crypt

Bitcoin wallet herstellen in enkele minuten!

Het in bezit hebben van bitcoin houdt ook in dat je de nodige zorg dient te betrachten inzake je mnemonische seed phrase. Het laatste wat je wil is dat jij je bitcoin wallet herstellen moet. Gelukkig is dit wel mogelijk! Door deze woordcombinatie is het mogelijk om je munten te herstellen ingeval zich een bepaalde gebeurtenis voortdoet. Zo kun je denken aan je mobiel die kapot gaat. Dat het gestolen wordt of dat je het gewoon kwijtraakt. In al deze gevallen is een back-up van absolute belang zodat herstel mogelijk is.

Nu bestaat er gelukkig een methode om je bitcoin wallet die je op je smartphone hebt staan makkelijk te herstellen. Die methode heeft te maken met de mnemonic seed phrase.

Private Key kwijt

Tegenwoordig maken de meeste wallets gebruik van een mnemonische seed phrase inzake het maken van een kopie. Het gaat dan om het maken van een back-up van de privésleutel die eraan gekoppeld is. Je kunt het raar vinden dat je bij het aanmaken van een wallet een aantal woorden moet opschrijven. Maar het zijn juist deze woorden die je privésleutel (ook wel private key) vertegenwoordigen. Deze private key zorgt er onder andere voor dat je toegang hebt tot je geld in geval er wat met je wallet gebeurt.

Bitcoin Cash wallet aanmaken

Bitcoin.com Wallet

Een mooi voorbeeld van een type wallet die je de mogelijkheid biedt om non-custodial een mnemonic seed phrase aan te maken is de Bitcoin.com Wallet. Met deze wallet kun je BTC en Bitcoin Cash munten bewaren. Wanneer je dus je wallet wilt herstellen dien je de woorden die deel uitmaken van je mnemonic seed phrase in de juiste volgorde in te typen. Doe je dat correct, dan komt de geheime sleutel tevoorschijn.

Ingeval van de Bitcoin.com Wallet zal er bij het eerste gebruik een bericht verschijnen. Het bericht luidt: “Wallet not backed up”. Dat betekent dat je een seed phrase van 12 woorden dient te verzinnen en in te voeren. Vanwege veiligheidsredenen dien je dit op te schrijven. Een screenshot of elektronisch opslaan is niet aangeraden.

Bitcoin Wallet herstellen

Ingeval er nu iets mis gaat, installeer je op een andere mobiele telefoon de Bitcoin.com Wallet. Start het programmaatje op en de vraag verschijnt: Wil je een nieuwe wallet aanmaken of eentje importeren. Kies voor het laatste. Type dan je mnemonic seed phrase in en daarmee zijn je munten weer terug. Snel en simpel.

Wat zijn jouw ervaringen met de mnemonic seed phrase. Vind je het handig?

Ook interessant

Cardano verwachting 2019 2020
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Cardano koers verwachting voor 2020

Cardano koers verwachting: Wat kunnen we de komende tijd gaan verwachten van ADA Cardano zal de prijs gaan stijgen of dalen. Cardano is een veel belovend project dat nog steeds

Lees verder »
Bitcoin grafiek lezen
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Live Bitcoin BTC koers volgen

Het volgen van de bitcoin koers heeft in de afgelopen tijd een behoorlijke vlucht genomen. Hoewel de cryptomunt al enkele jaren op de radar van veel mensen staat, is de

Lees verder »
Bitcoin BTC
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Gratis Bitcoins na aanmelden bij Coinbase

Onlangs is Litebit gestopt met een aannemen van nieuwe klanten, wij hebben toen CoinBase als alternatief voor litebit geopperd! Een leuke bijkomstigheid is dat je gratis bitcoins ontvangt bij Coinbase.

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?