BCH SLP runner

BCH SLP-tokens brengen Lode Runner uit ’83 weer tot leven

De Portugese programmeur Cláudio Gil heeft op 18 maart een oude videogame uit de jaren 80 doen herleven. Het bijzondere aan deze heruitgave is, dat de game is gebaseerd op Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol (SLP) tokens. De SPL-versie van Lode Runner is dus een interessante variant op het puzzelgeoriënteerde actiespel uit 1983.

Badger wallet

Door gebruik te maken van SLP kon men het spel interactief maken. Dat betekent dat door de overheveling het publiek in staat is om het spel op een moderne manier te spelen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van de Badger wallet. Maar dat is niet alles. Er kan ook gespeeld worden met niet-vervangbare SLP coins, ook wel LVL genoemd.

Bitcoin cash wallet van Badger

SLP tokens

Het minen van verschillende SLP tokens waarbij het Bitcoin Cash (BCH) netwerk als basis dient, is de laatste tijd erg populair aan het worden. Het merendeel van de SPL tokens die worden gecreëerd zijn meer voor creatieve doeleinden bedoeld. Echter, softwareontwikkelaar Cláudio Gil heeft een andere weg ingeslagen. Hij heeft namelijk SPL tokens geïntegreerd in het klassieke 2D videospel.

Uitleg handleiding BCH SLP runner

LVL tokens

Wanneer je het heruitgebrachte spel wilt spelen, dan gelden er vanaf nu een aantal andere regels. Zo houdt het spelen in dat je voor het kiezen van een level de Badger wallet dient te gebruiken. En hetzelfde geldt voor het verzenden van de LVL tokens. Het is ook mogelijk dat spelers spelen middels de Electron Cash SLP-versie. In dit geval moet er LVL naar het token adres verzonden worden.

Lode Runner spelen

Is het spel eenmaal gestart, de speler dient er dan voor te zorgen dat de Lode Runner bepaalde taken uitvoert. Eén van de taken is om zoveel mogelijk goud te verzamelen waarbij de Lode Runner door vijanden achterna wordt gezeten. En dat alles binnen de level waar je voor hebt gekozen.

Volgens de makers van deze versie van de game is het ontwikkelen op deze manier een mooie use case. Een use case namelijk voor niet-vervangbare coins die bovenop het BCH netwerk worden gebouwd. Daarbij is het interessant dat elke level maar één niet-vervangbare token bezit.

Vind jij het gebruik van SLP tokens voor interactieve games een mooie ontwikkeling? Laat het ons weten. Ohja, wil het old skool spelletje speel je hier!

Ook interessant

Bitcoin traders pro beoordeling
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Traders pro beoordeling

Al enkele jaren lang heeft de cryptocurrency een bepaalde mythe om zich heen hangen. Het is een nieuw concept waar ontzettend veel van verwacht wordt. Het droomdoel is uiteindelijk om

Lees verder »
Coinlib portfolio
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Coinlib Nederlandse crypto exchange

Coinlib is een site waarmee u de cryptocurrency-prijzen en de prestaties van je portfolio kunt bijhouden. Het heeft real-time updates voor prijzen en biedt ook veel geavanceerde hulpmiddelen zoals meldingen, een

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?