoins dan is je winst niet altijd hetzelfde dat komt omdat

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?