Koop IOTA zelf met eToro

Als het aankomt op het kopen van cryptovaluta zijn er een hele hoop verschillende soorten projecten waar je voor kunt kiezen. Een van de bekendste projecten van dit moment is IOTA.

IOTA is een cryptocurrency die transactionele en naadloze bevestigingsprocessen mogelijk maakt terwijl het functioneert door middel van een extra “data” laag. De cryptocurrency werd pas echt bekend toen het de aandacht van miljoenen mensen over de hele wereld trok door de introductie van zijn raamwerk een blockchain alternatief aan te nemen dat “The Tangle” wordt genoemd. 

IOTA werd ontwikkeld door een ervaren en professioneel team dat probeerde een cryptocurrency te ontwikkelen die veel van de inefficiënties die de blockchain technologie tegenkwam probeerde te verbeteren.

Veel dingen zoals schaalbaarheid en de mogelijkheid om uit te breiden naarmate meer gebruikers zich bij het netwerk aansluiten, waren het doelwit van IOTA, en het is vervolgens het belangrijkste voordeel dat wordt gehouden ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Tijd om je alles te laten zien over het kopen van IOTA!

Table of Contents

Hoe begin je met IOTA te kopen in 5 minuten?

1. Registreer een account

etoro account maken form

Maak een account aan op eToro met behulp van het eenvoudige formulier.

2. Storten

etoro geld storten

Maak de eerste storting en ontgrendel alle eToro mogelijkheden.

3. Starten met handelen

etoro Kopen nl form BTC

Ruil in real time of leer met een demorekening.

Wat is IOTA - de techniek achter het project

Voordat we ingaan op de manieren waarop je IOTA kunt kopen is het handig om eerst even stil te staan bij IOTA zelf.

IOTA is een alternatieve cryptocurrency, vaak aangeduid als altcoin, die onafhankelijk van Bitcoin of een andere cryptocurrency is. IOTA is ook een van de enige cryptocurrencies die niet op een blockchain raamwerk draaien, maar een eigen aangepaste uitvoering van een blockchain , genaamd “The Tangle”.

IOTA heeft de intentie om een extra datalaag te voorzien in de financiële sfeer, specifiek in de wereld voor het “Internet of Things” (IoT), vandaar de titel, “IOTA”.

Dit maakt het een zeer uniek project ten opzichte van de andere soorten projecten die men kan vinden op dit moment.

Terwijl Bitcoin voornamelijk dient als een wereldwijde valuta die gebruikt wordt voor betalingen voor vrijwel alles, is IOTA meer specifiek gericht en op maat gemaakt voor de ivd-markt.

In die zin dat het een doel heeft om miljarden apparaten, programma’s en nog veel meer te bereiken en een virtuele omgeving te creëren waar transacties onder elkaar kunnen worden verzonden. IOTA is de inheemse “valuta” van het IOTA Netwerk, bijna parallel aan hoe Ether de inheemse valuta van het Ethereum Netwerk is.

IOTA werd opgericht in 2015 en zamelde geld in voor projectfinanciering via Bitcoin ter waarde van in totaal ongeveer $500.000 op dat moment.

IOTA staat vandaag de dag bekend als een van de meest winstgevende aanwinsten op het gebied van activa, aangezien de inheemse valuta de initiële investeerders tientallen miljarden dollars aan winst opleverde.

De beste platformen om IOTA op te kopen

Als het aankomt op het verhandelen van IOTA zijn er een hoop verschillende platformen die je kunt gebruiken. Nu is het door deze verscheidenheid aan platformen niet zo eenvoudig om een keuze te maken.

Gelukkig hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de beste platformen waar je terecht kunt voor het kopen van IOTA.

Door te kiezen voor een van de onderstaande opties weet je zeker dat ook jij kan beginnen met het verhandelen van cryptovaluta:

eToro

Logo png eToro BTC crypto

De handel in IOTA is beschikbaar op eToro in de vorm van verhandelbare CFD’s, of contracten voor verschillen, en diverse andere cryptocurrencies.

IOTA CFD’s zijn beschikbaar op eToro voor de normale prijzen die je ook bij de exchanges kunt vinden. Als gereguleerde en wettelijk erkende broker biedt eToro handel in IOTA in de vorm van CFD’s in overeenstemming met een veiligheidsniveau dat niet veel andere platforms kunnen bieden.

Om te beginnen met IOTA-handel op eToro moet je een rekening maken. Hiervoor moet je de juiste gegevens verstrekken ter verificatie.

Kijk altijd even goed naar de financieringsmethoden voordat je een storting maakt op de site. Als gereguleerde broker vereist eToro een verificatie van de beleggers. 

Als zodanig ben je verplicht om enige voorlopige informatie over jezelf als belegger te verstrekken.

Na de verificatie kun je handelen in IOTA CFD’s op het eToro platform. Voordeel van de handel in CFD’s is dat je de munten niet zelf hoeft op te slaan maar dat ze gewoon op de site van eToro blijven staan.

Voordelen

Nadelen

Plus500

plus500 logo kleur BTC crypto

Ook Plus500 is een platform waar je terecht kunt voor het verhandelen van IOTA CFD’s.

De reden dat wij dit platform niet op een hebben gezet is het feit dat eToro echt een stuk gebruiksvriendelijker is. Dit is met name terug te zien in de interface van het platform.

Als het aankomt op de service en bescherming zijn beide brokers echter wel gelijk.

Doordat ze allebei zijn aan te merken al erkende brokers heb je meer zekerheid over het maken van de investeringen. De kosten van eToro liggen over het algemeen lager, al valt dit over het algemeen wel mee.

Plus500 is een prima alternatief voor eToro en stelt je in staat om eenvoudig te beginnen met het verhandelen van alle mogelijke soorten cryptovaluta.

Voordelen

Nadelen

CryptoRocket

Cryptorocket logo png kleur BTC

Je zou er ook voor kunnen kiezen om IOTA te kopen middels het platform van CryptoRocket.

Voordat je kunt beginnen met het verhandelen van IOTA op CryptoRocket, moet je ook weer een account aanmaken. Om dat te doen, moet je een kort formulier invullen met je e-mailadres, volledige naam en wachtwoord.

Als je dat gedaan hebt, zul je een handelsrekening moeten openen voordat je een storting kunt maken. Hier kun je ervoor kiezen om een demo rekening op te zetten voordat je met echt geld gaat beginnen.

Ons advies is om hier echt gebruik van te maken. Dat zal je helpen om vertrouwd te raken met de werking van het platform.

CryptoRocket vereist een minimale storting van €10, dit is veel lager dan de overgrote meerderheid van de cryptocurrency beurzen.

Om de betaling uit te voeren, moet u op de knop “storten” aan de linkerkant van uw handelsprofiel klikken.

Voordelen

Nadelen

Binance

Binance logo kleur BTC Crypto

De laatste optie is om IOTA te kopen via Binance. Als je IOTA op Binance wilt kopen heb je ook weer een Binance-rekening nodig.

Als je er een hebt aangemaakt kun je beginnen met het handelen. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk beveiliging hebt ingesteld, want Binance is een van de meest bekende cryptocurrency exchanges van dit moment.

Dit houdt in dat er altijd hackers zullen zijn die proberen om in te breken.

Binance heeft op op dit moment niet de mogelijkheid om stortingen van normale bankrekeningen te verwerken, misschien dat dit in de toekomst nog zal komen.

Voorlopig zult u geld moeten storten naar Binance via een basis cryptovaluta, dit is normaal gesproken Bitcoin of Ethereum. Zoek je Binance-rekening en klik in de “Storting” sectie welke munten je wilt storten.

Niet zo makkelijk als eToro, maar handig voor de mensen die willen kopen met cryptovaluta.

Voordelen

Nadelen

Hoe verkoop je IOTA

Het verkopen van IOTA is nagenoeg gelijk aan het proces voor de aankoop van de munten; het vereist marktliquiditeit (in dit geval ruim beschikbaar; dit betekent alleen hoe snel iemand anders bereid is om het te kopen als je IOTA verkoopt), aangezien je het moet verkopen aan een bepaald actief.

Op dit moment is het meest liquide handel paar voor IOTA IOTA/USDT (Tether). Het hoogste volume paar is hiervoor te vinden op eToro.

Om IOTA te verkopen, heb je IOTA nodig in welk platform je van plan bent om het van te verkopen. Ervan uitgaande dat je dit hebt gedaan, kunnen we verder gaan met het proces.

eToro houdt een zeer hoog niveau van liquiditeit aan en biedt traditioneel precieze instapmomenten voor verkooporders voor het geval je bepaalde doelen voor je orders in gedachten had.

Hoe je een IOTA op eToro kunt verkopen

Om een IOTA te verkopen moet je je eerst registreren op eToro.

Zodra u uw rekening heeft aangemaakt en uw eerste storting heeft gedaan, kunnen we verder gaan met de transactie.

 • Stap 1: Selecteren van IOTA
 • Ga naar eToro en ga naar het tabblad “Handelsmarkten” aan de linkerkant onder je account voorkeuren en -instellingen.

  eToro Handelsmarketen view Crypto

  Zoek dan de “IOTA” markten, en zoek deze keer de “verkoop” knop, in plaats van de aankoop.

 • Stap 2: Ingestelde parameters
 • Voer de parameters in;

  hoeveel IOTA je wilt verkopen, op welk tijdstip je de order wilt uitvoeren, de prijs waarvoor je het wilt verkopen etc.

  eToro stelt je in staat om dit altijd zelf te beslissen.

  Iota Kopen eToro cryptocurrency

 • Stap 3: Selecteren van IOTA
 • Als je het eenmaal hebt gespecificeerd, druk je op de “Nu storten” knop die zich aan de onderkant bevindt en dan wacht je gewoon tot de uitvoering van je munten achter de rug is.

  Nu heb je zelf IOTA verkocht op een super eenvoudige manier!

  IOTA nustorten view Crypto

  Ook IOTA kopen?

  IOTA is een project wat echt een hoop kan gaan veranderen op de markt. Het heeft de potentie om de toegangspoort zijn voor een wereldwijd gedecentraliseerd betalingsplatform voor The Internet of Things.

  De onderliggende IOTA structuur biedt ook hoop voor blockchain ontwikkeling, aangezien “The Tangle” laat zien dat blockchain frames niet statisch zijn en kunnen worden uitgebreid naar andere vormen van potentieel efficiëntere technologie.

  Terwijl de aankoop van cryptocurrency op het eerste gezicht soms uitdagend kan lijken vanwege de onderliggende complexiteit, maakt eToro het voor iedereen mogelijk om te beginnen met het verhandelen van deze bijzondere crypto valuta’s.

  IOTA is echt een prima project om te overwegen als jij graag wilt beginnen met de handel in cryptovaluta.

  Of denkt u eraan om te investeren in BTC? Lees onze gids over het kopen en verkopen van Bitcoins.

  Delen is lief!

  Laat je mening achter, wat vind jij?