bitcoin minen

Hoe kun je Bitcoin minen en is het nog rendabel?

Bitcoin minen: Vaak vergelijkt men cryptovaluta zoals bijvoorbeeld bitcoin ook wel met goud. Je moet het delven net als goud en het is niet overvloedig verkrijgbaar. Het is een heel proces en niet zo makkelijk als menig man denkt.

Net als goud zijn bitcoins niet onbeperkt verkrijgbaar en worden ze steeds schaarser. Anno 2140 denkt met het maximum aantal bitcoins van 21 miljoen munten te hebben bereikt. Je kunt ze zelf minen, maar ook kopen via diverse websites.

Er gaat ook veel discussie te ronde of het nog wel de moeite is om bitcoins te minen. Dit moet natuurlijk ieder voor zich bepalen. Je kunt ervoor kiezen om ze te bitcoin minen. Dan dan heb je wel de juiste materialen nodig.

Je kunt ze natuurlijk ook online kopen bij een aanbieder. Het is maar net wat je zelf wilt. In dit artikel leggen we in ieder geval aan je uit: “wat minen is en hoe het werkt”.

Wat is Bitcoin minen?

Bitcoins ontstaan uit zogenoemde datablokken. Een block bevat een deel of alle transacties van het Bitcoin Netwerk. Naast al deze transacties bevat het een referentie naar het vorige blok. Het is een ingewikkelde puzzel en deze wordt opgelost door te minen.

Het is zeer lastig om dit individueel te doen. Het beste kun je dit met mining pools doen en daarmee is je kans op succes ook groter. Het kost enorm veel rekenkracht en stroom om de juiste sleutel te vinden.

Ongeveer elke tien minuten wordt er een block gevonden. Dit zijn ongeveer 210,000 blocks per jaar. De snelheid waarmee de blocks worden gevonden hangt geheel af van de snelheid (Mhash) van het netwerk en de moeilijkheidsgraad.

Bij block 6,929,999 houdt het minen op. Met block 6.929,999 worden de laatste bitcoins gemined. Dit zal pas omstreeks 2140 worden gedolven. het aantal bitcoins zal dan ongeveer rond de 21 miljoen blijven steken.

Is het de moeite om te Bitcoin minen?

Met de juiste apparatuur is het de moeite om te minen bitcoins zijn immers veel waard. Toch is het aan te raden om het met een groepje te doen ze noemen dit ook wel een : “ mining pool”. Dit is vaak veel makkelijker en rendabeler dan dat je het individueel doet.

Wat heb je nodig om te minen?

Je hebt een computer nodig in combinatie met een krachtige videokaart. Je moet kiezen welke cryptocurrency je gaat Bitcoin minen. Niet alles is geschikt. Ook moet je kiezen of je het met je eigen computer wilt doen of in een groep.

Veel mensen zeggen dat je het beste kunt kiezen voor een munt die veel waard is op dit moment. Denk hierbij aan de bitcoin, maar niets is minder waar. Je zou dan niet zoveel munten hoeven te minen voor je een mooi bedrag bij elkaar hebt. Maar dit is niet waar. Omdat er zoveel mensen minen is het steeds lastiger om nieuwe munten te vinden.

Denk aan de “goudkoorts”, alle mensen wouden goud zoeken en zo was er niet genoeg omdat er te veel concurrentie was. Er zijn tegenwoordig ook speciale machines voor bitcoins beschikbaar waardoor het met een gewone doorsnee grafische kaart niet te doen is.

Door alle ontwikkelingen is het minen van bitcoins steeds minder interessant voor alle doe-het-zelf-miners.  Dit komt omdat de speciaal ontwikkelde hardware gemaakt zijn voor een specifieke munt, hierdoor is het slim om te kiezen voor andere cryptovaluta om te minen.

Voor diverse altcoins zijn dit soort machines nog niet verkrijgbaar. De zogenoemde mining computers zijn vaak erg duur en bestaan voornamelijk uit een flinke batterij en videokaart. Bitcoin en Ethereum zijn favoriet, maar je kunt ook altijd andere kiezen.

De juiste hardware

De snelheid van het minen hangt echt af van je videokaart. Hoe beter de videokaart, hoe meer rekensnelheid. Hashrate geeft aan hoeveel hashes jouw videokaart kan berekenen en hoe snel jouw computer in staat is om te minen.

Om achter de juiste hashrate van jouw computer te komen is het belangrijk om te weten wat voor je videokaart jouw machine bezit. Het is niet onmogelijk om met de normale processor van je computer te minen maar vaak levert het niet het gewenste resultaat op.

Mininchamp.com is een website waarop een lijst beschikbaar is gesteld met alle gangbare videokaarten van dit moment. In het tabel wordt alles weergegeven en vindt je ook welke cryptovaluta er worden gemined. Indien je hier jouw eigen videokaart opzoekt kun je kijken hoe snel jouw machine is. Je moet er altijd rekening mee houden dat alles kan veranderen en een momentopname is.

Stroomverbruik!

Mining kan ontzettend veel stroom verbruiken. Ga dus eerst na hoeveel stroom je wellicht gaat verbruiken en of het de moeite waard is. Kijk hoe duur jouw stroom is en of het iets oplevert. Het is erg belangrijk dat je jezelf hier in verdiept.

Mining Machine!

Bedenk goed wat je wilt en wat je wilt bereiken. Wil je een speciale mining machine? Of wil je jouw eigen computer gebruiken? Kijk wat je nodig hebt. Reken uit wat de rekensnelheid is en wat het meeste oplevert. Vaak kan een mining machine ene uitkomst bieden en gaat dat sneller wat uiteindelijk meer oplevert. Het is dus echt een overweging die je moet maken. Wat is de moeite waard? Wat wil je verdienen? Hoe snel moet het gaan? Als je dit weet dan ga je succesvol zijn.

Advies!

Het is erg belangrijk om te weten wat je doet. Indien je niet goed op de hoogte bent is het lastig om te minen. Het inwinnen van het juiste advies is daarom erg belangrijk. Ga eerst eens wat websites lezen. Lees daarna wat boeken indien beschikbaar. Daarna kun je wellicht advies bij mensen invragen. Wellicht heb je bekende in de buurt die er iets vanaf weten. Raadpleeg social-media en het internet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. Kijk of je informatie vindt op een forum. Daarnaast kun je in mining groepen veel informatie krijgen en vinden. Het is echt belangrijk om het juiste advies in te winnen alleen zo is het minen succesvol.

Ook interessant

investeren in ripple
Cryptocurrency handelen
Adam Grunwerg
Investeren in Ripple XRP

Als je wil gaan investeren in Ripple (XRP) dan lijkt het nu tijd om in te stappen. Op moment van schrijven heeft de Ripple een waarde van +- €0,20, deze

Lees verder »
Bitcoin technische analyse wallpaper
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin analyse bodem in zicht?

Hé beste CoinStarters, Ik ben Marc van Mlcryptotrading. Al meer dan een jaar volg ik de wereld van cryptocurrencies elke dag. Nieuws volgen, updates zoeken van verschillende cryptocoins en het

Lees verder »
COTI Currency of the Internet
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
COTI Currency of the Internet

COTI ICO startup uit canada, geregistreerd in Gibraltar met vestigingen in Israël en Europa gaat de wereld van cryptocurrency veranderen. Door grote crypto investeerders wordt COTI of te wel Currency

Lees verder »
cryptomunt gulden coin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is de Gulden coin?

Heb jij de opkomst van de cryptocurrencies enigszins meegemaakt? In feite kwamen de digitale munteenheden als een grote verrassing uit de hoek. Het is te danken aan een anonieme Japanner

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?