Ledger Nano X kopen bestellen

Ledger Nano X kopen wat is het verschil met de Nano S?

Last Updated on 11 september 2019 by

Na lang wachten werd bij technologie bedrijf Ledger de opvolger van hardware wallet Nano S de Ledger Nano X gelanceerd. De Ledger Nano X kopen kan, echter zal me ‘m moeten pre-orderen. In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je de Ledger Nano X kopen kunt & pre-orderen, tevens wil ik de verschillen met de S onderbouwen. Tevens heb ik de Ledger Nano X veelgestelde vragen aan Ledger in het Nederlands vertaald in dit artikel. Wel grappig dat ik gister mijn review over de Nano S op youtube heb geplaatst..

Verschil tussen Ledger Nano X & Nano S

Er zijn behoorlijk veel verschillen te ontdekken tussen beide Nano wallets van Ledger. Zo kun je de nieuwe Ledger Nano X met je smartphone verbinden via bluetooth, zo kun je de nieuwe Nano X gemakkelijk onderweg gebruiken. Aan het eind van 2018 lanceerde het technologie bedrijf al het platform Ledger Live, met de nieuwe hardware wallet kun je deze zeer eenvoudig connecten met je smartphone.

Beveiliging van de Nano X is ook een stuk verbeterd door de nieuwe CC EAL5+ versleutelde chip. Ook heeft de nieuwe cryptocurrency wallet meer capaciteit, zo kun je nu meer dan 100 cryptomunten opslaan tegelijkertijd op 1 wallet. Voorheen bij de Nano S kon je maximaal 4 cryptovaluta applicaties op je hardware wallet opslaan. Als je het mij vraagt zijn dit ontzettend veel verbeteringen en zeker het aanschaffen waard. Hoe je de Ledger Nano X kopen kunt leg ik je in de volgende alinea uit.

Ledger nano x

Ledger Nano X kopen

Ik snap ontzettend goed dat je de Ledger Nano X kopen wil, wat een hardware wallet voor zo een klein apparaatje. De hardware wallet aanschaffen is niet moeilijk, echter is deze pas vanaf Maart te leveren, wel kun je ‘m al bestellen! Dit wordt ook wel pre-orderen genoemt, ook wel voor bestellen in het Nederlands. Op dit moment van schrijven kun je de Nano X pre-orderen, klik hier om een pre-order te plaatsten.

Let op: je moet vooraf betalen, vanaf maart begint Ledger met het leveren van de eerste Nano wallets. Ga je de Ledger Nano X kopen? Als je deze ontvangen hebt hoor ik graag van je wat je van de nieuwste Ledger Hardware wallet vind!

ledger nano x banner

Ledger Nano X veelgestelde vragen

Op de officiële website staan de veelgestelde vragen over de Nano X kopen, deze heb ik vertaald voor jou zodat je goed ingelezen aan de slag kan. Tevens is het altijd goed voordat je een product aanschaft je goed in te lezen!

Mobiliteit

Heeft Bluetooth invloed op de beveiliging van Ledger Nano X?

De privésleutels verlaten nooit de beveiligde chip, daarom stelt Bluetooth-communicatie (BLE) de Ledger NanoX niet bloot aan een extra beveiligingsrisico. De BLE-verbinding is end-to-end gecodeerd om de privacy van gebruikers te beschermen. In het onwaarschijnlijke geval dat het BLE-transport in gevaar zou komen, zou een aanvaller nooit persoonlijke sleutels kunnen extraheren of gebruikers een transactie laten ondertekenen die ze niet willen ondertekenen.

Werkt Ledger Nano X met een smartphone-app?

Ledger Live, de begeleidende app voor uw Ledger-apparaat, ziet zijn mobiele release op 28 januari. Met de Ledger Live mobiele app kunnen gebruikers hun Ledger Nano X en de crypto die het beveiligt naadloos beheren, waar ze zich ook bevinden. Ledger Live-mobiel vereist smartphones met minimaal iOS 9 of Android 5.

Wat is de levensduur van de batterij? Is de batterij oplaadbaar?

Ledger Nano X heeft een 100 mAh-batterij. Het apparaat gaat enkele uren in gebruik en een paar maanden inactief als het volledig is opgeladen. De batterij kan eenvoudig worden opgeladen door de USB-C-poort aan te sluiten op de USB-poort van een laptop of desktopcomputer met de meegeleverde kabel. De batterij kan niet worden vervangen.

Kan Ledger Nano X op zichzelf werken?

Ledger Nano X vereist een desktopcomputer (minimaal 64-bit Windows 8, macOS 10.8 of 64-bit Linux) of een smartphone (minimaal iOS 9 of Android 5) om apps te installeren, accounts toe te voegen, rekeningsaldi te controleren en om veilige transacties te beheren.

Ledger Nano X onderdelen

Capaciteit

Hoeveel apps kunnen op het apparaat worden geïnstalleerd?

Ledger Nano  ondersteunt maximaal 100 gelijktijdig geïnstalleerde apps. Het heeft tien keer meer opslagruimte voor apps in vergelijking met Ledger Nano S, hoewel het aantal apps dat kan worden geïnstalleerd, afhankelijk is van de grootte van de apps.

Welke apps ondersteunt Ledger Nano X?

Standaard werken alle apps die worden ondersteund op de Ledger Nano S ook op de Ledger Nano X met behulp van de USB-kabel en een desktopcomputer. Bovendien hebben alle apps die in Ledger Live worden ondersteund Bluetooth-ondersteuning en wordt een SDK verstrekt aan ontwikkelaars van apps van derden om ook Bluetooth-ondersteuning toe te voegen.

Welk ledger-apparaat is geschikt voor u?

Hulp nodig bij het kiezen? Controleer deze vergelijking van de hardwareportefeuille.

Zal de Ledger Nano X de Ledger Nano S vervangen?

De Ledger Nano S blijft beschikbaar naast de Ledger Nano  voor een aantrekkelijke prijs. Beide modellen hebben hun eigen voordelen, vullen elkaar aan en richten zich op verschillende soorten gebruikers. Je kunt een Ledger Nano  gebruiken om hun crypto onderweg te beheren en hun Ledger Nano S thuis of in een kluis achter te laten als back-up. Als zodanig zal Ledger Nano S in de toekomst volledig worden ondersteund.

Is de Ledger Nano X krachtiger dan de Ledger Nano S?

De Secure Element-chip in de Ledger Nano  (ST33) is krachtiger dan die in de Ledger Nano S (ST31). De Ledger Nano X reageert iets sneller in vergelijking met de Ledger Nano S, zelfs als de prestaties ervan over het algemeen vergelijkbaar zijn.

Is de Ledger Nano X-architectuur anders dan die van Ledger Nano S?

De Ledger Nano architectuur is een evolutie van die van Ledger Nano S, dankzij de ST33 Secure Element-chip. Naast meer geheugen is deze beveiligde chip direct verbonden met het display en de knoppen, wat leidt tot een superieure hardware-architectuur.

Nieuwe ledger nano x kopen

Technische vragen

Hoe groot is het display?

Het Ledger Nano X-display heeft het dubbele aantal pixels van het Ledger Nano S-display: 128×64 in plaats van 128×32. Op het grotere scherm kunnen transactiegegevens en ontvangstadressen eenvoudiger worden geverifieerd. Het verhoogt ook het algehele gebruiksgemak van het apparaat.

Wat zijn de vereisten om Ledger Nano X te gebruiken?

Ledger Nano X heeft een USB-poort nodig om de USB C-kabel op aan te sluiten. Elke aangedreven USB-poort kan worden gebruikt om het op te laden. Het apparaat vereist een desktopcomputer (minstens 64-bit Windows 8, macOS 10.8 of 64-bit Linux) of een smartphone (minimaal iOS 9 of Android 5) om apps te installeren en de firmware bij te werken.

Is Ledger Nano X waterdicht?

Ledger Nano X heeft geen weerbestendige classificatie. Een apparaat dat in contact is geweest met vloeistof moet onmiddellijk worden uitgeschakeld en uitgebreid worden gedroogd voordat u het opnieuw probeert te gebruiken.

Wat zijn de bedrijfstemperaturen van Ledger Nano ?

Tussen 0 ° en 50 ° C (32-122 ° F).

Is Ledger Nano X compatibel met Ledger Live-desktop?

Ja, sluit eenvoudig de Ledger Nano X aan met de meegeleverde USB-kabel. Bluetooth-desktopcompatibiliteit is nog niet beschikbaar, maar er wordt aan gewerkt.

Kan Ledger Nano worden bijgewerkt met behulp van de mobiele app?

Ja, de Ledger Live mobiele app beschikt over een volledig functionele apparaatbeheerder. Het installeren van apps of firmware-updates kan allemaal vanaf je telefoon.

Wat is de beveiligingscertificering van het Secure Element in de Ledger Nano X?

Het Secure Element heeft de classificatie CC EAL5 +.

Eigenaars van een Ledger-apparaat

Zijn eerdere Ledger-apparaten ook compatibel met Ledger Live-mobiel?

Android-gebruikers kunnen de On-The-Go-kabelset gebruiken om hun Ledger Nano S of Ledger Blue op hun smartphone aan te sluiten. Deze functionaliteit zal later worden toegevoegd als een software-update voor de Ledger Live mobiele app. iPhone-gebruikers hebben pech door de beperkingen van de Lightning-poort van de iPhone. Ze kunnen de Ledger Nano X kopen om veilige transacties onderweg te beheren.

Wanneer wordt Ledger Nano X verzonden?

Ledger Nano X zal in maart worden verzonden.

Hoe lang is de garantieperiode?

Ledger-producten profiteren van een garantieperiode van 2 jaar.

Wanneer wordt mijn betaling verwerkt?

Betalingen worden verwerkt bij het plaatsen van de bestelling.

Ook interessant

Wat is automatisch crypto traden
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is automatisch crypto traden?

Last Updated on 31 januari 2020 by Heb jij ook verregaande interesse in de cryptocurrencies? Ben je mogelijkerwijs al geruime tijd bezig met het handelen in de digitale munteenheden? Dan

Lees verder »
coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Starten dit jaar nog met Bitcoin Trading

Last Updated on 3 juli 2021 by Coinstart Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste

Lees verder »
Cardano kopen met Ideal

Last Updated on 17 augustus 2021 by Coinstart Wil jij Cardano kopen met ideal? Cryptovaluta zijn tegenwoordig helemaal van deze tijd. Het is het nieuwe geld zoals veel mensen zeggen,

Lees verder »
Ripple vs bitcoin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Ripple VS Bitcoin de verschillen

Last Updated on 17 augustus 2021 by In dit artikel willen we het met jou hebben over de verschillen tussen Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC). Wij merken dat we steeds

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?