Bijna 90 miljard euro aan gespaarde Bitcoins slapen

Bijna 90 Miljard Euro aan Bitcoins slapen. De bitcoin is nog steeds booming business. Dat bewijst althans een onderzoek van BitInfoCharts. Dit onderzoeksbureau houdt de bitcoin data bij. Zij melden dat er wereldwijd bijna 90 miljard euro aan slapend internetgeld aanwezig is. Dit betekent met andere woorden dat er bijna 90 miljard euro aan Bitcoins opgepot is.

Bitcoins slapen 1

Het belangrijkste woord hierbij is ‘slapend’. Het gaat hierbij namelijk om Bitcoin adressen waarbij de bitcoins al meer dan één jaar niet verplaatst zijn. Deze bitcoins hebben ondertussen een waarde van ruim 100 miljard dollar. Van wie deze adressen exact zijn, is niet bekend. Het is echter een gegeven dat veel mensen zich wereldwijd met bitcoins en andere altcoins bezig houden. Dat bewijst dit rapport van BitInfoCharts des te meer.

Gekkenwerk

De populaire twitter Rhythm, tevens een handelaar, omschrijft de situatie als gekkenwerk. Op Twitter heeft hij meerdere tweets geplaatst over dit bijzondere fenomeen.

Bitcoins slapen; Weinig beweging

Volgens hem is het bijzonder dat er ondanks de koersschommelingen nog steeds geen beweging is terug te vinden bij deze slapende adressen. De Bitcoins staan op een wallet en blijven daar ook staan.

Dit is volgens Rhythm dus opvallend gezien de koersschommelingen. Dat er deze koersschommelingen er zijn, bewijzen de cijfers die hij op Twitter heeft geplaatst. In de tweede helft van 2019 ging de koers van de Bitcoin omhoog en omlaag. Eind juni was de koers zelfs naar $6.400 gedaald, terwijl de Bitcoin daarvoor nog een veel hogere koers had.

Het lijkt echter een goed teken te zijn dat de slapende adressen bestaan. Dit is namelijk gunstig voor de lange termijn. Het zou pas ongunstig zijn als een ieder wanhopig gaat handelen op het moment dat de koers veranderd.

Aan de long term handelaars heeft een markt over het algemeen heel veel. Het is desalniettemin opvallend dat er bijna 90 miljard euro aan gespaarde bitcoins her en der liggen te slapen.

Wat de koers in de toekomst gaat doen, is vooralsnog onbekend. Data van derivatenbeurs BitMEX laat zien dat de markt nog steeds volatiel is.

Jaarlijks ligt de koersvolatiliteit tussen de 3 en 4%, maar in 2019 was er een uitschieter naar 14%. Ondanks deze volatiliteit blijven veel mensen vasthouden aan de bitcoins die ze op dit moment hebben. Zoals eerder gezegd is het niet bekend van wie de adressen zijn waarop bitcoins ter waarde van 100 miljard dollar staan.

Hodl

Een typo in het verleden heeft voor een, op dit artikel toepasbare, term gezorgd: hodl. Dit is simpelweg een typo op het woord ‘hold’ wat net zoveel betekent als ‘houden’.

Het doel van veel Bitcoins handelaren is om de bitcoins te hodlen, in de hoop dat de koers in de toekomst flink omhoog gaat.

Vooralsnog waren de meningen dat vrij weinig mensen ook daadwerkelijk echt hodlen. Het is namelijk lastig om de discipline daarvoor te behouden.

Het rapport van BitInfoCharts laat echter het compleet tegenovergestelde zien. Steeds meer mensen hodlen getuige dit artikel. Overigens staat hodl ook voor ‘Hold on for dear life’. We zijn benieuwd hoeveel handelaren/beleggers dat voor elkaar krijgen.

Ook interessant

bitcoins kopen
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Belasting betalen over je Bitcoins & Altcoins

De snelle waardestijging van Bitcoin, Ripple, Ethereum en ander cryptovaluta’s krijgen deze cryptocurrency veel aandacht van nieuwssites en tv. Helaas is het zo dat als je investeert in cryptocurrency moet

Lees verder »
Ripple XRP Toekomst is groot
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Waarom heeft Ripple XRP toekomst?

Er wordt heel veel gespeculeerd in de cryptocurrency wereld, wij doen hier natuurlijk graag aan mee! Maar komen dan wel graag met feiten; Waarom heeft Ripple XRP toekomst? Dat kunnen

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?