Litecoin koers verwachting

Wat is de Litecoin koers verwachting voor 2020

2019 was voor de cryptocurrency markt een jaar met verschillende ups en downs. Steeds meer mensen kennen tegenwoordig het fenomeen digitale munten, op je werk praten ze over Bitcoin, bij de voetbal praten ze over de Litecoin koers verwachting en Litebit maakt ondertussen voor duizenden euro´s reclame op radio en tv.

Ben jij aan het twijfelen om te beginnen met cryptocurrency? Of wellicht nog beter voor dit artikel, wil je investeren in Litecoin maar weet je niet wat de LTC prijs verwachting is?

Mooi, ik heb goed nieuws: Al jou prangende vragen zullen in deze handleiding beantwoord worden. Ik ga de basis van Litecoin onderbouwen en ga met jou delen wat mijn favoriete Litecoin verwachting is. Zoals je zult begrijpen is het lastig om de daadwerkelijke Litecoin toekomst te voorspellen, maar ik kan je wel helpen om een goede keuze te maken.

Litecoin koers verloop

Litecoin is heeft de op 7 na grootste markt capitulatie of te wel market cap, totale waarde is meer dan 515 miljoen euro.

Litecoin opgericht door Charlie Lee

Een oud Google werknemer, Charlie Lee, heeft Litecoin in 2011 opgericht/aangemaakt. Net zoals de Bitcoin is Litecoin een cryptovaluta, gemaakt op dezelfde blockchain technologie zoals de eerstgenoemde. Het grootste voordeel dat je bij Litecoin hebt is de snelheid waarmee transacties verwerkt worden binnen de blokkenketting. Daarom wordt Litecoin ook “Lite” coin genoemd, omdat het veel sneller is dan de BTC.

Charlie Lee

Denk je maar eens in dat je een kop koffie besteld bij de Starbucks met Bitcoin – Hoelang denk je dat je moet wachten totdat de transactie is afgerond? Rond de 10 minuten! Dit komt omdat dit de minimum block transactie is binnen de huidige bitcoin-structuur.

Oke, nu betaal je met Litecoin – Verrassing! Het duurt nu nog maar 2,5 minuten om je LTC transactie te voldoen :). Dit is voor een betalingssysteem nog steeds te lang, bij Ripple heb je nagenoeg direct je transactie in je cryptocurrency wallet.

Maar goed, voordat we verder in de Litecoin koers verwachting duiken lijkt het me goed de verschillen tussen Bitcoin en Litecoin te onderbouwen.

Verschil tussen Litecoin en Bitcoin

Verschil tussen Litecoin en Bitcoin

Litecoin is heel sterk ge vergelijken met Bitcoin. Net als BTC maakt het gebruik van dezelfde blockchain codes. Je kunt Litecoin zien als de verbeterde versie van de Bitcoin, te vergelijken met een update van je smartphone besturingssysteem, Litecoin lost problemen ondervonden met de Bitcoins op.

Zoals net even aangestipt in het koffie voorbeeldje, Litecoin’s technologie kan transacties binnen het netwerk veel sneller behandelen.

Een ander groot verschil is het totaal aantal coins dat beschikbaar is. Net zoals het goud over de wereld niet oneindig is, bij cryptocoins is ook een maximaal uitgegeven munten vastgesteld. Een maximum van Bitcoin is 21 miljoen & de max van Lite Coin is 85 miljoen.

Als je een transactie voldoet met cryptomunten dan betaal je transactiekosten. Deze kosten zijn bij de Bitcoin veel hoger dan bij de Litecoin. Dit betekent dus dat de transacties niet alleen sneller zijn, je krijgt meer koffie voor je coins (om bij het koffie voorbeeldje te blijven) 😛

litecoin minen

Bij onze huidige betalingsmethodes, private of overheids banken kunnen nieuwe biljetten of extra geld bij drukken. Dit is bij digitale munten niet mogelijk, als er geen overheid tussen transacties zit kunnen ze ook geen extra munten bij ‘maken’.

Wist je trouwens dat nieuwe cryptomunten ge-delft (ook wel minen genoemt) moeten worden? Alweer een vergelijking met goud, cryptovaluta wordt dan ook wel eens het digitale goud genoemd.

Wat je moet weten is dat minen een process is waarbij mensen door gebruik te maken van een PC nieuwe Litecoin, Ethereum of andere altcoins maken. Als je Bitcoin wil minen (of andere cryptocoins) dan ben je een krachtige mining computer nodig, deze ga je niet in de huis tuin en keuken PC-winkel vinden.

Litecoin prijs verwachting

Dat zeg ik nu wel, je kunt Litecoin minen door heel veel GPU’s aan je computer toe te voegen. Dus, als je besluit een Litecoin houder te worden en je wilt niet kopen via een cryptocurrency exchange dan kun je altijd nog Litecoin Minen.

De verschillen tussen Bitcoin en Litecoin technologie heeft ontzettend veel impact op hun koers waarde. Nu je weet wat de verschillen zijn tussen BTC en LTC wordt het gemakkelijker om de Litecoin koers verwachting te begrijpen.

Litecoin koersverloop

Litecoin is één van de best presterende cryptomunten van de afgelopen 12 maanden geweest. Als jij LTC begin 2017 voor een prijs van €4,- hebt gekocht, dan heb je nu een winst gemaakt van ongeveer 8000% aan het eind van vorig jaar! Dat is ongeveer 80 keer je investering.

Dus, als je €500,- hebt geïnvesteerd in januari 2017, zou je ongeveer een winst hebben gemaakt van ongeveer €40.000,- op het moment dat de Litecoin Koers zijn All Time high gehaald heeft in december 2017.

Litecoin koersverloop waarde

Je kunt de Litecoin koersverloop van de afgelopen jaren hieronder in de koers grafiek zien. Er is geen spelt tussen te krijgen dat LTC enorme sprongen heeft gemaakt in 2017, mede hierdoor is Litecoin een top 10 cryptocurrency geworden als je dit vergelijkt met groei percentages.

Wat ook niet al te onbelangrijk is voordat we naar de Litecoin koers verwachting gaan is dat LTC een hoog handels volume heeft. Dit betekend dat steeds meer mensen starten met Litecoin kopen & verkopen. Litecoin is de nummer 4 op de cryptomunten toplijst als we filteren op trading volume, net achter Ethereum.

Litecoin koers verwachting

Er is geen twijfel over mogelijk dat de cryptocurrency markt ontzettend schommelt, een keuze maken op welke cryptocoins je moet investeren is daarom ook ontzettend lastig.

In deze situatie is het beste wat je kunt doen, op onderzoek uitgaan en gaan begrijpen wat de cryptomunt inhoud en voor staat. Even ter geheugensteun, Coinstart adviseert niet, keuzes die je maakt maak je zelf. Sta je op het punt om veel geld te investeren in cryptocurrency raadpleeg dan een financieel adviseur!

Onderstaande som ik de top Litecoin koers verwachtingen op, dit kun je als startpunt gebruiken in je onderzoek naar de LTC.

Litecoin verwachting op basis van technische analyses

Allereerst wil ik technische analyses onderbouwen zodat je helder hebt wat een koers verwachting is op basis van een TA.

De technische analyse omvat enkel feiten over de prijs trends en trading volume trends. Dit heeft dus helemaal niets te maken met hoe goed de technologie achter de cryptomunt is. We hebben het hier puur een rauwe prijs verwachting / analyse.

Technische analisten werken met speciale software om met rekentools een goede koers verwachting in te schatten. Hier hoeven wij ons gelukkig niet druk om te maken, veel cryptocurrency analisten zetten hun Litecoin koers verwachting gewoon op internet.

Een analist op Walletinvestor.com (weet niet of we ‘m zo mogen noemen) verwacht dat de prijs van Litecoin ongeveer rond de 0.000001 dollar gaat worden over 1 jaar.

Andere technische analyse websites geloven wat meer in de Litecoin, zo verwachten ze bij Forbes de prijs wel eens vlot naar 220 dolar kan gaan met een uitloper naar 300 dollar.

Een andere analyse methode is de “Monte Carlo Analyse“, deze is ook losgelaten op de Litecoin koersverloop. De koers verwachting door deze methode is tussen de €6 en €507 tot november 2019, lekker breed dus…

Ik hoor je denken, Zo een grote prijs range voor een koers verwachting! Toch?

Nou, wat we van deze litecoin prijsverwachting kunnen meenemen is dat we enorme koers schommelingen gaan krijgen, tevens zullen andere cryptomunten hier ook mee te maken. Zie het niet als een complete waardeloze prijs analyse.

Litecoin prijs verwachting op basis van de Bitcoin prijs

Er zijn ontzettend veel koers verwachtingen die zeggen dat de Litecoin groei groter zal zijn dan die van de Bitcoin. Niemand weet natuurlijk wat er gaat gebeuren, hier zijn een aantal goede redenen men dit verwacht.

  • Litecoin heeft een grotere groei meegemaakt dan BTC in het afgelopen jaar
  • Litecoin verbetert de technologie die Bitcoin gebruikt (Weet je nog, 4 keer sneller!)
  • Het heden, LTC laat een beter herstel zien dan Bitcoin.

Volgens de Oracletimes zijn het de voordelen van Lite coin tegenoverstelling van bitcoin die veel nieuwe investeerders gaat aantrekken. Hun Litecoin koers verwachting voor 2020 is €1000, er zijn zelfs prijs verwachtingen die richting de €2000,- gaan.

Ook bij een analist van Investingpr gaat de koers verwachting richting duizend dollar. Waar InvestingPR vanuit gaat is dat veel meer mensen Litecoin gaan gebruiken dan de BTC, omdat LTC veel gebruiksvriendelijker is.

Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud, Litecoin wordt vergeleken met zilver… Wat doen we met goud? Inderdaad opslaan. Dit kun je ook tegen de Bitcoin aanleggen, Bitcoin wordt gebruikt als waarde opslag, Litecoin wordt gebruikt voor dagelijkse transacties.

Ja, het klopt dat Litecoin voordelen heeft vergeleken met Bitcoin. Toch moet ik hier wel een kanttekening bij plaatsen, Litecoin verliest voordelen omdat ook deze cryptocurrency gemined moet worden. Minen is een milieuvervuilende aangelegenheid het kost namelijk ontzettend veel stroom.

Hoe verleidelijk bovenstaande ook allemaal is om te investeren in Litecoin, moet je ook de andere factoren onder de loep nemen. Bijvoorbeeld de Litecoin koers verwachting van cryptomunten experts!

Cryptocurrency expert John McAfee

Litecoin verwachting door crypto-expert John McAfee

Je vraagt je misschien af, wie is John McAfee? Zelfs als je serieus interesse hebt in investeren binnen de cryptomarkt, dan moet je weten wie John McAfee is. De heer McAfee is een grote cryptocurrency investeerder en promotor van verschillende ICO’s. Zijn koers verwachting kan een enorme impact hebben op de prijzen van diverse crypto’s.

Dus, Wat is zijn Litecoin verwachting?

John gelooft dat Litecoin koers veel sterker had kunnen groeien dan het heeft gedaan. Hij heeft gezegd dat Litecoin net zo groot kan worden als de Bitcoin of misschien wel meer dan laatst genoemde cryptomunt. Als we geloven dat John’s verwachting voor de Bitcoin correct is, waarom zullen we dan niet zijn Litecoin verwachting serieus nemen?

George Tung, ook een cryptomunten analist, heeft ook zijn woordje gedaan over de LTC verwachting. Tung geloofd dat de Litecoin koers kan stijgen naar ruim €1500 eind 2020. Met deze litecoin prijs verwachting is hij niet de enige, diverse cryptocurrency guru’s geloven dat de Litecoin prijs blijft stijgen in 2020.

Hoeveel kan de Litecoin prijs nog stijgen dan? Tja, de toekomst laat het ons weten. Echter weet je nu wel hoe de crypto experts in deze wereld over de Litecoin koers verwachting denken.

Charlie Lee komt terug bij Litecoin

Één van de redenen waarom ik denk dat de Litecoin koers dit jaar wederom gaat stijgen is door de terugkeer van Charlie Lee, de oprichter van Litecoin. Hij heeft Litecoin verlaten om werkzaamheden voor Coinbase uit te voeren, maar heeft recent besloten om weer een actief lid te worden van het Litecoin team.

Charlie Lee heeft gezegd dat 2019 een goed jaar gaat worden voor Litecoin, helaas weigert hij een prijsverwachting af te geven over de cryptomunt.

Dit is wat Wall street verwacht van Litecoin

Cryptomunten zijn ook niet onopgemerkt gebleven door de handelaren en investeerders op Wall Street. Net als ons krijgen ze geen genoeg krijgen van digitale munten, binnen het traders walhalla zijn opzoek naar mogelijkheden om veilig te handelen in cryptovaluta.

Wall Streets heeft enorm veel ervaring als het gaat over de aandelen beurs. Dit betekent natuurlijk dat ze heel veel kennis hebben over hoe te handelen in aandelen, dit betekend dat men daar wel weet wat wel of niet een goede investering is.

Litecoin koers verwachting door Wall Street Experts

Kelly, hoofd van BK Capital Management (LLC), is een Wall Street handelaar die de cryptomunten ontwikkelingen nauwlettend volgt. BK Capital Management is een bedrijf gespecialiseerd in cryptocurrency investeren. Kelly geeft een Litecoin prijs prognose van $500,- voor 2019, je kunt toch zeggen dat dit niet van zomaar iemand een cryptocurrency prognose is!

Wellicht val ik een beetje in herhaling, ook Kelly is positief over Litecoin door de vele voordelen in tegenstelling met Bitcoin. Hij denkt dat de snellere transacties en lagere transactiekosten is wat Litecoin maakt tot een waardevolle cryptocoin voor iedereen.

Probeer deze vergelijking eens te maken; Litecoin is de iPhone X en Bitcoin is iPhone 8. Het enige verschil is dat de iPhone X in dit geval goedkoper is 😉

Litecoin koers verwachting 2021

Ben jij van plan om de Litecoin voor lange termijn te houden (hodl), dan is het een goed idee om de Litecoin koers verwachting 2021 eens in acht te nemen.

Longforecast heeft namelijk een zeer interessante lange termijn analyse gemaakt over de LTC coin. De Litecoin koers verwachting 2020 is tussen de €780 en €1374.

Oracletimes waar ik het zojuist ook al even over had verwacht een litecoin koers van €1000,- in 2021.

Deze prognose is gebaseerd op Litecoin’s resultaten in 2017, deze waren veel beter dan de resultaten van Bitcoin. De koers verwachting is niet gebaseerd op technische analyse of opinie van een expert. Dit is mede een reden waarom jij je het beste kunt focussen op andere prognoses.

Ook Steem heeft een interessante Litecoin prijs verwachting 2021 afgegeven. Het mediaplatform hebben de Litecoin prijs 2021 geschat op $3500 mede door onderstaande redenen:

  • Fantastische groei in 2018
  • Betere blockchain technologie dan Bitcoin
  • Totale groei van Litecoin op de cryptocurrency markt enorm

Litecoin koers verwachting 2020

Dus, investeren in Litecoin effectief?

Je zult vast begrijpen dat er niet een simpel antwoord is op bovenstaande vraag. het is heel moeilijk om 24 uur vooruit te kijken, moet je nagaan hoe lastig het is om te voorspellen wat de Litecoin koers verwachting is in 2021 of 2025.

Maar wat je hebt kunnen lezen in de Litecoin waarde verwachtingen van hierboven is dat LTC een positieve tijd tegemoet gaat. Het heeft technologische kracht dat kan helpen om het LTC-project tot grote hoogte gaat brengen op de coin market cap.

Ik denk dat een technische analyse en advies van experts zeer waardevol is alvorens je Litecoin kopen gaat. Brede crypto adoptie is ook een reden dat de top 10 crypto enorm in de lift kan zetten. Het is dus enorm belangrijk om de cryptocurrency regulering te volgen, vooral de crypto regulatie in Nederland.

Zelfs de grootste investeerders en experts binnen cryptovaluta vinden het lastig om de cryptomunten toekomst te voorspellen. Dus voordat je gaat investeren in cryptomunten, moet je onderzoek doen waar je in investeert. Investeren doe je met geld dat je kunt missen, ga je niet in de schulden werken om te investeren in digitale munten!

Zo, na het lezen van deze handleiding, wat vind jij van Litecoin? Heb je al een Litecoin koers verwachting 2020 gemaakt? Laat het ons weten 🙂

Litecoin kopen met Ideal

Mocht je nu zo geïnteresseerd zijn dat je Litecoin kopen met Ideal wilt? Ik adviseer altijd als starter om je Litecoin aan te schaffen bij een betrouwbare Nederlandse cryptocurrency exchange. Litecoin kopen met Ideal doe ik het liefst bij Bitvavo of Litebit, deze 2 exchanges zijn goedkoop. Tevens moet ik meegeven dat Bitvavo de goedkoopste cryptocurrency exchange is van Nederland!

*Voetnoot: Dit is een persoonlijke verwachting. Voordat beslissingen maakt om te investeren in cryptocurrency raadpleeg een financieel adviseur.

Ook interessant

coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Starten dit jaar nog met Bitcoin Trading

Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste koers, tot december 2019, de hoogste koers, ging

Lees verder »
Bitcoin casino betrouwbaar
Cryptocurrency Casino
Adam Grunwerg
Zijn bitcoin casino’s betrouwbaar?

De Bitcoin casino’s zijn bezig met een opmars, de bekendste digitale munt wordt steeds populairder. Wanneer je betaalt met Bitcoins dan is je winst niet altijd hetzelfde dat komt omdat

Lees verder »
Ripple verkopen op Bitsane
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Hoe & waar kan ik Ripple verkopen?

Ondertussen heb je een aardige winst behaald met je Ripple coin, en wordt het tijd om Ripple XRP te verkopen. Aangezien Litebit het verkopen van Ripple heeft uitgezet krijgen wij

Lees verder »
Cryptocurrency groep
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Telegram cryptocurrency groep

Er zijn diverse Crypto community’s, deze zijn allemaal Engelstalig en onoverzichtelijk. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze eigen Nederlandstalige Telegram cryptocurrency groep te openen via de steeds groter

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?