Nepadvertenties Bitcoin

Nepadvertenties Bitcoin verschijnen op Instagram

Veel nepadvertenties Bitcoin via Instagram. Al enkele jaren lang kan je op Facebook nepadvertenties tegenkomen over Bitcoin. In dergelijke advertenties worden bekende Nederlanders afgebeeld in combinatie met een reclametekst over Bitcoin. De meest bekende zaak hierin is uiteraard John de Mol. Hij heeft reeds meerdere rechtszaken aangespannen tegen Facebook. Het doel is uiteindelijk om alle nepadvertenties van het wereldwijde web te bannen. Vooralsnog lijkt dat een utopie, aangezien nu óók op Instagram dergelijk nepadvertenties opgedoken zijn.

Een van de nieuwe slachtoffers is een beroemd financieel expert uit Groot Brittannië. Martin Lewis, van Money Saving Expert, staat in meerdere advertenties afgebeeld. Daarbij staat de tekst “Brits Are Using This To Make An Average Of £5,790day And Quitting Their Jobs!”. Voor Lewis is dit wederom een vervelende tegenvaller, aangezien óók hij al meerdere keren op Facebook in dergelijke advertenties is verschenen. Bij deze advertenties op Instagram worden ook weer duidelijke foto’s van Martin Lewis getoond.

Rechtszaak

Vorig jaar kwam Lewis al in het nieuws aangezien hij een rechtszaak tegen Facebook aangespannen had. Net zoals De Mol wilde hij ook dat al deze nepadvertenties met zijn foto’s verwijderd werden.

Uiteindelijk volgde in deze rechtszaak een schikking, maar nu verschijnen dus ook de foto’s op Instagram. Het pijnlijke hieraan is dat Instagram officieel eigendom is van Facebook. Juist de partij waar Lewis een schikking mee heeft getroffen.

Nepadvertenties Bitcoin

Op Instagram circuleren momenteel reeds meerdere berichten met daarin Lewis afgebeeld. Zo staat er ook een afbeelding met de tekst “Martin Lewis Lends a Hand to British Families with Revolutionary Bitcoin Home Based Opportunity”. Hierbij wordt Lewis zelfs met naam en toenaam genoemd. Bijzonder pijnlijk en vervelend voor Lewis.

Verschillende advocaten in Groot Brittannië hebben al aangegeven dat Lewis uitgebreid onderzoek moet gaan doen. Vallen de advertenties op Instagram onder de schikking die hij met Facebook getroffen heeft? Als dat het geval is, kan Lewis mogelijk een flinke schadevergoeding gaan eisen.

Facebook

Facebook ligt al enkele jaren onder vuur vanwege het tonen van de advertenties. Volgens de Amerikaanse gigant is het echter onmogelijk om al deze advertenties te verwijderen. In Nederland heeft dit dus tot een rechtszaak met John de Mol geleid. Verder zijn ook BN’ers zoals Ali B en Ruud Feltkamp het slachtoffer geworden van deze advertenties. Ook zij zijn met foto en naam afgebeeld in Bitcoin advertenties.

Ali B heeft destijds geroepen dat de fraudeurs moeten stoppen én dat mensen helder na moeten denken. Een bekende Nederlander zal namelijk nooit in een dergelijke advertentie komen te staan. Het is dus aan te raden om het gezond boeren verstand te gebruiken op het moment dat je zo’n advertentie tegen komt. Ook in het buitenland komt deze vorm van fraude regelmatig voor.

De kans dat je een nepadvertentie omtrent Bitcoins tegenkomt, is weer een stukje groter geworden. Je kunt de advertenties nu immers ook op Instagram tegen gaan komen. De vraag is nu of en wat Instagram hier tegen gaat doen.

Hun moederbedrijf, Facebook, heeft hier in ieder geval veel ervaring mee. Wij hopen in ieder geval dat de advertenties zo snel mogelijk verwijderd worden. Het is immers een slechte gang van zaken voor de gehele crypto industrie.

Hoe echt deze advertenties ook lijken, pas altijd goed op waar de website naartoe gaat en ga niet zo maar in zee met dingen waar je geen verstand van hebt. Soms lijkt het aanbod heel mooi, maar is de kans groot dat je je geld verliest.

Daarom kun je beter investeren in Cryptocurrencies bij aanbieders waarvan we weten dat ze betrouwbaar zijn.

Wil jij investeren in Bitcoin op een veilige manier? Start dan hier en koop je eerste cryptocurrencies

Ook interessant

Deze winkels accepteren bitcoins
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
50+ winkels die Bitcoin accepteren!

De hele wereld is aan het veranderen. Daar is op zich niks nieuws aan. Maar, we zitten nu in een situatie waarin héél veel dingen aan het veranderen zijn. Het

Lees verder »
gratis ripple
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Gratis Ripple + Eindejaarsvideo 2018

Het is alweer bijna 2019 dus dat betekent onze eerste eindejaarsvideo. In deze blog/video deel ik graag mooie feiten van 2018, ons eerste jaar online met Coinstart. Tevens maak ik

Lees verder »
cryptomunt gulden coin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is de Gulden coin?

Heb jij de opkomst van de cryptocurrencies enigszins meegemaakt? In feite kwamen de digitale munteenheden als een grote verrassing uit de hoek. Het is te danken aan een anonieme Japanner

Lees verder »
VeChain kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Waar VeChain kopen online

VeChain kopen kan voor verschillende partijen een interessante optie zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat erin geïnvesteerd kan worden, maar is het ook zo dat de munt gewoon bruikbaar

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?