Coinbase account verwijderen of afmelden

#deletecoinbase gaat viraal op Twitter maar waarom?

Als je Twitter gebruiker & crypto volger bent is de nieuwe hashtag #deletecoinbase je waarschijnlijk niet ontgaan. Het lijkt alsof iederen zijn of haar coinbase account verwijderen wil! Maar waarom? De tag wordt gebruikt door gebruikers van de exchange reus Coinbase. Gebruikers sluiten hun accounts uit protest en delen dit vol enthousiasme op Twitter. Ongelofelijk om te zien hoeveel mensen je op de been krijgt via social media. Het lijkt een beetje op de eerdere bewegingen waarbij mensen hun Facebook & Uber account opgeheven hebben. Maar waarom deleten mensen hun Coinbase account?

Waarom Coinbase account verwijderen?

Er zijn meerdere redenen waarom gebruikers zich spontaan afmelden voor Coinbase. Ik ga in dit artikel 3 redenen onderbouwen van de #deletecoinbase beweging. Deze drie redenen maken dat, net als bij #deleteuber & #deletefacebook, mensen geen vertrouwen meer hebben in de koers van het bedrijf. Ze vertrouwen het privacy beleid van Coinbase niet meer. De stappen die gemaakt worden zijn volgens de harde achterban niet in lijn met wat de toekomst nodig heeft. Ik zal drie redenen geven waarom mensen zicht afmelden voor coinbase!

Coinbase private keys opslaan in de cloud

1. Private keys kun je in de cloud bewaren

Dit is echt te grappig voor woorden, echter is het geen grap. 12 februari 2019 kondigde Coinbase namelijk aan dat gebruikers hun private key kunnen opslaan in de Google Drive of iCloud. Het bedrijf geeft aan de dat de keys middels cryptografie goed beveiligd zijn. De cryptocommunity denkt hier wel anders over. Dat kan ik me ook goed voorstellen.. Overal hoor je juist dat je belangrijke documenten nooit in de cloud moet opslaan. Coinbase slaat een weg in die juist tegenovergesteld is van de realiteit. Gemiste kans!

2. Ripple (XRP) aanbieden

Ik als Ripple ambassadeur ben het niet eens met deze reden. Echter wil ik ‘m wel genoemd hebben! Vanaf 1 maart is Ripple op Coinbase beschikbaar. Je kunt nu dus XRP handelen op CoinbasePro en Coinbase. Er zijn veel tegenstanders van XRP omdat het beheer en uitgifte van de coin centraal is. Volgens de #deletefacebook beweging zou Coinbase gaan voor de hoge fees en niet het belang van de crypto. Ze vinden dat cryptocurrency gedecentraliseerd moet zijn. Ik ben zoals aan het begin van deze alinea aangegeven niet eens met deze reden. Projecten als die van Ripple, Ethereum & Cardano geven juist cryptocurrency toekomst.

3. Coinbase werkt samen met Hacking Team

Coinbase werkt samen met hacking teamPunt 3 is denk ik de belangrijkste reden dat gebruikers zich niet meer met Coinbase identificeren. Een paar maanden geleden hebben ze namelijk Neutrino overgenomen. Nu zul je denken ja dus? Dat doen grote bedrijven toch.. Die kopen grote bedrijven! Ja dat klopt als een bus, er is één grote MAAR!

De oprichters en belangrijkste leden van Neutrino werkten allemaal voor Hacking Team. HT heeft een slechte naam online, zij werken namelijk samen met slechte regimes. Hacking Team biedt spyware-diensten aan waarmee ze censuur in de hand werken. Mede hierdoor zijn meerder journalisten opgepakt of zelfs vermoord.

Afmelden op coinbase lukt niet

Afmelden op Coinbase lukt niet

Zo dan, doet de 3e reden ook bij jou de spreekwoordelijke emmer overlopen? Dan heb je vast een poging gedaan om je af te melden op Coinbase.. Lukt afmelden op coinbase ook bij jou niet? Dan ben je niet de enigste een hele beweging op Twitter kan zich niet afmelden. Dit komt omdat je nog wat satoshi ’s in je account hebt staan. De waarde is te laag om te verzenden naar een andere exchange.

Om dit probleem te omzeilen is de #tag ‘DeleteCoinbaseTrustchain’ bedacht. Het is namelijk mogelijk om kosteloos je crypto te verzenden naar andere CB gebruikers. Het idee is simpel, gun een andere gebruiker je dust, zodat je zelf kunt afmelden op coinbase. Lees hier hoe je volgens coinbase je account kunt verwijderen. Hier wordt trouwens niets verteld over de eventuele balans die je niet kunt verzenden.

Hoeveel gebruikers hebben zich afgemeld op Coinbase?

Uiteraard gaat Coinbase hier zelf geen uitspraken over doen. Wel kan ik een schatting voor je doen! Als je destijds het nieuws rondom de #deletefacebook een beetje gevolgd hebt weet je dat Social Media ontzettend krachtig is. #deletecoinbase is nu enkel nog actief op Twitter, ik verwacht dat de schade meevalt voor het bedrijf.

Je moet niet vergeten dat Twitter op Telegram na het grootste cryptocurrency social media is. Ik denk dat door deze beweging +- 10 tot 100 duizend accounts gedelete zijn!

Ook affiliate partners verwijderen hun links op blogs en bij youtube video’s. Dit is natuurlijk wat pijnlijker voor Coinbase, dit is natuurlijk relatief goedkope reclame die ze mislopen.

Alternatief voor Coinbase

Heb jij je account verwijderd? Dan ben je vast opzoek naar een alternatief voor Coinbase 😉 Eigenlijk had je dat alternatief al veel eerder moeten ontdekken. Mooi dat je er nu bent want… Bitvavo is veeeeel goedkoper dan de internationale cryptoreus. Bit vavo gaat veilig met je gegevens om, is betrouwbaar en de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je kunt je super eenvoudig aanmelden bij Bitvavo, lees meer over Bitvavo. Of meld je aan via onderstaande banner!

Bitvavo is alternatief voor Coinbase
Klik op bovenstaande afbeelding voor meer info over Bitvavo Exchange!

 

Ook interessant

Litecoin verkopen voor euro
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Litecoins verkopen & uitbetalen in Euro

Wat een ongelofelijke groei heeft Litecoin (LTC) de afgelopen maanden doorgemaakt. De litecoin koers is van +- €3,- in mei gestegen naar €160,- in januari 2018. Deze prijsstijging zorgt ervoor

Lees verder »
Bill Gates snapt bitcoin niet
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Bill Gates snapt Bitcoin & Altcoins niet

Diverse Amerikaanse nieuwswebsite’s staan vol met artikelen over Bill Gates. Deze ophef is gekomen nadat Bill tegenover CNBC-programma Squawk Box verklaarde dat hij niet onder de indruk is van de

Lees verder »
Cardano kopen met Ideal

Wil jij Cardano kopen met ideal? Cryptovaluta zijn tegenwoordig helemaal van deze tijd. Het is het nieuwe geld zoals veel mensen zeggen, ADA kopen is de normaalste zaak. Er zijn

Lees verder »
Digitale munten voor de toekomst
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Digitale munten voor de toekomst

Als het goed is heb je alle stappen doorlopen van onze cryptocurrency cursus en kun je nu met cryptomunten kopen beginnen. Alleen ik weet het, er zijn zoveel digitale munten

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?