arrow_drop_up arrow_drop_down
Bas
11 april 2019 

Bitcoin wallet herstellen in enkele minuten!

Het in bezit hebben van bitcoin houdt ook in dat je de nodige zorg dient te betrachten inzake je mnemonische seed phrase. Het laatste wat je wil is dat jij je bitcoin wallet herstellen moet. Gelukkig is dit wel mogelijk! Door deze woordcombinatie is het mogelijk om je munten te herstellen ingeval zich een bepaalde gebeurtenis voortdoet. Zo kun je denken aan je mobiel die kapot gaat. Dat het gestolen wordt of dat je het gewoon kwijtraakt. In al deze gevallen is een back-up van absolute belang zodat herstel mogelijk is.

Nu bestaat er gelukkig een methode om je bitcoin wallet die je op je smartphone hebt staan makkelijk te herstellen. Die methode heeft te maken met de mnemonic seed phrase.

Private Key kwijt

Tegenwoordig maken de meeste wallets gebruik van een mnemonische seed phrase inzake het maken van een kopie. Het gaat dan om het maken van een back-up van de privésleutel die eraan gekoppeld is. Je kunt het raar vinden dat je bij het aanmaken van een wallet een aantal woorden moet opschrijven. Maar het zijn juist deze woorden die je privésleutel (ook wel private key) vertegenwoordigen. Deze private key zorgt er onder andere voor dat je toegang hebt tot je geld in geval er wat met je wallet gebeurt.

Bitcoin Cash wallet aanmaken

 

Bitcoin.com Wallet

Een mooi voorbeeld van een type wallet die je de mogelijkheid biedt om non-custodial een mnemonic seed phrase aan te maken is de Bitcoin.com Wallet. Met deze wallet kun je BTC en Bitcoin Cash munten bewaren. Wanneer je dus je wallet wilt herstellen dien je de woorden die deel uitmaken van je mnemonic seed phrase in de juiste volgorde in te typen. Doe je dat correct, dan komt de geheime sleutel tevoorschijn.

Ingeval van de Bitcoin.com Wallet zal er bij het eerste gebruik een bericht verschijnen. Het bericht luidt: “Wallet not backed up”. Dat betekent dat je een seed phrase van 12 woorden dient te verzinnen en in te voeren. Vanwege veiligheidsredenen dien je dit op te schrijven. Een screenshot of elektronisch opslaan is niet aangeraden.

Bitcoin Wallet herstellen

Ingeval er nu iets mis gaat, installeer je op een andere mobiele telefoon de Bitcoin.com Wallet. Start het programmaatje op en de vraag verschijnt: Wil je een nieuwe wallet aanmaken of eentje importeren. Kies voor het laatste. Type dan je mnemonic seed phrase in en daarmee zijn je munten weer terug. Snel en simpel.

Wat zijn jouw ervaringen met de mnemonic seed phrase. Vind je het handig?

Over de schrijver
Bas
Mijn naam is Bas en ik ben al ruim 5 jaar geïnteresseerd in de Bitcoin en alles wat daarmee te maken heeft. Ik volg het cryptocurrency nieuws op de voet en vind het geweldig dat ik mijn bijdrage voor Coinstart.nl mag leveren.
Reactie plaatsen

Top 3 - Nederlandse cryptocurrency exchange

Bitvavo

1. - Bitvavo

Bitvavo is de goedkoopste en meest betrouwbare Nederlandse cryptomunten exchange. Cryptocurrency kopen is nergens zo gemakkelijk als bij deze crypto broker!

Litebit

2. Litebit

Litebit is het grootste, oudeste en misschien ook wel het bekendste cryptomunten exchange platform van Nederland.

Bitcoin Meester Broker

3. Bitcoin Meester

Bitcoinmeester, de naam zegt het al; een meester in Bitcoin. Bij deze exchange kun je gemakkelijk Bitcoin aanschaffen. Ook is het mogelijk om verschillende Altcoins te kopen!