Ethereum Hard Fork

Ethereum Hard Fork: aanpakken van de ijstijd

Last Updated on 5 december 2019 by

Ontwikkelaars van Ethereum hebben een voorstel gedaan voor een hard fork. Met deze Ethereum hard fork proberen de ontwikkelaars om de komende ijstijd aan te gaan pakken. Deze ijstijd is, volgens velen, een mogelijke oorzaak van een behoorlijke vertraging van het Ethereum mainnet. Een mainnet is overigens het uitrollen van een eigen blockchain door een cryptocurrency.

De ijstijd is een bijnaam voor de ‘Difficulty Bomb’. Een ingebouwd stukje codering dat er voor zorgt dat de productie van blokken in de blockchain van Ethereum vertraagt worden. Deze vertraging zorgt ervoor dat het miners van Ethereum langer te werk moeten gaan, terwijl dat een stuk sneller zou kunnen. De hard fork van Ethereum moet dan ook het antwoord op deze ijstijd zijn.

Uitleg Difficulty Bomb


Eind november kwam de ontwikkelaar van Ethereum, James Hancock, met een voorstel om deze ijstijd terug te dringen. Recent is bekend geworden dat dit dus in de vorm van een hard fork zou moeten gebeuren. Hancock zegt hierover het volgende: “Deze fork zou ons de tijd geven om de gemeenschap aan te spreken om hun prioriteiten beter te kunnen begrijpen. De intenties van de ijstijd moet duidelijk worden en we moeten de gemeenschap tijd geven om met voorstellen te komen voor een beter mechanisme om de gestelde doelen te bereiken”.

De noodzaak van de Ethereum Hard Fork

De blockchain van Ethereum werkt goed, maar onderzoek heeft aangetoond dat de blockchain twee keer zo snel zou kunnen werken. Deze snelle werking wordt vooralsnog dus voorkomen door het ingebouwde mechanisme. Het mechanisme dat ervoor zorgt dat het minen van

Ethereum onnodig lang duurt. Iets waar miners gefrustreerd over raken. Kan deze hard fork daar verwachting in aan gaan brengen? Volgens James Hancock is dat uiteraard wel de bedoeling.

Ethereum koers prognose

Hancock geeft daarbij ook aan dat de implementatie van de ijstijd te gecompliceerd was om te bespreken met de gemeenschap. Momenteel wordt de ijstijd echter als een afschrikmiddel ervaren door de miners. Ook de continue onzekerheid voor de miners wordt als zeer onprettig ervaren.

De miners van Ethereum weten simpelweg niet waar ze aan toe zijn. Volgens Hancock zouden eventuele updates het effect op het netwerk eenvoudig moeten kunnen modelleren.

Een update mag en kan eigenlijk niet langer meer ontbreken. Feit is echter dat de updates keer op keer uitgesteld worden. In eerste instantie zou de ijstijd al in 2019 aangepast worden.

Op dit moment is de verwachting dat dit medio 2020 plaats gaat vinden. De zogeheten Berlin hard fork van Ethereum staat gepland voor juni 2020. Tot die tijd blijven de ontwikkelaars van Ethereum sowieso nog in onzekerheid. Wat gaat er gebeuren? Welke veranderingen gaan er in de toekomst plaatsvinden? Hoe ziet de toekomst van Ethereum er uit?

Het zijn vooralsnog vragen die de hele gemeenschap van Ethereum bezig houdt. De eerdere hard fork, in 2016, zorgde destijds al voor een behoorlijke opschudding binnen de crypto wereld. Gaat dat nu weer gebeuren? We gaan het meemaken in de komende maanden.

Ook interessant

Ripple wallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Ripple wallet aanmaken

Last Updated on 17 augustus 2021 by Na de dip van begin dit jaar (2018) zien we de Ripple XRP cryptocurrency weer een flinke prijsstijging ondergaan. Dit heeft er vooral

Lees verder »
Deze winkels accepteren bitcoins
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
50+ winkels die Bitcoin accepteren!

De hele wereld is aan het veranderen. Daar is op zich niks nieuws aan. Maar, we zitten nu in een situatie waarin héél veel dingen aan het veranderen zijn. Het

Lees verder »
Bitcoin BTC
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Gratis Bitcoins na aanmelden bij Coinbase

Last Updated on 17 augustus 2021 by Onlangs is Litebit gestopt met een aannemen van nieuwe klanten, wij hebben toen CoinBase als alternatief voor litebit geopperd! Een leuke bijkomstigheid is

Lees verder »
Geld verdienen met current
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Geld verdienen met CURRENT (CRNC)

Last Updated on 10 augustus 2021 by Bijna is het zover de CURRENT ICO gaat live, current is een next level streaming dienst. De applicatie is al vanaf midden 2017

Lees verder »
Stellar Lumens kopen met Ideal
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Stellar kopen met Ideal

Last Updated on 24 november 2021 by Stellar kopen met Ideal is één van de beste investeringen op dit moment. Lumens is een munt die wordt vergeleken Ripple. Ook wordt

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?