Bitcoin & Dollar

Cryptojacking: Websites minen op jou PC

Last Updated on 17 augustus 2021 by

Als je een beetje aan het rondsurfen bent op het internet of things kan het zomaar zijn dat websites op de achtergrond cryptogeld aan het minen zijn. Dit betekend dat deze website de rekenkracht van je PC gebruikt zonder dat jij daar weet van hebt. Dit fenomeen gebeurd steeds vaker, deze websites zijn cryptocurrencies vergelijkbaar met de Bitcoin aan het binnenhalen.

Beveiligingsbedrijf FOX-IT kwam in april dit jaar al 20 van dit soort websites op het spoor. In de eerste helft van oktober is het getal van 20 al snel opgelopen naar 1250. “Dat geeft wel aan hoe snel deze illegale praktijken groeien”, althans meneer Groenewegen van FOX-IT.

Het bedrijf MalwareBytes, dat zich in vergelijking met FOX-IT ook richt op consumenten, komt deze praktijken bij websites zelf maar liefst 8 miljoen keer per dag tegen. Alhoewel veel websites vrijwel zeker dubbel worden gemeten, laat het cijfer wel zien dat ook in de consumenten branche deze cryptocurrency jacht groeit.

Cryptojacking voordelen voor website

Beveiligingsexperts noemen het nieuwe fenomeen ook wel cryptojacking. Voordeel voor de websites in kwestie: zij krijgen gratis cryptocurrencies. Nadelen zijn er vooral voor de bezoekers van de betreffende websites. Het kan zijn dat de computer trager wordt en op telefoons trekt de achtergrond werkzaamheden van de website je batterij heel snel leeg.

Het gratis cryptocurrencies verdienen gebeurd op de achtergrond in de broncode van de broncode. Hier plaats de hacker een stukje malware, waardoor het minen kan beginnen. Meer informatie over minen lees je op onze pagina: Wat is minen. Voor website’s is het een goed alternatief om de dalende advertentie kosten te kunnen compenseren. Deze advertenties worden namelijk steeds vaker door ad-blockers niet getoond aan bezoekers. Torrentwebsite The Pirate Bay komt er openlijk voor uit dat het CryptoJacking test als alternatief voor de dalende advertentie inkomsten.

In de meeste gevallen delven de websites de cryptocurrency Monero. Dat kan snel gaan: bij een miljoen bezoekers per maand kun je ruim boven de 100.000 euro per maand verdienen, zo berekende Coin-Hive. Dat is het kant-en-klare pakket waarmee websites cryptojacking kunnen inbouwen.

Advertenties of CryptoJacking

Het bedrijf FOX-IT weet nog niet zo goed wat het met cryptojacking aan moet, het is niet strafbaar en schadelijk voor je pc. Zeg eens eerlijk wat heb je liever, die vervelende reclames of een software op de achtergrond waar de website eigenaar een centje aan verdient. Wij weten het wel, laar maar lekker die scriptjes op de achtergrond draaien zodat we geen last meer hebben van de advertenties.

Wat te doen tegen CryptoJacking?

Mocht je toch liever geen risico willen lopen dat een website achter je rug om cryptocurrencies verdient? Het is tegenwoordig relatief simpel om een adblocker aan te schaffen om het cryptojacking op jou PC te stoppen.

Ook interessant

Happy new crypto 2018
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Happy new crypto 2018

Last Updated on 31 december 2017 by Hé Crypto fanaten! Wij hopen dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en wensen jou een happy crypto year! 2017 was voor ons

Lees verder »
Geld verdienen met current
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Geld verdienen met CURRENT (CRNC)

Last Updated on 10 augustus 2021 by Bijna is het zover de CURRENT ICO gaat live, current is een next level streaming dienst. De applicatie is al vanaf midden 2017

Lees verder »
My ether wallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
MEW My Ether Wallet aanmaken

Last Updated on 17 augustus 2021 by Als jij je al een tijdje aan het oriënteren bent in de crypto wereld dan heb je vast al eens over Ethereum gehoord.

Lees verder »
investeren in Basic Attention Token (BAT)
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Waarom investeren in BAT coin

Last Updated on 17 augustus 2021 by BAT is een relatief nieuwe cryptomunt, maar wel eentje met veel potentie. Waarom doe je er goed aan om in deze munt te

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?