coingarden sluit deuren

Starten dit jaar nog met Bitcoin Trading

Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste koers, tot december 2019, de hoogste koers, ging Bitcoin naar maal één miljoen! Vele kopers die vroeg erbij waren, hebben veel geld kunnen verdienen..

Niettemin, er zijn veel mensen die gewoon veel geld hebben verloren. Zeker in het begin, toen bitcoin nog in een experimentele fase bevond en niks waard was. Toen verloren vele gebruikers door onzorgvuldigheid en een slechte beveiliging veel bitcoins . Het was immers een leuk speeltje en de waarde propositie was nog geheel niet duidelijk. De meeste gebruikers begrepen niks van Bitcoin. Bovendien dachten de meeste gebruikers dat het experiment niet zou kunnen slagen. Nog steeds is het zo dat de meeste mensen nog niks van Bitcoin begrijpen. Voor de meeste buitenstaanders heeft bitcoin meer weg van een digitale gokkast dan een nieuwe beleggingsklasse.

Bitcoin prijs blijft zakken

Bitcoin als een nieuwe speculatieve beleggingsklasse

Inderdaad, Bitcoin is een nieuwe beleggingsklasse die door steeds meer beleggers als een superieure iteratie van goud wordt beschouwd. Daarnaast correleert Bitcoin niet met de traditionele activa en financiële producten die op de effectenbeurzen worden verhandeld. Dit maakt Bitcoin als een interessante hedge en verzekering, met een relatief laag risico en een potentieel enorm rendement.

Deze waardepropositie van Bitcoin is voor de meeste mensen geheel onduidelijk waardoor de slimme beleggers die vroeg instappen een voordeel hebben. De meeste mensen beginnen pas met Bitcoin als ze het op het nieuws horen wanneer de prijs enorm stijgt en wanneer een bekend gezicht er het over heeft. Dit betekent vaak dat mensen beginnen wanneer de markt oververhit is geraakt waardoor ze rond een prijstop kopen en tijdens een prijsbodem verkopen. Een belangrijke reden waarom vele beginners verlies lijden. Inderdaad, het is meestal de enorme koers volatiliteit waardoor de meeste mensen worden afgeschrikt. Toch is het juist deze opwaartse en neerwaartse volatiliteit die mogelijkheden voor een belegger biedt. Maar Bitcoin gaat veel meer dan over de dagelijkse prijs en volatiliteitszorgen.

Bitcoin als een leerervaring over geldzaken

Bitcoin gaat uiteindelijk om een leerervaring. Het starten met bitcoin is een leerervaring die te vergelijken is met de val in een konijnenhol. De nieuwsgierige gebruiker komt door het stellen van de juiste vragen al snel in een Alice-in-Wonderland-achtige wereld terecht. Een beter begrip van Bitcoin zorgt voor niet alleen verwondering over deze nieuwe technologische uitvinding en wonderwerk in opbouw, maar vooral ook verbijstering over de staat van het huidige systeem die door financiële repressie de bevolking langzaam maar zeker van haar koopkracht beroofd. De fiat-valuta’s, zoals de Euro, die we tegenwoordig gebruiken worden door het geldverruimingsbeleid van de centrale banken, de kredietverstrekking van de commerciële banken, de jaarlijkse inflatie en de lage rentestanden uiteindelijk steeds minder waard. Ook de pensioenfondsen lijden onder het huidige gecentraliseerde financieel bewind. Iedereen met spaargeld zou met Bitcoin moeten starten om zodoende meer te leren over het oude inflatoire gecentraliseerde financiële systeem en een nieuw deflatoir en gedecentraliseerde financieel systeem: Bitcoin.       

Bitcoin startadvies gewenst!

Het is in die zin ook niet vreemd dat vele mensen graag wegleiding willen hebben bij het ontdekken van Bitcoin en de wereld van financiën. Het is daarbij belangrijk dat je zelf kennis te vergaart over Bitcoin van goede informatiebronnen. Er zijn genoeg oplichters actief met o.a. allerlei Bitcoin rijkdom formules. Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij de manieren waarop je bitcoins kunt kopen en bewaren. Door kennis op te doen over Bitcoin en vooral de waarde propositie die het heeft voor de wereld en jezelf, kan er orde in de ogenschijnlijke chaos worden geschapen. Kan het kaf van het koren worden geschoren en er bij de juiste partijen worden aangeklopt. Het is makkelijker, leuker en spannender dan je denkt.

Bitcoin is een nieuwe en unieke beleggingsklasse in wording en presenteert een spiegel voor het huidige systeem. Het opereert als een publiek protocol voor de verwezenlijking van alternatief decentraal financieel systeem zonder derde partijen. De bitcoins zijn binnen dit systeem absolute schaarse monetaire goederen. Met kennis over Bitcoin kun je o.a. de huidige financiële orde en haar ideologische theorieën met andere ogen leren zien. De ontdekking van Bitcoin is een leerervaring over wat geld is en zou moeten of kunnen zijn. Het is vooral ook een leerervaring over menselijke psychologie, economie, winstbejag en over hoe jij zelf de verantwoordelijk en controle terugneemt voor je financiële leven. Vandaar dat ik je graag wil attenderen op de website Beste Bank. Hier is een zeer uitgebreide handleiding te vinden over het starten met Bitcoin. Deze wordt sinds 2013 actief geactualiseerd en voorziet in een belangrijke Nederlandse informatiebron over de wereld van Bitcoin. Voor meer informatie, lees de Beste Bank – Complete Bitcoin koopgids!

Ook interessant

Verge kopen met ideal
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Verge kopen met Ideal

Cryptomunt Verge XVG wordt steeds populairder, steeds meer mensen starten met het kopen de digitale munt. In dit artikel leggen wij je uit waarom en waar je Verge kopen met

Lees verder »
Geld verdienen met current
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Geld verdienen met CURRENT (CRNC)

Bijna is het zover de CURRENT ICO gaat live, current is een next level streaming dienst. De applicatie is al vanaf midden 2017 up and running de dimensie geld verdienen

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?