My ether wallet aanmaken

MEW My Ether Wallet aanmaken

Als jij je al een tijdje aan het oriënteren bent in de crypto wereld dan heb je vast al eens over Ethereum gehoord. Via het Ether netwerk kan iedereen die dat zou willen een cryptomunt maken. Heel veel blockchain start-ups worden via het ETH netwerk gestart, de bekendste ERC20 starters zijn EOS & REP. Als je wil investeren in een ICO token sale die gaat draaien op het Ethereum netwerk, moet je beschikken over een My ether wallet (MEW). Hoe je een My Ether Wallet aanmaken kunt leggen we je uit in dit artikel.

MEW Aanmaken hou je koppie erbij!

Alvorens je een My Ether wallet aanmaken gaat moet je op een aantal belangrijke punten letten. Allereerst moet je er zeker van zijn dat je op de officiële website zit van MEW. De officiële website is te herkennen aan het begin van de URL, deze moet beginnen met https://. Tevens moet het wel bekende slotje te zien zijn in de url bar. My Ether wallet is een open source en draait via het Ethereum project. Je maakt hier je eigen wallet aan die natuurlijk via de blockchain technologie werkt.

Dit betekend net als bij andere cryptocurrency wallets dat je nooit je geheime sleutel moet delen met derde. Bewaar deze op een veilige plek zodat niemand er bij kan, je bent zelf goed in staat om te verzinnen waar dit kan zijn. Een blockchain wallet is risicovol als je niet weet wat je aan het doen bent, hou dus altijd je hoofd erbij. Ben je niet zeker van een handeling die je gaat doen doe dan extra research. Je mag ons natuurlijk altijd contacten als je een vraag heb over MEW. Wij vinden het namelijk heel erg belangrijk dat jij je cryptocurrency veilig opslaat!

Beste Ether Ethereum wallet

Er zijn natuurlijk veel meer Ether wallets maar geen één zo goed als My Ether Wallet. Er kan natuurlijk maar één Beste ethereum wallet zijn en dat is voor ons MEW. Dit open source project is zo ontzettend ontwikkeld, je kunt zelfs gemakkelijk met je Ledger Hardware Wallet inloggen. Ook is het zo dat veel ICO & Token sale evenementen worden aangemaakt via het Ether netwerk. Bijvoorbeeld het Dorado DOR project draait op tokens via het ERC20 protocol. Deze cryptomunten worden gegenereerd en zijn nog onbekend, hier kun je nergens anders een wallet voor aanmaken. MEW maakt het mogelijk dat tokens gegenereerd via het Ethereum netwerk ontvangen kunnen worden via hun blockchain. Waar het dus op neer komt is dat je heel veel altcoins veilig kunt opslaan op een ETH Wallet.

Hoe een My Ether Wallet aanmaken

Hoe je een MEW aanmaken kunt leggen we je uit in dit artikel, volg goed de stappen die we onderbouwen. Het is ontzettend belangrijk om gefocust te zijn, het is niet handig om tijdens dit proces een fout te maken.

 1. Ga naar My Ether Wallet – https://myetherwallet.com
  Let op dat de URL begint met HTTPS:// en een slotje te zien is in de URL bar.
 2. Typ een veilig wachtwoord in op de homepage en klik op create new wallet.
 3. Vervolgens moet je veilg je KeyStore file opslaan. Ergens waar niemand bij kan, deze file geeft je namelijk toegang tot je Ethereum wallet. Je hebt je bestand veilig opgeslagen, klik op volgende!
 4. Op de volgende pagina moet jij je private key oftewel privé sleutel opslaan. Hou deze dus ook privé, komt deze in bezig van iemand anders dan kan hij/zij je wallet kraken.
 5. Je bent bijna klaar met het aanmaken van een my ether wallet. In deze stap moet jij een keuze maken hoe je wil inloggen op je MEW. Er zijn diverse mogelijkheden, op dit moment kiezen wij ervoor om in te loggen met je keystore document.
  Selecteer het de checkbox van Keystore / JSON File! Let op: Dit is niet de veiligste manier van inloggen, wij adviseren je om een Ledger hardware wallet aan te schaffen!
 6. Na het uploaden van je JSON file moet je je wachtwoord ingegeven. Alvorens jij je wachtwoord invoert moet je controleren of je daadwerkelijk op de officiële MyEtherWallet.COM zit.
 7. Als je alle 6 punten hiervoor goed uitgevoerd hebt dan ben jij nu ingelogd in je Ethereum wallet. Hier kun jij alle cryptomunten ontvangen die op het Ethereum netwerk meedraaien. Onderstaand is hoe je wallet eruit zal zien:

Ether wallet aanmaken is gelukt!!

Hoppa, het is je gelukt jij bent nu in het bezit van een Ether wallet. Hier kun je alle cryptomunten opslaan die meedraaien op het ETH netwerk. Met je MEW wallet adres kun je nu gemakkelijk cryptocurrency kopen via Bitvavo! Mocht je toch problemen ervaren met het aanmaken van een my ether wallet? Neem gewoon contact met ons op of reageer onder deze blogpost!

Ook interessant

digitale munten kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
cryptomunten kopen advies & tips

Jij hebt er vast al eens over nagedacht; Cryptocurrency kopen hoe doe ik dat eigenlijk? Dat dachten wij al, wij zaten voordat we een aantal jaar geleden begonnen met cryptogeld

Lees verder »
Wat is Cryptohopper
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is Cryptohopper?

De opkomst van de blockchaintechnologie heeft onwijs veel mogelijkheden met zich mee gebracht. Het is wachten op het moment dat deze technologie in het dagelijkse leven opgenomen gaat worden. Vanaf

Lees verder »
mobiele wallet
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Alles wat je moet weten over mobiele wallets

Eigenaars van Bitcoins of Altcoins willen graag dat hun munten zo veilig mogelijk bewaard worden. Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om te doen, waaronder het gebruik van een hardware of

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?