Cryptowallet aanmaken hoe doe je dat?

Hoe kun je een cryptowallet aanmaken? De cryptocurrencies winnen nog steeds ongelooflijk aan waarde. Dat is enerzijds terug te zien in de stijgende koersen. Na de deceptie in 2018 zijn de koersen (gelukkig) weer aan het herstellen. Hopelijk kan de Bitcoin op termijn weer een all time record binnen slepen. Maar, ook op het gebied van aandacht winnen de cryptocurrencies ongelooflijk aan waarde. Er is steeds meer berichtgeving te vinden over de digitale munteenheden. Het gevolg hiervan is dat steeds meer mensen bekend worden met de digitale munten. Het gevolg daarvan is vervolgens weer dat meer en meer mensen hun geld in de digitale munten gaan investeren.

Uiteindelijk zorgt dit er voor dat de koersen meer en meer gaan stijgen. Althans, dat is de verwachting. Tot op heden is gebleken dat de koersen van digitale munteenheden redelijk volatiel zijn. Dit wilt zeggen dat de koersen behoorlijk kunnen fluctueren. Dat kan zowel naar boven als naar beneden zijn. Je loopt dus ook altijd het risico dat je jouw inleg, of een gedeelte daarvan, kwijt raakt. Wij zijn absolute voorstanders van deze nieuwe variant van geld, maar toch willen we je waarschuwen. Beleg met beleid en doe geen onverantwoorde aankopen.

Cryptowallet aanmaken hoe doe je dat?

Voordat je gaat investeren in een bepaalde munt, is het bijvoorbeeld van belang om onderzoek te doen. Hoe is het team dat achter deze munt staat? Wat zijn de verwachtingen van hen zelf? Op welke termijn verwachten ze dat de munt een daadwerkelijk grote rol gaat spelen? Dergelijke vragen zijn belangrijk. Oftewel; verdiep je in de munt én in het team achter de munt. Alleen op die manier kan je met beleid een aankoop doen. Je hebt dan tenslotte voldoende informatie tot je genomen, waardoor je een gedegen keuze kunt maken.

Kopen van cryptocurrencies

Ben je eenmaal overtuigd van de toegevoegde waarde van één van de munten? Is dit de Bitcoin, Litecoin, Ethereum, EOS of Ripple? Het maakt niet zoveel uit; als jij maar overtuigd bent van een positief verloop van de koers. Als je eenmaal overtuigd bent, kan je de desbetreffende munt gaan kopen. Daarvoor heb je meerdere dingen nodig.

Allereerst dien je jezelf in te schrijven op een exchange. Een bekend voorbeeld hiervan is Bitvavo. Een exchange is een partij waarbij je digitale munteenheden in kunt wisselen voor normale euro’s. Andersom werkt dat ook precies zo; bij bijvoorbeeld Bitvavo kan je normale euro’s inleggen, waarna je deze vervolgens (tegen een bepaalde koers) voor één van de digitale munten in wilt wisselen. Mede hierom speelt de koers ook zo’n belangrijke rol. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk cryptogeld hebben voor 1 euro. Als de koers van een digitale munteenheid € 0,10 cent is, kan je voor 1 euro dus 10 munten kopen. Maar, als de koers opeens nog maar € 0,05 is, kan je maar liefst 20 munten voor 1 euro kopen.

Gratis aanmekden bij Bitvavo

Als de koers in het vervolg gaat stijgen, bijvoorbeeld naar € 5,00, heb je dus 20 munten met een waarde van € 5,00. In totaal heb je dan dus een waarde van € 100,00 aan cryptocoins. Dit is uiteraard een simpel voorbeeld, waarbij de bedragen ook minimaal zijn.

Voor het bewaren van cryptomunten dien je ook nog een crypto wallet te hebben. Weet jij wat dit is? En weet je voorbeelden van de juiste partijen voor een crypto wallet?

cryptocurrency wallet

Wat is een crypto wallet?

In feite is een crypto wallet een soort van digitale bankrekening. Het is een plek waarop jij je digitale munteenheden op kan slaan. Uiteraard is het niet wenselijk dat andere mensen bij jouw digitale rekening kunnen komen. Het is daarom ontzettend belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Als je op zoek naar een crypto wallet bent, heb je de keuze uit meerdere varianten:

  • Desktop
  • Online wallet
  • Hardware wallet
  • Paper wallet (papieren wallet)

Je kunt je digitale munteenheden dus op meerdere manieren in je crypto wallet gebruiken. Wij kijken in dit artikel naar de meest toegepaste varianten.

Een wallet aanmaken bij een exchange

Crypto wallet aanmaken bij een Exchange

Veel mensen maken gebruik van een exchange. Een goed voorbeeld van een exchange is Bitvavo. Dit is een website waarop je in cryptocurrencies kunt handelen. Je kunt met één druk op de knop de digitale munten aankopen en vervolgens op het gewenste moment weer verkopen. Maar, het is op Bitvavo ook mogelijk om je digitale munteenheden te bewaren. Bitvavo biedt namelijk een digitaal crypto wallet aan. Dit kun je zien als je bitcoin portemonnee.

Dit digitale crypto wallet is gekoppeld aan jouw account met wachtwoord. Omdat je wachtwoord wellicht te hacken is, is het verstandig om voor een two factor authentication te kiezen. Als je gaat inloggen, krijg je een code op je mobiele telefoon binnen. Deze code heb je nodig om in te kunnen loggen. Op deze manier is het mogelijk om bij je digitale munteenheden te komen.

Een cryptowallet aanmaken bij een exchange is ontzettend gemakkelijk, aanmelden en klaar is Kees. Je moet je hierbij wel indenken dat je hierbij volledig van de aanbieder afhankelijk bent. Gebeurt er bijvoorbeeld iets met de exchange dan loop jij ook het risico om je wallet kwijt te zijn. Echter is het wel zo dat al je cryptomunten verzekerd zijn via een stichting die Bitvavo opgezet heeft. Hoe je een Ripple wallet aanmaken kunt zie je in onderstaande video die ik gemaakt heb, meld je HIER aan bij Bitvavo.

Hardware cryptowallet aanmaken hoe doe je dat?

Sommige mensen opteren er voor om gebruik te maken van een hardware wallet. Dit is een variant van een crypto wallet waarbij veiligheid voorop staat. Het is uiteraard niet wenselijk dat andere mensen in aanraking met jouw digitale munten kunnen komen. Een hardware wallet is een kleine computer die je middels een USB kabel aan je computer kunt koppelen. Om in te kunnen loggen op dit kleine computertje heb je zogeheten private keys nodig. Dergelijke private keys zijn vergelijkbaar met wachtwoorden; zonder deze keys ben je niet in staat om in te loggen op de hardware crypto wallet.

Het aanmaken van een crypto wallet kan dus ook door een hardware wallet aan te schaffen. Een bekende fabrikant van dergelijke wallets is Ledger, die met de Nano S miljoenen wallets verkocht heeft. Check onze Bitcoin shop voor nog meer hardware wallets 🙂

Ledger hardware wallet

Hoe kun je een desktop cryptowallet aanmaken?

Tot slot willen we nog de laatste mogelijkheid bespreken voor het aanmaken van een crypto wallet. Je kunt namelijk ook bepaalde software op je computer installeren. Met deze software is het mogelijk om je cryptocurrencies te bewaren. Je kunt deze software in feite zien als een crypto wallet.

Het is hierbij wel ontzettend belangrijk dat je de juiste software installeert. Veel bedrijven proberen hier namelijk mee te frauderen. Zij doen zich voor als de uitgever van een bepaalde software, terwijl zij in de werkelijkheid alleen toegang tot jouw digitale valuta willen hebben. Als je op deze manier een crypto wallet aan probeert te maken, dien je dus ontzettend scherp te zijn.

Overigens is het ook mogelijk om dergelijke software op je mobiele telefoon te installeren. In feite werkt dit hetzelfde; je kunt deze software op je telefoon als een crypto wallet beschouwen.

Bij zowel je computer als je mobiele telefoon is één ding ontzettend belangrijk. Je wachtwoord. Zorg ervoor dat jij de enige bent die in je computer of telefoon kunt komen. Zorg hiervoor middels een sterk wachtwoord en eventueel een two factor authentication. Alleen op die manier kan je jouw software (en dus je crypto wallet) op de juiste manier beschermen.

Hoe maak je veilig een cryptowallet aan?

Het is helaas een feit dat er veel oplichters en fraudeurs actief zijn binnen deze wereld. Het is een relatief nieuwe wereld, waardoor nog niet iedereen bewust is van de mogelijke gevaren. Een cryptowallet aanmaken is dan ook een ontzettend belangrijke stap. Door een crypto wallet op de juiste manier aan te maken, kan je een hoop ellende voorkomen. Na het lezen van dit artikel weet jij in ieder geval hoe je een crypto wallet aan kunt maken. Naar welke bovengenoemde variant gaat jouw voorkeur? Direct een Cryptowallet aanmaken? Neem dan eens een kijkje bij BitVavo. Hier maak je eenvoudig een zeer betrouwbare online wallet aan. Tevens is Bitvavo door Coinstart uitgeroepen tot beste exchange van Nederland. Trouwens ook de goedkoopste, ook niet onbelangrijk. 😉

Ook interessant

Bitcoin evolution
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Evolution beoordeling

De wereld van digitale munteenheden is een ietwat mysterieuze wereld. De markt is nog niet volwassen, waardoor de koersen flink kunnen schommelen. Als jij die koersschommelingen op tijd in weet

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?