Goedkoopste cryptocurrency exchange

Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange broker?

Hé Daar, leuk dat je op CoinstartNL terecht gekomen bent! Je bent hier gekomen met een doel je gaat vast beginnen met cryptocurrency of zit al even in de digitale munten maar zit met een vraag. Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange broker? Het laatste wat je wil is cryptocurrency kopen of verkopen en te veel betalen. Het mooiste is om goedkoop cryptocurrency te kopen… Aan het eind van het artikel weet jij wat de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland is. 

Verschil tussen Handelskosten & Stortinskosten

Voor niets gaat de zon op zeg ik altijd, dat gaat ook op in de cryptocurrency wereld. Platformen waar je digitale munten kunt kopen moeten ook kunnen bestaan dit doen ze door handelskosten & stortingskosten te rekenen. Je kunt dit zien als een fee voor de cryptocurrency broker, iedere keer als je een storting doet of crypto valuta koopt betaal je en bepaald percentage. Je komt als je net begint veel cryptocurrency termen tegen waarvan je niet weet wat dit betekend. Het is belangrijk om je goed in te lezen over de verschillende cryptocurrency handelmethodes.

Handelskosten

Dit zijn kosten die je betaald over de crypto coin die je koopt, bij Bitvavo betaal je bijvoorbeeld 1,5% fee op de Bitcoin. Zo kan dit bij concurrent Litebit heel anders zijn, helaas is bij laatst genoemde de transactie fee moeilijk te vinden. Dit zegt mij in dat geval al genoeg, ik werk persoonlijk liever met een open partij. Bitvavo heeft op de homepagina heel groot het kopje ‘kosten’ staan. Het zelfde geldt ook voor als je cryptocurrency verkopen gaat via een cryptocurrency broker.

Stortingskosten

De stortingskosten zijn de transactiekosten die je betaald voor het storten op bijvoorbeeld je Bitvavo wallet. Dit is per cryptocurrency anders, dit komt omdat iedere crypto weer op een ander blockchain draait. Zo betaal je bijvoorbeeld voor Ripple & Stellar helemaal geen transactiekosten. Dit is een reden waarom ik veel beleg in cryptocurrency die een goedkoop betaalmiddel zijn en makkelijk in gebruik.

Waarom prijsverschil tussen cryptocurrency brokers?

Toen ik een paar jaar geleden begon waren er nog niet zo veel cryptocurrency brokers. Wel zat ik toen met de vraag; Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange? al snel kwam ik er achter dat er heel veel prijsverschil zit tussen de verschillende cryptomunten exchanges / brokers.

De oorzaak van de prijsverschillen binnen de cryptocurrency brokers is namelijk concurrentie. Zoals je zult begrijpen moet een crypto broker ergens zijn winst vandaan halen. Dit doen ze door fee (transactiekosten) over een cryptomunt te heffen. De meeste cryptocurrency exchanges laten dit heel goed zien. Bij Bitvavo, onlangs door ons uitgroepen tot beste cryptocurrency exchange van Nederland kun je dit bijvoorbeeld makkelijk terug vinden.

Vergelijking met benzinepomp

Als ik de prijsverschillen tussen cryptocurrency exchanges probeer uit te leggen maak ik altijd de vergelijking met een benzine pomp. Geen prijs van diesel of benzine is hetzelfde, deze prijs is iedere dag weer anders. Het is zelfs zo dat bij de concurrent 2 straten verderop de Diesel 2 cent goedkoper kan zijn. Dit heeft te maken met de winstpercentages en inkoopprijzen van de verschillende stations.

Bovenstaand voorbeeld is hetzelfde bij cryptocurrency exchanges. De verschillende nationale & internationale cryptocurrency brokers werken niet met hetzelfde handelsplatform samen. Zo kan het maar zo zijn dat er centen tot euro’s verschil per coin tussen de prijs zit. En zoals eerder gezegt, het laatste wat je wil is te veel betalen voor je cryptomunten. Er kan maar één goedkoopste cryptocurrency exchange broker zijn! hierover nu meer.

Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange?

Alle eerder genoemde factoren zorgt er uiteindelijk voor dat er één goedkoopste cryptocurrency exchange is. In dit voorbeeld kijken wij alleen naar Nederlandse cryptovaluta handelaren. CoinstartNL is een platform voor mensen die goed willen starten met cryptocurrency. Wij adviseren daarom altijd om te beginnen met cryptocurrency kopen in Nederland (oftewel bij een Nederlandse exchange).

Er zijn twee grote cryptocurrency handelaren in Nederland die ook diverse altcoins aanbieden. Dit zijn Bitvavo en Litebit, om een eerlijke vergelijking te maken hebben wij 3 andere crypto exchanges hierbij betrokken. Ik ga namelijk de prijzen van Bitcoin, Litecoin en Ethereum vergelijken tussen de verschillende brokers. Uiteindelijk houden we één goedkoopste cryptocurrency exchange broker over die zie je hieronder in de tabel.

Let op: Deze tabel is opgemaakt 22-4-2018, de cryptocurrency prijzen fluctueren en kunnen vandaag weer heel anders zijn. 

Goedkoopste cryptocurrency exchangeBitcoinLitecoinEthereumKosten
1.Bitvavo € 7.276,00 € 121,92 € 507,44 €  7.905,36
2.Litebit € 7.350,00 € 126,00 € 524,40 €  8.000,40
3.Banc € 7.375,00 € 125,26 € 518,43 €  8.018,69
4.BTCdirect € 7.422,00 € 126,05 € 521,15 €  8.069,20

Cryptocurrency kopen bij de goedkoopste cryptocurrency exchange

Zoals je ziet is Bitvavo op het moment dat ik dit artikel schreef de goedkoopste cryptocurrency exchange. Wellicht zijn er goedkopere internationale exchange’s / brokers deze heb ik hierin niet meegenomen. Ik vind dat als je start met cryptocurrency het verstandig is te beginnen met een Nederlandse exchange. Ook moet je niet vergeten wat het beste moment om cryptocurrency te kopen is!

Aanmelden bij goedkoopste cryptocurrency exchange

Aangezien jij net als ik niet teveel wil betalen voor je cryptovaluta leggen we jou in een notendop hoe je snel cryptocurrency kopen kunt bij Bitvavo. Aanmelden bij Bitvavo is net zoals bij nagenoeg iedere cryptocurrency broker gratis.

Na aanmelden ontvang je een activatie link in je mailbox, klik op de link hierna is account geactiveerd. Je bent nu in het bezit van een Bitvavo account en kunt beginnen met handelen in cryptovaluta. Veel suces, en heb je vragen reageer op dit artikel ik help je graag verder!

Wellicht interresant:

Ook interessant

coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Coingarden sluit de deuren

De Nederlandse bitcoin broker Coingarden heeft laten weten dat ze met ingang van 2020 hun deuren sluiten. Het bedrijf uit Utrecht heeft dit zojuist laten weten op haar website. Deze

Lees verder »
Bitcoin grafiek lezen
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Live Bitcoin BTC koers volgen

Het volgen van de bitcoin koers heeft in de afgelopen tijd een behoorlijke vlucht genomen. Hoewel de cryptomunt al enkele jaren op de radar van veel mensen staat, is de

Lees verder »
Crypto Daytrading
Cryptocurrency algemeen
Frauke Willema
Wat is Crypto Daytrading?

De wereld van de cryptocurrencies is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Meer en meer currencies kwamen op de markt en meer en meer mensen zijn zich hiermee bezig

Lees verder »
Crescent ondersteunt fiat cash rekeningen
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Crescent Cash ondersteunt Fiat rekeningen

Crescent Cash is een open source bitcoin cash wallet die standaard gebruikmaakt van het Cash Accounts protocol. De applicatie is gemaakt door een programmeur die de naam Pokkst draagt. De

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?