arrow_drop_up arrow_drop_down
Beleggen in bitcoins

Hoe investeren in Bitcoin

Waarom beleggen in bitcoins?

Direct investeren

 • Steeds meer mensen investeren in Bitcoins! Hoe je kunt beleggen in Bitcoin en waarom dit zo interessant is leg ik je stap voor stap uit op deze pagina.


  Onderstaande kun je op deze pagina verwachten:


  • Hoe investeren in Bitcoin (de basis)
  • Waarom de Bitcoin serieus genomen moet worden.
  • Hoe Bitcoin kopen bij een Nederlandse exchange met iDeal.
  • Hoe kun je Bitcoins veilig bewaren uit het zicht van hackers?


  Tip: Als je niet alle details wil lezen maar direct bitcoin kopen wil, Bitvavo is de gemakkelijkste manier om veilig cryptocurrency te kopen!

  Waarom investeren in bitcoins?

  Waarom is Bitcoin zo populair?

  Ons leven speelt zich steeds meer af op het wereld wijde web.


  Dus eigenlijk:


  Het is geen verassing dat Bitcoin, een veilige, globale en digitale transactiesysteem zijn interesse heeft gewekt bij investeerders.

  Bitcoin is voor iedereen toegankelijk en bied iedereen de mogelijkheid transacties te voldoen zonder tussenkomst van bijvoorbeeld de bank.


  Investeren in bitcoin is in het begin misschien eng of spannend. Weet dat het tijd nodig heeft om te begrijpen hoe Bitcoin werkt. Geloof mij, als je weet hoe de materie in elkaar steekt dan is het geweldig om te beleggen in bitcoin!


  Let op: Bitcoin met een hoofdletter “B” refereert naar het Bitcoin netwerk of het Bitcoin betaalsysteem. Als je bitcoin leest met een kleine “b” refereren we naar de bitcoin cryptomunt of cryptovaluta. 

  Waarom investeren in Bitcoins?

  Het klinkt voor veel mensen ongeloofwaardig dat één bitcoin een duizenden euro’s waard kan worden.


  Wat maakt bitcoins waardevol? Bitcoins zijn schaars en gebruiksvriendelijk.


  Kijk bijvoorbeeld eens naar goud als een betaalmiddel. Er is beperkt goud op de wereld, dit maakt goud ontzettend waardevol.

  Als er nieuw goud gemijnd wordt is het altijd moeilijk te vinden en er blijft steeds minder goud over. Dit maakt dat goud steeds meer waard wordt. Het zelfde geldt voor de Bitcoin.


  Er zijn slechts 21.000.000 bitcoins beschikbaar. Hoe verder we in de tijd gaan hoe moeilijker het wordt om Bitcoins te minen. Zie hieronder de bitcoin inflatie en het aanbod, oordeel zelf! 😉


  Bitcoin inflatie en investeren


  Bitcoin is schaars maar ontzettend goed te gebruiken. Een van de belangrijkste pluspunten van Bitcoin is dat de cryptomunt volledig anoniem is en niet wordt door de staat gecontroleerd en beheerd zoals bij de EUR. Door het algoritme is vooraf bepaald hoeveel bitcoins er gemaakt worden en hoeveel er gedurende de jaren uitgegeven worden. Je kunt bitcoins heel gemakkelijk verzenden naar vrienden en kennissen over de hele wereld. Geen bank kan je transactie blokkeren of account opheffen. Bitcoin is volledig in jou eigen beheer.

  Bitcoin maakt grensoverschrijdende betalingen mogelijk, en garandeert een gemakkelijke manier om het falende beleid van diverse overheden te omzeilen.


  Internet heeft informatie voor iedereen toegankelijk gemaakt. De volgende stap met Bitcoin is dat de financiële wereld digitaal gemaakt wordt en toegankelijk voor iedereen. Met de komst van digitale munten ben jij je eigen bank, zonder tussenkomst van een derde partij die aan jou wil verdienen!


  Als je het potentieel en de impact van Bitcoin inziet wordt het een makkie om te begrijpen dat investeren in bitcoin een super goed idee kan zijn!

  De bitcoin prijs

  Er is geen officiële bitcoin prijs. De bitcoin prijs is gezet op basis wat beleggers/investeerders willen betalen. Coinmarketcap.com is een prijsindex website die ik vaak gebruik om verschillende cryptocurrencies te vergelijken.


  De bitcoin prijs is gezet op basis van één BTC. Echter bij exchanges kun je een deel van een Bitcoin kopen. Het is zelfs mogelijk om te beleggen in bitcoins vanaf €10,-. Onderstaande de koers verloop van bitcoin. Veel Bitcoin experts zijn positief over de bitcoin prijsverwachting in de toekomst.

  Bitcoin prijs om te investeren
  Investeren in Bitcoins bij Bitvavo

  Investeren in bitcoin stappenplan

  Als je wil beginnen met beleggen in bitcoins is stap 1: Een account aan te maken bij een cryptocurrency exchange. Ik vind het belangrijk als je startende bent met investeren in bitcoin om te kiezen voor een Nederlandse cryptocurrency exchange. Waarom?


  • Gemakkelijk bitcoins kopen met iDeal
  • Nederlandse helpdesk
  • Broker & geavanceerde exchange functie (voor gevorderden)
  • Veilig en betrouwbaar
  • Goedkoper dan internationale exchanges
  • Gemakkelijk account verifiëren


  Ik investeer in bitcoin bij Bitvavo, zij hebben lage transactiekosten, vriendelijke helpdesk en je kunt gemakkelijk bitcoins kopen met iDeal

  Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo

  Beleggen in Bitcoin

  Als het goed is het je zojuist een account aangemaakt bij Bitvavo, via het dashboard kun je gemakkelijk je account verifiëren en een bankrekening koppelen. Zodra je dit gedaan hebt kun je via het ledenpaneel gemakkelijk euro’s op je account storten. Nadat je euro waarde op je account hebt gestort kun je beleggen in bitcoin. De prijs van de BTC is de huidige koers waarde!

  Bitcoin veilig opslaan

  Bitcoins opslaan op bitcoin wallet

  Zoals alles wat waarde vol is, is ook Bitcoin geliefd bij Hackers, dieven en oplichters. Het is daarom noodzakelijk om je waardevolle cryptomunten goed te beveiligen.


  Als jij serieus bent over beleggen in Bitcoin en je gaat grote bedragen investeren. Ik geef je één tip: Bespaar niet op een bitcoin hardware wallet! Bitcoins opslaan op een wallet betekend dat hackers en dieven niet bij je kostbare bitcoins kunnen. Bitcoin wallets met beveiliging als hoofddoel zijn: 

  Bitcoin opslaan op hardware wallet

  Bitcoin wallet van Ledger nano X

  Ledger hardware wallet

  Ledger is een bedrijf gespecialiseerd in het beveiligen van cryptomunten middels hardware wallets. Wij zien dat Ledger met de 'Ledger nano X' de veiligste bitcoin wallet is die er op dit moment op de markt is!

  Trezor hardware wallet

  Trezor hardware wallet

  Trezor hardware wallets zijn geproduceerd om jou Bitcoins te beveiligen. Je Bitcoins opslaan op een Trezor wallet betekent hackers buiten de deur houden. Je private keys worden offline aangemaakt!

  Bitcoins opslaan op een wallet

  Veilig bitcoin opslaan serieus nemen!

  Laat je bitcoins niet op een cryptocurrency exchange staan als je geen handelaar bent. Bitcoins moet je bewaren in een cryptocurrency wallet die jij onder je beheer hebt.


  Voorbeeld: Jij laat ook niet je dure sierraden ter waarde van €5.000,- bij vrienden achter. Hij kan er namelijk gemakkelijk mee vandoor gaan en de kans is groot dat je ‘m nooit meer ziet!


  Omdat Bitcoin op het internet circuleren is het nog gemakkelijker om ze te stelen, en moeilijker om ze te traceren en terug te krijgen. Bitcoin zelf is ontzettend veilig, echter weet jij niet hoe derde partijen met veiligheid omgaan. Daarom adviseer is als jij gaat beleggen in bitcoins een hardware wallet aan te schaffen.


  Investeren in bitcoins is geen grapje, je bitcoins beveiligen zou je top prioriteit moeten zijn!

  Leren investeren in bitcoins

  Het is belangrijk om te begrijpen hoe Bitcoin werkt voordat je gaat investeren in cryptomunten.


  Bitcoin is relatief nieuw en het kan maanden innemen om daadwerkelijk te begrijpen hoe digitale munten de wereld kunnen veranderen.

  Neem de tijd om bitcoin te begrijpen, hoe het werkt, hoe je bitcoins opslaan, en wat het verschil is tussen Bitcoin en euro.


  Bovenstaande informatie is geen investering advies. Bovenstaande content is informatief en om je meer te laten weten over Bitcoin. Voordat je gaat investeren in bitcoin moet je zelf op onderzoek uitgaan voordat je bitcoin of andere crypto kopen gaat!

  Ik wil meer l
  e
  ren!
 • Hoe investeren in BTC bij Bitvavo

  Jij wil meer leren over Bitcoin?

  Blijf jezelf door ontwikkelen in de wereld van digitale munten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis mijn e-book 'Cryptocurrency voor beginners!'. 

  Wij verwerken jou persoonsgegevens via een beveiligde verbinding.
  Begrijp bitcoin