Litecoin kopen

Wil je zelf graag investeren in Litecoin dan zijn er echt een hele hoop verschillende projecten waar je voor kunt kiezen.

Deze verscheidenheid aan keuzes maakt het voor sommige mensen een beetje lastig om een keuze te maken. Een van de meest populaire crypto valuta’s van dit moment is waarschijnlijk wel Litecoin.

Aangezien nog niet iedereen bekend is met Litecoin is het handig om even verder te lezen. We laten je namelijk alles zien wat je moet weten om Litecoin zelf te kopen!

Table of Contents

Hoe Litecoin kopen in 5 minuten?

1. Registreer een account

etoro account maken form

Vul het korte formulier in en registreer je op eToro.

2. Storten

etoro geld storten

Maak een storting om toegang te krijgen tot alle eToro-functies.

3. Starten met handelen

Litecoin Kopen 5 minuten chart

Gebruik uw demorekening om te leren handelen. 

Investeren in Litecoin - wat is Litecoin precies?

Litecoin werd in 2011 gelanceerd en was een van de eerste cryptocurrency projecten die concurreerde met de status quo van Bitcoin.

De oprichter – Charlie Lee – wilde een protocol voor de blockchain creëren dat dezelfde kenmerken van Bitcoin had. Denk aan een gedecentraliseerde blockchain, een transparant netwerk, peer-to-peer transacties en een hoge mate van veiligheid.

Echter moest deze blockchain nog beter zijn dan Bitcoin. Als zodanig voerde Lee een fork van de Bitcoin-blockchain uit.

Dit betekent dat het gebruik maakte van dezelfde onderliggende code, maar dat er enkele belangrijke wijzigingen werden toegevoegd. Litecoin verbeterde de normale blockchain op twee belangrijke vlakken.

Ten eerste duren Litecoin-transacties slechts 2,5 minuten, in tegenstelling tot de 10 minuten die Bitcoin nodig heeft. Ten tweede is Litecoin ook in staat om meer transacties te schalen.

Terwijl Bitcoin beperkt is tot slechts 7 transacties per seconde, is Litecoin in staat om 56 transacties te schalen. Dit maakt het echt een bijzonder project.

Litecoin koers verwachting

Toch is Litecoin sinds de oprichting in 2011 exponentieel gegroeid.

Toen het voor het eerst werd gelanceerd op een verhandelbare beurs in 2013, kon je een enkele Litecoin hebben gekocht voor slechts $ 4,30. Eind  2018 was deze Litecoin $350 waard.

Dit betekent een stijging van meer dan 8,000% in 2013-2018. Echter – en net als de rest van de cryptocurrency munten, is Litecoin nu slechts een fractie van zijn all-time hoge prijs waard. In feite is Litecoin op het moment van schrijven slechts $44 waard, dit is een daling van 87% ten opzichte van de echte top.

Je kunt dit zeker zien als een goede koopmogelijkheid. Het is namelijk een project wat echt een hoop kan betekenen voor de cryptomarkt in het algemeen.

Litecoin kopen, hoe gaat het in zijn werk? (met eToro)

eToro is een platform wat echt bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid. Het is dan ook echt een platform waar beginnende handelaren op terug kunnen voor het verhandelen van diverse soorten cryptovaluta.

Voor het kopen van Litecoin zal je eerst een account aan moeten maken op de site. Dit duurt maar een paar minuten en zal zo achter de rug zijn.

Na het aanmaken van een account kun je een bedrag storten wat je wilt gebruiken voor het kopen van Litecoin. Het enige wat je daarna nog maar hoeft te doen is naar de handelsplaats gaan voor het kopen.

Klik hoeveel Litecoin je wilt kopen voor je geld en hoeveel je bereid bent om te betalen. Weet wel dat eToro werkt met CFD’s, dit is niet hetzelfde als de normale handel.

Op de site van eToro kun je meer terugvinden over wat dit inhoudt en wat voor verschillen zijn met de normale aankoop van Litecoin of andere soorten cryptovaluta.

Litecoins verkopen of uitbetalen in Nederland

Mensen vragen zich nog wel eens af wat de reden is dat Litecoin verkopen in Nederland zo’n goede keuze is om te maken.

Het voornaamste feit is dat je altijd een Nederlands sprekende klantenservice zult hebben die je kunt contacteren voor eventuele vragen.

Door deze optie zal je niet meer met vragen hoeven te lopen bij het verkopen van de diverse soorten munten. Daar komt bij dat je sneller over je geld kunt beschikken en dat je niet meer te maken krijgt met kosten voor het omzetten van de valuta.

Litecoin prijs verwachting

Goedkoop Litecoins verkopen bij eToro

Als je jouw Litecoin-investering wilt verkopen, dan hoop je dit natuurlijk met winst te doen. Er kan echter een tijd komen dat je jouw Litecoin moet verkopen om geld op te nemen.

Het verkopen van je Litecoin voor normaal geld is een naadloos proces bij eToro.

Je moet altijd een broker vinden die  bankrekeningen ondersteunt, zo kan je namelijk over het geld beschikken. Zodra je een geschikt platform hebt gevonden, moet je de munten uit je Litecoin portemonnee overbrengen naar de beurs.

Litecoin Statistic eToro chart

Vervolgens moet je de Litecoin terugwisselen naar de door jou gekozen fiat valuta (zoals USD/EUR/GBP). Hiervoor betaal je een handelscommissie.

Tot slot kun je dan het geld weer opnemen op uw bankrekening. Je zult waarschijnlijk een KYC-verificatieproces moeten doorlopen voordat de beurs de opname toestaat als je dit nog niet hebt gedaan.

Als u wilt leren hoe u Bitcoin kunt kopen en verkopen, lees dan onze gids.

eToro is veilig en betrouwbaar (for Litecoin verkopen)

eToro is al voor een lange tijd een van de bekendste aanbieders als het aankomt op het kopen en verkopen van Litecoin en andere soorten cryptovaluta.

Het is een broker die onder het toezicht staat van verschillende instanties. Dit toezicht laat zien dat je te maken hebt met een broker die echt het beste met je voor heeft en die een uitstekende kwaliteit weet te leveren.

Je kunt altijd even online zoeken naar reviews van het platform. Je zal zien dat er echt ontzettend veel mensen zijn die in staat zijn geweest om zonder problemen Litecoin voor een hoge prijs te verkopen via dit platform.

Litecoin verkopen & uitbetalen voor geld (eToro)

Mensen die graag Litecoin willen verkopen zullen een aantal stappen moeten doorlopen. Dit spreekt voor zich natuurlijk, je moet er namelijk wel iets voor doen.

Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we de stappen voor het verkopen van Litecoin bij eToro hieronder even voor je op een rijtje gezet:

 • Stap1: Maak een account aan bij eToro
 • Je hebt de Litecoin namelijk ook gekocht. het aanmaken van een account bij eToro is super eenvoudig en zal maar enkele minuten in beslag nemen.

  Hou de juiste gegevens bij de hand voor het maken van het account.

  etoro register form nl empty

 • Stap 2: Bevestig je bankrekeningnummer
 • De volgende stap is het bevestigen van je bankrekeningnummer. Dit is een super eenvoudige stap.

  Je hoeft alleen maar een euro over te maken via iDeal of via een bankoverschrijving.

  Als deze euro is ontvangen zal je bankrekening officieel bevestigd zijn bij eToro.

 • Stap 3: Litecoins versturen naar eToro wallet
 • Het versturen van Litecoins naar de eToro wallet is wat lastiger, maar zeker niet al te moeilijk. Je hebt het adres nodig van de eToro wallet.

  Deze krijg je uiteraard vanzelf wanneer je jouw bankrekening hebt ingevuld.

  etoro geld storten

  Je hoeft alleen maar de code te kopiëren en op verzenden te klikken. 

 • Stap 4: Litecoin laten uitbetalen in euro
 • De laatste stap is natuurlijk de daadwerkelijke uitbetaling in normaal geld. Ook dit spreekt eigenlijk allemaal voor zich.

  Op de betreffende pagina krijg je precies te zien hoeveel euro je krijgt voor de Litecoin die jij hebt verstuurd naar het platform van eToro.

  IOTA nustorten view Crypto

  Veel Gestelde Vragen over eToro

  Met honderden cryptocurrency exchanges die Litecoin ondersteunen, heb je een aantal betaalmethoden om uit te kiezen.

  Dit omvat traditionele debet- en creditcards, e-wallets zoals PayPal en Skrill, of een bankoverschrijving. Vergeet niet dat je jouw identiteit moet verifiëren voordat je bij eToro fiat valuta kunt storten.

  eToro staat bekend om de voordelige kosten voor het kopen en verkopen van alle mogelijke soorten cryptovaluta.

  Op de site van eToro zelf kun je alle kosten voor het kopen van Bitcoin eenvoudig terugvinden als je dit zoekt.

  Litecoin duurt meestal 2,5 minuten om een geldoverdracht te bevestigen. Dit is veel sneller dan de Bitcoin-tegenhanger, die 10 minuten duurt.

  Hierdoor zal je dus zo snel mogelijk over jouw munten kunnen beschikken.

  Het mooie aan het kopen en verkopen van Litecoin is het feit dat je met ieder mogelijk bedrag kunt investeren.

  Je kunt namelijk een fractie van een Litecoin kopen, het is niet nodig om een hele te bezitten. Dit maakt het voor de beginnende beleggers nog eenvoudiger om ook toe te treden tot deze bijzondere markt.

  Het is niet nodig om een bepaalde software te installeren, je kunt gewoon inloggen via de site van eToro.

  Dit maakt het echt een stuk eenvoudiger om over de juiste munten te beschikken en om ook Litecoin te kopen.

  Delen is lief!

  Laat je mening achter, wat vind jij?