cryptomunten creditcard

Cryptomunten kopen met een creditcard: hoe doe je dat?

De populariteit van virtueel geld is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het feit dat er geen tussenpartijen betrokken zijn bij transacties en dat je er anoniem mee kunt betalen vinden veel investeerders een voordeel. In dat opzicht zijn cryptocurrencies heel anders dan gewone valuta. Toch zijn er ook overeenkomsten tussen beide betaalmanieren. Zo is het mogelijk om voor gewoon geld een creditcard aan te schaffen, waar je vervolgens cryptocurrency mee koopt. Hoe je cryptomunten kopen met een creditcard kunt? Lees verder en je komt er alles over te weten!

Waarom cryptomunten kopen met een creditcard?

Een redenen om cryptocurrencies te kopen met een creditcard is de eenvoud waarmee je dat kunt doen. Doorgaans verloopt een betaling met een digitale munt veel sneller dan een gewone banktransactie. Terwijl een betaling bij een bank soms wel een werkdag in beslag neemt, betaal je met digitale valuta al in enkele minuten en soms zelfs seconden. Bovendien kun je cryptocurrencies zoals Bitcoin na de aankoop vrijwel meteen gebruiken. Veel mensen vinden dit een groot voordeel. Zeg nu zelf: wie heeft er nu zin om lang te wachten op een transactie?. Cryptomunten kopen met een creditcard biedt nog meer voordelen:

  • Het is veilig, aangezien de blockchain zeer goed is beveiligd.
  • Het geeft je volledige controle, je bent niet afhankelijk van banken.
  • Het is eenvoudig, in een paar stappen stort je crypto op de kaart.
  • Het is onafhankelijk, je bent je eigen baas.
  • Lagere kosten, voor een transactie hoef je alleen een kleine vergoeding te betalen.

Waar kun je crypto kopen met een creditcard?

Er zijn verschillende plekken waar je crypto kunt kopen met een creditcard. Bitcoin Meester, Bitvavo en Anycoindirect betrouwbare partijen. Ze bieden ook de mogelijkheid om cryptomunten te kopen met iDeal als je dat wilt. Hou er overigens wel rekening mee dat het valideren van je creditcard enige tijd in beslag neemt. Dit duurt meestal langer dan het valideren van je bankrekening met iDeal. De validatie noodzakelijk om fraude te voorkomen.

Hou de wisselkoersen in de gaten

Na de validatie is het tijd om cryptocurrencies met je creditcard te gaan kopen. Hou de koers van digitale munten goed in de gaten en maak op basis daarvan een beslissing. Onthoud dat de markt van de digitale valuta erg volatiel is. Het kent pieken en dalen, en laat je vooral niet afschrikken door een sterke daling. De situatie kan morgen al weer heel anders zijn!

Welke producten en diensten kun je kopen met crypto?

Tegenwoordig kun je met cryptovaluta veel producten en diensten kopen. Zo is het mogelijk om er eten mee te bestellen bij Thuisbezorgd.nl. Meestal kun je betalen met Bitcoin, Ethereum en Litecoin, maar sommige bedrijven bieden ook de mogelijkheid om andere cryptovaluta te gebruiken. Bij casino’s is dit bijvoorbeeld vaak het geval. Bekijk vantevoren altijd even de website en lees de voorwaarden goed door om nare verrassingen te voorkomen.

Welke crypto creditcards zijn er?

De cryptocurrency markt ontwikkelt zich in rap tempo. Wist je dat er enige tijd geleden bijvoorbeeld een speciale creditcard voor Bitcoin werd gelanceerd? Het internationale bedrijf Xapo uit Hong Kong ontwikkelde deze nieuwe aanwinst voor de financiële markt. Met de creditcard van Xapo kan Bitcoin worden gebruikt op plekken waar je voorheen alleen met Visa of Mastercard kon betalen. De Bitcoin creditcard is bovendien niet duur, slechts 15 euro.

WireX

Xapo is uiteraard niet de enige optie wanneer je een creditcard voor digitale valuta wil aanschaffen. Zo kiezen veel consumenten vanwege de flexibele betaaloplossing ook voor WireX. Deze kaart biedt de mogelijkheid om in verschillende valuta te betalen. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum eenvoudig omzetten in Amerikaanse dollars en Britse ponden. Zodoende is deze kaart zeer geschikt voor mensen die verschillende valuta willen gebruiken.

Valuta omzetten naar crypto

Met een WireX kaart kun je in enkele stappen lokale valuta omzetten in crypto en andersom. Daarvoor dien je eerst traditionele valuta op je kaart te zetten. Vervolgens kies je voor de optie ‘omzetten in Bitcoin’ of een andere crypto. Vervolgens kun je gaan winkelen met digitaal geld. Uiteraard is het ook mogelijk om crypto op dezelfde wijze terug te zetten naar lokale valuta.

De virtuele kaarten van WireX

Een van de kenmerken van WireX is dat het ook virtuele kaarten verkoopt waarmee je online aankopen kunt doen. Deze optie is ook beschikbaar voor de mobiele telefoon, dus je kunt in principe crypto kopen waar en wanneer je maar wil. WireX werkt inmiddels samen met bekende namen zoals Google Pay, Apple Pay en PayPal. Met de speciale app hoef je maar op één knop te drukken. Op die manier is het uitwisselen van cryptocurrencies en traditioneel geld pas echt een fluitje van een cent.

Cryptopay

Tenslotte is er de prepaid crypto kaart Cryptopay, die qua populariteit weinig onder doet voor Xapo en WireX. Je kunt deze kaart alleen gebruiken wanneer je een Cryptopay Bitcoin account hebt. Dit is in enkele stappen aan te maken. Vervolgens doen je Bitcoin op het account te storten. De digitale munt kan overigens met een normale bankkaart direct bij Cryptopay worden gekocht. Je hoeft daar geen extra kosten voor te betalen.

Verschillende typen kaarten

Met deze creditcards zet je crypto’s eenvoudig om naar valuta en andersom. Beschikbare valuta zijn onder andere de Euro, Amerikaanse Dollar en Britse pond. Overigens zijn er verschillende typen kaarten beschikbaar, waarmee je met één valuta kunt betalen. Kijk dus altijd even naar het soort kaart die je aanschaft.

Eigen token: CPAY

Cryptopay onderscheidt zich van andere creditcards omdat het haar eigen token heeft, genaamd CPAY. Op dit moment kun je daar twee dingen mee doen. De tokens kunnen bewaard worden in de Ethereum wallet, waardoor je er elke maand voor beloond wordt. Een andere optie is dat je ze van je account afhaalt en er iets mee koopt.

Prepaid creditcard

De kaart van Xapo is te vergelijken met f

zf. Je moet namelijk eerst Bitcoin aanschaffen en het op de pas zetten. Overigens hoeft dit geen hele Bitcoins te zijn, als je budget dit niet toestaat. Je kunt ook een deel aanschaffen. Maak je geen zorgen wanneer je een groot bedrag op de kaart hebt staan. Het digitale geld wordt in een online wallet geplaatst en is zeer goed beveiligd.

Crypto creditcards en banken

Een creditcard met crypto brengt helaas ook nadelen met zich mee. Zo zijn niet alle wereldwijde banken er blij mee. In februari 2018 kondigden de banken JP MorganChase en Bank of America aan dat het niet meer mogelijk was om Bitcoin te kopen met je creditcard. Reden vormde de volatiliteit van de digitale munt, dat in de ogen van de bank een ‘te groot risico’ vormt voor investeerders.

Vrees voor schulden

Sommige banken vrezen dat mensen door de dalende waarde van cryptomunten hun schulden niet meer kunnen afbetalen. Dit geldt met name voor mensen die met geleend geld cryptocurrencies hebben gekocht. Mensen geven in dat geval geld uit die ze niet hebben. Bij een dalende waarde is niet alleen de investeerder, maar ook de bank in het nadeel. Overigens kun je bij Bank of America nog wel met een gewone pinpas digitale valuta aanschaffen.

Mastercard

Mastercard is een van de grootste creditcard aanbieders ter wereld. Je kunt er eenvoudig crypto kopen en van een verbod zoals bij Bank of America lijkt nog geen sprake. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat het aantal transacties bij de creditcard aanbieder de afgelopen tijd sterk is toegenomen. Sterker nog, in 2017 was het percentage ruim 20 procent hoger ten opzichte van 2016.

Ook een verbod van Nederlandse banken?

Op dit moment is er in Nederland nog geen verbod op het kopen van digitale valuta met je creditcard. Grote banken zoals ABN Amro en de Rabobank hebben er geen problemen mee. Wel wijzen ze op het risico dat de cryptomarkt met zich meebrengt. Als de waarde van een munt daalt is dat je eigen verantwoordelijkheid. Een veiliger optie is overigens het kopen van een prepaid creditcard. In dat geval zet je een bepaald bedrag op de kaart en geef je niet meer uit dan dat je hebt.

Conclusie: wel of niet een creditcard gebruiken voor crypto?

Misschien twijfel je nog een beetje over je cryptocurrency moet kopen met je creditcard. Het feit dat de markt erg volatiel zou daar een reden voor kunnen zijn. Aan de andere kant is het kopen van cryptocurrencies met de creditcard heel eenvoudig. Bovendien beperk je het risico op schulden met een prepaid kaart, die onder andere aangeboden wordt door WireX, aangezien je niet meer geld uitgeeft dan dat er op staat.

Ook interessant

Bitcoin voor beginners & dummies
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Bitcoin voor dummies & beginners!

Wil je beginnen met bitcoin maar heb je nog geen idee wat je allemaal moet weten voordat je kunt beginnen? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres.

Lees verder »
Ripple op Coinbase, meld je aan!
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Wanneer komt Ripple op Coinbase?

Het goede nieuws rondom Ripple XRP blijft maar doorgaan, het heeft er alle schijn van dat Ripple op Coinbase toegevoegd wordt. Na het goede nieuws dat meer dan 50 Japanse

Lees verder »
Stellar Lumens kopen met Ideal
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Stellar kopen met Ideal

Stellar kopen met Ideal is één van de beste investeringen op dit moment. Lumens is een munt die wordt vergeleken Ripple. Ook wordt het de ‘Ripple zonder nadelen’ genoemd. Of

Lees verder »
Geld verdienen met current
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Geld verdienen met CURRENT (CRNC)

Bijna is het zover de CURRENT ICO gaat live, current is een next level streaming dienst. De applicatie is al vanaf midden 2017 up and running de dimensie geld verdienen

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?