Ing ontwikkelingen Bitcoin

Ontwikkelingen bij ING (BITCOIN)

In Nederland bestaat er nog steeds een hoop weerstand tegen de cryptocurrencies. Dat is bij bedrijven te zien, maar ook zeker bij banken. De ING lijkt daar nu verandering in aan te brengen.

Ze spreken namelijk over ontwikkelingen op het gebied van de Bitcoin.

ING ziet, gelukkig, in dat de cryptocurrencies steeds populairder worden. Het is op dit moment echter nog wachten op een grootschalige doorbraak.

Acceptatie & adoptie van bitcoin en cryptocurrency

ING denkt dat zij hier een bepaalde rol in kunnen spelen. Ze hebben namelijk aangekondigd dat ze aan een manier werken om Bitcoins en altcoins op te kunnen slaan voor alle klanten.

De bank communiceert wel dat de ontwikkelingen nog in vroeg stadium zijn. Het is dus nog onduidelijk welke richting de bank exact op wilt gaan. Feit is wel dat de ING een ieder de kans wil bieden om Bitcoins op te kunnen slaan.

Voorlopig moet dat nog in een wallet of op een fysieke schijf, maar daar wil de ING graag verandering in aan brengen. Volgens de ING zien zij ontzettend veel kansen in de digitale activa. Met de ontwikkelingen die nu plaatsvinden, wil ING al haar klanten de kans bieden om van deze opkomende sector gebruik te gaan maken.

Ook is de bank bezig om een verbinding te maken tussen de digitale activa en aandelen. Dit betekent dat je in de toekomst jouw cryptocurrencies direct in kan wisselen voor aandelen en/of obligaties. Hierdoor wordt het handelen in aandelen makkelijker, kan je meer kanten op met je cryptocurrency en komt er meer transparantie in de hele markt.

Verscherpte regels

Vanaf januari 2020 gaat de zogeheten Anti Witwasrichtlijn AMLD5 in. Deze wet gaat met name voor bitcoin bedrijven problemen opleveren. De regels zijn namelijk behoorlijk aangescherpt.

Over het algemeen kan een groot bedrijf, zoals de ING, daar beter op in spelen dan een kleine start-up. Veel crypto bedrijven in Nederland zijn nog start-ups, waardoor de verwachting is dat zij deze nieuwe regels absoluut gaan voelen.

Voor een grote bank zoals de ING is het makkelijker om met deze regels om te gaan. Zij zijn veel flexibeler, hebben ongelooflijk veel kennis in huis en hebben ook het vermogen om de juiste personen in huis te halen.

Deze verscherpte regels spelen de ING dan ook perfect in de kaart. Wat dat betreft komen de huidige ontwikkelingen van de bank op het juiste moment.

Door klanten in de toekomst de kans te bieden om cryptocurrencies bij de bank te bewaren, werkt de ING mee aan de implementatie van de digitale valuta in heel Nederland.

Overigens heeft ING wel te maken met de opkomst van Zwitserse cryptobedrijven.

Recent schreven wij een artikel over de Zwitserse bank SEBA. Deze bank komt óók naar Nederland en heeft de pijlen met name op zakelijke klanten gericht.

Voor de zakelijke klanten wordt het, dankzij SEBA, mogelijk om betalingen met cryptocurrency te verrichten. Een andere Zwitserse bank, Sygnum, is ook op dit vlak druk doende bezig.

Ook interessant

Hoe snel cryptocurrency kopen
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Hoe snel cryptocurrency kopen

Zoals je weet daalt maar stijgt de prijs net zo snel weer van de bitcoins & Altcoins. Daarom is het zaak om snel te handelen, Hoe snel cryptocurrency kopen leggen

Lees verder »
Cryptocurrency en pensioen hoe werkt dat?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Pensioen opbouwen met cryptocurrency

Veel mensen die cryptocurrency kopen, doen dit vooral om op de korte termijn flinke winst te maken. Anderen stappen beginnen met cryptocurrency met het idee om er op hun late

Lees verder »
digitale munten kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
cryptomunten kopen advies & tips

Jij hebt er vast al eens over nagedacht; Cryptocurrency kopen hoe doe ik dat eigenlijk? Dat dachten wij al, wij zaten voordat we een aantal jaar geleden begonnen met cryptogeld

Lees verder »
Cardano verwachting 2019 2020
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Cardano koers verwachting voor 2020

Cardano koers verwachting: Wat kunnen we de komende tijd gaan verwachten van ADA Cardano zal de prijs gaan stijgen of dalen. Cardano is een veel belovend project dat nog steeds

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?

Gratis E-book

In 3 stappen starten met Bitcoin (€99,-) mijn E-book nu helemaal gratis voor jou! Laat je gegevens achter en je ontvangt direct het e-book :)