Cryptocurrency regulering in Mexico met Catch-22 regelgeving

Gaat Mexico cryptocurrency reguleren met ‘Catch-22’ wetgeving?

In Mexico heeft de centrale bank regels uitgebracht die betrekking hebben op digitale activa. Daardoor geraken crypto exchanges in een catch-22-achtige situatie. Waar het om gaat is dat de bank erop gewezen heeft dat er geen autorisatie zal plaatsvinden wanneer cryptomunten worden uitgegeven. Het gaat om uitgifte door gereguleerde financiële instellingen.

Financieel technologische instellingen

Het bericht werd afgelopen vrijdag door de Bank of Mexico (Banxico) als een circulaire verspreid in het staatsblad van de federatie. In deze circulaire heeft de centrale bank crypto gerelateerde bepalingen opgenomen. De bepalingen zijn van toepassing op financieel technologische instellingen (ITF’s).

Tomas Alvarez die CEO is van Volabit, een Mexicaans crypto exchange onderneming, gaf het volgende aan. Ongeveer een jaar geleden is er een wet door het Mexicaanse congres aangenomen.

In deze wet wordt bepaald hoe de regulatie van fintech bedrijven moet plaatsvinden. Specifiek wordt er geregeld dat diensten die fiatgeld of cryptocurrencies beheren, een licentie moeten aanvragen. Denk maar aan brokers en exchange bedrijven.

De licentie wordt uitgegeven door de Mexican. De Mexican is een instantie die overeenkomsten vertoont met de SEC (Amerikaanse toezichthouder van de diverse effectenbeurzen).

Bitcoin Mexico

Cryptocurrencies autorisatie

Deze zelfde fintech wet heeft nu de centrale bank een bepaalde verantwoordelijkheid opgedragen. En de verantwoordelijkheid heeft betrekking op het uitzoeken welke cryptocurrencies geautoriseerd zijn om door gereguleerde bedrijven te mogen worden uitgegeven.

Uiteindelijk moet de centrale bank binnen 12 maanden komen met een soortgelijke wet. Dat houdt dus in dat de Mexican met een raamwerk moet komen of een lijst met geautoriseerde cryptocurrencies.

Wat is Catch-22

Aangezien deze maand de deadline was, heeft de Bank of Mexico afgelopen vrijdag de secundaire wetten gepubliceerd. Kern is, dat er geen cryptocurrency wordt geautoriseerd dat wordt uitgegeven door gereguleerde financiële bedrijven. Daardoor ontstaat er een catch-22-achtige situatie. Nu hoor ik je denken. Wat is Catch 22? Onderstaande is wat Wikipedia over Catch-22 verteld:

Een catch-22 is een paradoxale situatie waarin het onmogelijk is om een gewenste uitkomst te bereiken doordat de ‘regels’ dat vanwege tegenstrijdigheden niet toelaten.

catch 22 wat is dat?

De wet vereist namelijk dat je een gereguleerde financiële instelling dient te zijn. En heb je dus eenmaal de licentie, dan bezit je niet de autorisatie om een lijst met cryptocurrencies te voeren. Op deze wijze wordt fungeren als exchange bedrijf door deze fintech wet onmogelijk gemaakt.

Wat vind jij van deze situatie inzake de fintech wet in Mexico?

Ook interessant

Bitcoin engergie
Cryptocurrency minen
Adam Grunwerg
Wat kost Bitcoin aan energie?

Wat kost Bitcoin aan energie? In de wereld hebben we momenteel met behoorlijke ontwikkelingen te maken. Onder andere de energietransitie is hier een belangrijk voorbeeld van. Vele partijen proberen tegenwoordig om

Lees verder »
coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Hoe kan ik het beste starten met bitcoin?

Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste koers, tot december 2019, de hoogste koers, ging

Lees verder »
vermogensbeheerder Fidelity Digital Assets komt naar europa
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Vermogensbeheerder komt naar Europa toe!

Fidelity Digital Assets, dochteronderneming van Fidelity, heeft aangekondigd om de overstap naar Europa te maken. Vooralsnog is deze grote vermogensbeheerder actief in Amerika, maar daar gaat dus spoedig verandering in

Lees verder »
Cryptocurrency groep
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Telegram cryptocurrency groep

Er zijn diverse Crypto community’s, deze zijn allemaal Engelstalig en onoverzichtelijk. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze eigen Nederlandstalige Telegram cryptocurrency groep te openen via de steeds groter

Lees verder »
Coinlib portfolio
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Coinlib Nederlandse crypto exchange

Coinlib is een site waarmee u de cryptocurrency-prijzen en de prestaties van je portfolio kunt bijhouden. Het heeft real-time updates voor prijzen en biedt ook veel geavanceerde hulpmiddelen zoals meldingen, een

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?

Gratis E-book

In 3 stappen starten met Bitcoin (€99,-) mijn E-book nu helemaal gratis voor jou! Laat je gegevens achter en je ontvangt direct het e-book :)