BCH SLP runner

BCH SLP-tokens brengen Lode Runner uit ’83 weer tot leven

De Portugese programmeur Cláudio Gil heeft op 18 maart een oude videogame uit de jaren 80 doen herleven. Het bijzondere aan deze heruitgave is, dat de game is gebaseerd op Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol (SLP) tokens. De SPL-versie van Lode Runner is dus een interessante variant op het puzzelgeoriënteerde actiespel uit 1983.

Badger wallet

Door gebruik te maken van SLP kon men het spel interactief maken. Dat betekent dat door de overheveling het publiek in staat is om het spel op een moderne manier te spelen. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van de Badger wallet. Maar dat is niet alles. Er kan ook gespeeld worden met niet-vervangbare SLP coins, ook wel LVL genoemd.

Bitcoin cash wallet van Badger

SLP tokens

Het minen van verschillende SLP tokens waarbij het Bitcoin Cash (BCH) netwerk als basis dient, is de laatste tijd erg populair aan het worden. Het merendeel van de SPL tokens die worden gecreëerd zijn meer voor creatieve doeleinden bedoeld. Echter, softwareontwikkelaar Cláudio Gil heeft een andere weg ingeslagen. Hij heeft namelijk SPL tokens geïntegreerd in het klassieke 2D videospel.

Uitleg handleiding BCH SLP runner

LVL tokens

Wanneer je het heruitgebrachte spel wilt spelen, dan gelden er vanaf nu een aantal andere regels. Zo houdt het spelen in dat je voor het kiezen van een level de Badger wallet dient te gebruiken. En hetzelfde geldt voor het verzenden van de LVL tokens. Het is ook mogelijk dat spelers spelen middels de Electron Cash SLP-versie. In dit geval moet er LVL naar het token adres verzonden worden.

Lode Runner spelen

Is het spel eenmaal gestart, de speler dient er dan voor te zorgen dat de Lode Runner bepaalde taken uitvoert. Eén van de taken is om zoveel mogelijk goud te verzamelen waarbij de Lode Runner door vijanden achterna wordt gezeten. En dat alles binnen de level waar je voor hebt gekozen.

Volgens de makers van deze versie van de game is het ontwikkelen op deze manier een mooie use case. Een use case namelijk voor niet-vervangbare coins die bovenop het BCH netwerk worden gebouwd. Daarbij is het interessant dat elke level maar één niet-vervangbare token bezit.

Vind jij het gebruik van SLP tokens voor interactieve games een mooie ontwikkeling? Laat het ons weten. Ohja, wil het old skool spelletje speel je hier!

Ook interessant

Cardano verwachting 2019 2020
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Cardano koers verwachting voor 2020

Cardano koers verwachting: Wat kunnen we de komende tijd gaan verwachten van ADA Cardano zal de prijs gaan stijgen of dalen. Cardano is een veel belovend project dat nog steeds

Lees verder »
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Cybertron ICO Lyla antivirus software

Cybertron ICO is een bedrijf dat officieel geregistreerd staat in Londen. een succes team vol enthousiaste programmeurs die graag het problematiek willen aan aanpakken rondom cybercriminaliteit. Cybertron werkt momenteel hard

Lees verder »
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Hoe & waar kan ik Ripple verkopen?

Ondertussen heb je een aardige winst behaald met je Ripple coin, en wordt het tijd om Ripple XRP te verkopen. Aangezien Litebit het verkopen van Ripple heeft uitgezet krijgen wij

Lees verder »
investeren in ripple
Cryptocurrency handelen
Adam Grunwerg
Investeren in Ripple XRP

Als je wil gaan investeren in Ripple (XRP) dan lijkt het nu tijd om in te stappen. Op moment van schrijven heeft de Ripple een waarde van +- €0,20, deze

Lees verder »
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Alles over Litecoin wallet aanmaken

Je bent je al een tijdje aan het oriënteren in cryptogeld & cryptomunten. Cryptocurrency wordt met de dag populairder zo ook in Nederland. Niet alleen Bitcoins zijn in trek, Litecoins

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?

Gratis E-book

In 3 stappen starten met Bitcoin (€99,-) mijn E-book nu helemaal gratis voor jou! Laat je gegevens achter en je ontvangt direct het e-book :)