cryptocurrency handleiding

Digitale munten verkopen

Als jij in de “goede” tijd cryptomunten hebt gekocht dan heb je waarschijnlijk al een flinke winst kunnen maken. Anders ben jij ook niet op deze pagina terecht gekomen… In dit artikel leggen wij je alles uit over hoe jij cryptocurrency verkopen voor euro kunt! Één ding moet je goed in je achterhoofd onthouden, verkoop nooit je cryptovaluta met verlies. Zoals we in onze kennisbank al eens uitgelegd hebben: HODL is de sleutel naar succes!

Bitcoins of Altcoins verkopen voor geld

We hebben het hier wel over cryptocurrency, maar daar zijn verschillende types is zoals je wellicht weet. Er zit namelijk een groot verschil in verkoopwijze in de 2 cryptovaluta typen. Bitcoins verkopen is namelijk een stuk gemakkelijker dan het verkopen van Altcoins. Over het algemeen draaien Altcoins op het ERC-20 netwerk van Ethereum. Al deze cryptomunten kun je alleen inwisselen via een crypto verkoop partner die deze accepteert. Wij als je bitcoins of altcoins wil laten uitbetalen adviseren we om gebruik te maken van een Nederlandse crypto-exchange. Er zijn hierin diverse keuzes te maken, om je inzicht te geven wat de beste cryptocurrency exchange van Nederland is hebben we speciaal hierover een artikel geschreven.

Cryptocurrency verkopen waar moet ik op letten?

Ja, heb je over bovenstaande punten nagedacht & weet je zeker dat jij je cryptocurrency verkopen wil? Prima, we geven je graag een aantal tips waar je op moet letten tijdens het uitbetalen van je cryptomunten. Je wil natuurlijk zoveel mogelijk euro voor je cryptocurrency ontvangen op je bankrekening! Als je het liefst cash of contant geld ontvangt voor je cryptogeld dan kun je beter direct door naar de volgende alinea, echter adviseren wij dit NIET. Wil je gewoon via de reguliere weg cryptovaluta inruilen voor euro? Pas dan onderstaande tips toe, dan weet je tenminste waar je op moet letten als je cryptocurrency verkopen gaat.

Wat zijn de transactiekosten?

Let er goed op dat iedere cryptocurrency exchange transactiekosten (Fee) rekent voor het gebruik van blockchain. Tevens gebruiken ze deze kosten ook voor het bekostigen van hun administratie. Het is wel weer afhankelijk per cryptovaluta hoeveel transactie kosten berekend wordt. Crypto valuta Ripple XRP staat er om bekend dat deze ontzettend laag in fee kosten zit.

Krijg ik de meeste euro voor mijn cryptocurrency?

Bij het verkopen van Altcoins is de cryptocurrency koers ontzettend belangrijk. Het inwissel kantoor berekend namelijk een bepaald percentage over de huidige koersprijs. Je krijgt altijd minder voor je bitcoins dan de huidige cryptocurrency koers. Dit is normaal, het in / verkoop kanaal moet kunnen bestaan! Wij checken de koers altijd via coinmarketcap.com, maar het is ook voor te stellen dat hier hele goede andere partijen voor zijn? Laat ons weten welke jij gebruikt 🙂 

Is de cryptocurrency exchange betrouwbaar?

Zoek op het internet naar recente reviews over de crypto handelaar, zijn deze positief dan hoef jij je geen zorgen te maken. Zijn deze minder positief dan moet je goed bedenken of dit de juiste partij is. Bitcoins & Ripple verkopen doen wij het liefst via nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo.

Hoe snel wordt je uitbetaald?

Iedere partij hanteert weer andere regels voor het verkopen van cryptomunten. Dit geldt ook voor de snelheid van uitbetaling. Je wil natuurlijk niet zoals bij Litebit het geval is weken/maanden wachten op je uitbetaling. De meeste nederlandse crypto inwissel websites geven aan in de voorwaarden binnen welke termijn je de euro’s op je rekening kunt verwachten.

Waar je cryptocurrency verkopen voor euro’s

Waar jij je cryptocurrency verkopen voor euro kunt gaan we je nu vertellen. Voorheen maakten we veelal gebruik van de grootste cryptocurrency beurs van Nederland genaamd Litebit. Echter zijn we hier 1 maand geleden van af gestapt om één reden de gebruiksvriendelijkheid. Tevens laat de klantenservice ook te wensen over, zoals je in ons artikel kunt lezen Bitvavo Vs. Litebit hebben we nog steeds geen antwoord op onze vraag. Maar dat terzijde, terug naar het onderwerp: Waar cryptocurrency verkopen voor euro.

Je weet nu waar wij cryptomunten verkopen, diverse keren hebben wij onze Ripple laten uitbetalen via Bitvavo. Binnen slechts 2-5 dagen heb je netjes het bedrag op je rekening staan. Wij adviseren onze bezoekers daarom ook gebruik te maken van Bitvavo. Deze partij komt namelijk de vragen door die we in de vorige alinea’s besproken hebben. Bit Vavo is:

  • Betrouwbaar
  • Snel euro’s voor je bitcoins
  • Meeste geld voor je cryptomunten
  • Lage transactiekosten

Op dit moment is het mogelijk om Litecoins, Bitcoins en Ripple te verkopen via deze crypto-exchange. Verwachting is dat op korte termijn ander altcoins toegevoegd worden. Aanmelden bij Bitvavo is gemakkelijk en binnen een paar seconden geregeld. Je moet enkel je bankrekening even bevestigen door €1,- over te maken via Ideal. Meld je hieronder snel aan!

Welke digitale munten verkopen

Voor diverse digitale munten hebben wij een handleiding geschreven hoe je deze cryptocurrency verkopen kunt. Wij zijn vooral geïnteresseerd in cryptomunten die een eigen platform ontwikkeld hebben. Hiermee bedoelen wij cryptomunten als; Stellar Lumens, Ripple of Verge. Via Bitvavo kun jij deze cryptomunten heel gemakkelijk omwisselen voor “echt” geld. Onderstaand de handleidingen die we ondertussen uitgeschreven hebben voor de diverse cryptovaluta die je verkopen kunt.

  • Ripple verkopen
  • Litecoin verkopen
  • Bitcoin verkopen

Ook interessant

Coinlib portfolio
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Coinlib Nederlandse crypto exchange

Coinlib is een site waarmee u de cryptocurrency-prijzen en de prestaties van je portfolio kunt bijhouden. Het heeft real-time updates voor prijzen en biedt ook veel geavanceerde hulpmiddelen zoals meldingen, een

Lees verder »
Hoe snel cryptocurrency kopen
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Hoe snel cryptocurrency kopen

Zoals je weet daalt maar stijgt de prijs net zo snel weer van de bitcoins & Altcoins. Daarom is het zaak om snel te handelen, Hoe snel cryptocurrency kopen leggen

Lees verder »
Nepadvertenties Bitcoin
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Nepadvertenties Bitcoin verschijnen op Instagram

Veel nepadvertenties Bitcoin via Instagram. Al enkele jaren lang kan je op Facebook nepadvertenties tegenkomen over Bitcoin. In dergelijke advertenties worden bekende Nederlanders afgebeeld in combinatie met een reclametekst over

Lees verder »
Cryptocurrency groep
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Telegram cryptocurrency groep

Er zijn diverse Crypto community’s, deze zijn allemaal Engelstalig en onoverzichtelijk. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze eigen Nederlandstalige Telegram cryptocurrency groep te openen via de steeds groter

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?