vermogensbeheerder Fidelity Digital Assets komt naar europa

Vermogensbeheerder komt naar Europa toe!

Last Updated on 26 december 2019 by

Fidelity Digital Assets, dochteronderneming van Fidelity, heeft aangekondigd om de overstap naar Europa te maken. Vooralsnog is deze grote vermogensbeheerder actief in Amerika, maar daar gaat dus spoedig verandering in komen.

Fidelity staat te boek als één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Men heeft ongelooflijk veel vermogen in bezit en heeft daardoor een relatief machtige positie. De komst naar Europa heeft meerdere redenen. Feit is dat we daar, als Nederlanders, blij mee kunnen zien. Fidelity brengt namelijk direct nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Bitcoin

De Amerikaanse vermogensbeheerder is gespecialiseerd in het handelen en opslaan van Bitcoin. De nieuwe vestiging van Fidelity wordt geopend in Londen en draait met name om de Bitcoin handel.

Volgens Fidelity valt hier nog een hoop winst op te behalen binnen de Europese markt.

Speculaties Bitcoin en Altcoins

Op wie het bedrijf zich zoal gaat richten? Ze hebben zelf aangegeven dat het voornamelijk om family offices en actieve beleggingsfondsen gaat.

Dergelijke partijen hebben hedendaags al interesse om in Bitcoin te stappen, maar hebben daar niet de juiste partij voor gevonden.

Fidelity is van plan om die functie op zich te gaan nemen. Dit is uiteraard goed nieuws voor de wereldwijde handel en mogelijk ook voor de koers van Bitcoin.

Chris Tyrer

De voormalige manager van Barclays gaat de Europese tak van Fidelity Digital Assets leiden. Tyrer heeft behoorlijk veel ervaring met de cryptomarkt.

Tijdens zijn verblijf bij Barclays heeft hij namelijk onderzoek gedaan naar de functie van een bank binnen de cryptomarkt. Tyrer kent hierdoor alle ins en outs en is mogelijk de juiste persoon om FDA perfect te positioneren in Europa.

De COO van Fidelity Digital Assets, Michael O’Reilly’ zegt het volgende over de stap van FDA naar Europa: ‘We willen aan alle geldende wet – en regelgeving voldoen.

Vooralsnog is er voor de Britse markt geen aanvullende licentie nodig’. Uit deze toelichting blijkt direct waarom men voor Londen als basisstation gekozen heeft.

Opvallend is overigens dat Fidelity sinds enige tijd handelsdiensten aan firma’s aan mag gaan bieden op Wall Street. Onder meer dit gegeven laat ons duidelijk zien dat we met een grote, machtige partij te maken hebben.

Opslag van Bitcoins

Fidelity Digital Assets heeft zich gespecialiseerd in het opslaan van Bitcoins in een hardware wallet. De wachtwoord van dergelijke wallets zijn opgeslagen in kluizen; dat gebeurt dus allemaal offline. Hierdoor ben je in ieder geval verzekerd van toegang tot je wallet.

Voor professionele partijen is het uitermate interessant om van de diensten van FDA gebruik te maken. Dat heeft onder andere met de multi-signatures te maken.

Voordat een professioneel bedrijf toegang tot de seeds krijgt, moeten drie onafhankelijke partijen hier digitaal voor aftekenen. Ook dit zorgt voor meer veiligheid (en rust) binnen de cryptomarkt.

Vooralsnog biedt Fidelity alleen het opslaan van Bitcoin aan. Vanuit Amerika zijn echter geruchten over komen waaien dat ze zich ook willen gaan richten op Ethereum (ETH).

Ethereum Hard Fork

Een ander gerucht is dat FDA zich óók in Azië wil gaan vestigen. De eerste stap is de nieuwe vestiging in Londen; wij zijn hier erg benieuwd naar!

Ook interessant

Deze winkels accepteren bitcoins
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
50+ winkels die Bitcoin accepteren!

De hele wereld is aan het veranderen. Daar is op zich niks nieuws aan. Maar, we zitten nu in een situatie waarin héél veel dingen aan het veranderen zijn. Het

Lees verder »
Stellar Lumens kopen met Ideal
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Stellar kopen met Ideal

Last Updated on 24 november 2021 by Stellar kopen met Ideal is één van de beste investeringen op dit moment. Lumens is een munt die wordt vergeleken Ripple. Ook wordt

Lees verder »
Cryptocurrency algemeen informatie
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Altcoins kopen hoe & waar doe je dat?

Last Updated on 24 november 2021 by Het is ongelofelijk hoe de populariteit is gegroeid van de Bitcoin & Altcoin. Steeds meer mensen starten met cryptocurrency, zo wordt altcoins kopen

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?