Ethereum Hard Fork

Ethereum Hard Fork: aanpakken van de ijstijd

Ontwikkelaars van Ethereum hebben een voorstel gedaan voor een hard fork. Met deze Ethereum hard fork proberen de ontwikkelaars om de komende ijstijd aan te gaan pakken. Deze ijstijd is, volgens velen, een mogelijke oorzaak van een behoorlijke vertraging van het Ethereum mainnet. Een mainnet is overigens het uitrollen van een eigen blockchain door een cryptocurrency.

De ijstijd is een bijnaam voor de ‘Difficulty Bomb’. Een ingebouwd stukje codering dat er voor zorgt dat de productie van blokken in de blockchain van Ethereum vertraagt worden. Deze vertraging zorgt ervoor dat het miners van Ethereum langer te werk moeten gaan, terwijl dat een stuk sneller zou kunnen. De hard fork van Ethereum moet dan ook het antwoord op deze ijstijd zijn.

Uitleg Difficulty Bomb


Eind november kwam de ontwikkelaar van Ethereum, James Hancock, met een voorstel om deze ijstijd terug te dringen. Recent is bekend geworden dat dit dus in de vorm van een hard fork zou moeten gebeuren. Hancock zegt hierover het volgende: “Deze fork zou ons de tijd geven om de gemeenschap aan te spreken om hun prioriteiten beter te kunnen begrijpen. De intenties van de ijstijd moet duidelijk worden en we moeten de gemeenschap tijd geven om met voorstellen te komen voor een beter mechanisme om de gestelde doelen te bereiken”.

De noodzaak van de Ethereum Hard Fork

De blockchain van Ethereum werkt goed, maar onderzoek heeft aangetoond dat de blockchain twee keer zo snel zou kunnen werken. Deze snelle werking wordt vooralsnog dus voorkomen door het ingebouwde mechanisme. Het mechanisme dat ervoor zorgt dat het minen van

Ethereum onnodig lang duurt. Iets waar miners gefrustreerd over raken. Kan deze hard fork daar verwachting in aan gaan brengen? Volgens James Hancock is dat uiteraard wel de bedoeling.

Ethereum koers prognose

Hancock geeft daarbij ook aan dat de implementatie van de ijstijd te gecompliceerd was om te bespreken met de gemeenschap. Momenteel wordt de ijstijd echter als een afschrikmiddel ervaren door de miners. Ook de continue onzekerheid voor de miners wordt als zeer onprettig ervaren.

De miners van Ethereum weten simpelweg niet waar ze aan toe zijn. Volgens Hancock zouden eventuele updates het effect op het netwerk eenvoudig moeten kunnen modelleren.

Een update mag en kan eigenlijk niet langer meer ontbreken. Feit is echter dat de updates keer op keer uitgesteld worden. In eerste instantie zou de ijstijd al in 2019 aangepast worden.

Op dit moment is de verwachting dat dit medio 2020 plaats gaat vinden. De zogeheten Berlin hard fork van Ethereum staat gepland voor juni 2020. Tot die tijd blijven de ontwikkelaars van Ethereum sowieso nog in onzekerheid. Wat gaat er gebeuren? Welke veranderingen gaan er in de toekomst plaatsvinden? Hoe ziet de toekomst van Ethereum er uit?

Het zijn vooralsnog vragen die de hele gemeenschap van Ethereum bezig houdt. De eerdere hard fork, in 2016, zorgde destijds al voor een behoorlijke opschudding binnen de crypto wereld. Gaat dat nu weer gebeuren? We gaan het meemaken in de komende maanden.

Ook interessant

Beste ether wallet 2019
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Wat is de beste Ethereum wallet voor 2020?

Wat is de beste Ethereum wallet? De publieke belangstelling voor de cryptocurrencies komt niet uit de lucht vallen. Nee, door de jaren hebben deze digitale munten namelijk flinke koersstijgingen weten te

Lees verder »
coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Hoe kan ik het beste starten met bitcoin?

Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste koers, tot december 2019, de hoogste koers, ging

Lees verder »
Bitcoin traders pro beoordeling
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Traders pro beoordeling

Al enkele jaren lang heeft de cryptocurrency een bepaalde mythe om zich heen hangen. Het is een nieuw concept waar ontzettend veel van verwacht wordt. Het droomdoel is uiteindelijk om

Lees verder »
Welke cryptomunten zijn gestegen
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Welke cryptomunten zijn gestegen?

In de afgelopen tijd zijn er enkele cryptomunten flink gestegen. Welke zijn dit en welke munten moeten we allemaal in de gaten houden? Vooral bij de nieuwe munten kunnen er

Lees verder »
Is Bitcoin nog de moeite waard?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Is Bitcoin nog de moeite waard?

Iedereen die heeft gehoord van Bitcoin weet ook dat het er in 2017 heftig aan toe ging. De prijs van Bitcoin en andere altcoins schoten de lucht in en FOMO

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?

Gratis E-book

In 3 stappen starten met Bitcoin (€99,-) mijn E-book nu helemaal gratis voor jou! Laat je gegevens achter en je ontvangt direct het e-book :)