Twitter account @Bitcoin wordt het zwijgen opgelegd

@Bitcoin Twitter account wordt het zwijgen opgelegd, maar waarom?

Het Twitter-account @Bitcoin is op 23 maart in een controverse geraakt. BTC-supporters klaagden namelijk over het profiel en hebben geprobeerd het account te laten sluiten. Vanuit de kant van de beheerder van het Bitcoin Twitter profiel zelf zijn er ook beschuldigingen geuit. De aantijgingen betreffen voornamelijk Twitter.

In de beschuldigingen stelt de beheerder dat Twitter bewust zaken aan het manipuleren is. Zo stelt hij dat zijn account last heeft van beperkingen en dat het bezoekersverkeer niet is zoals dat ooit was.

Het lightning network

Bitcoin Core en Lightning Network

CEO van Twitter Jack Dorsey
Twitter CEO Jack Dorsey

Volgens de eigenaar van het Twitter-account hebben de restricties te maken met de kritische houding die hij inneemt. Zijn kritische houding is namelijk gericht tegen het netwerk van Bitcoin Core en de Lightning Network (LN). Dat is ook de reden geweest dat een groep BTC-supporters eisen dat het account moet worden gesloten.

De tegenpartij ziet graag nog een andere ontwikkeling. Dat betreft het Bitcoin Twitter profiel toewijzen aan een groep core developers. Een ander probleem vormt de CEO van Twitter (Jack Dorsey). Hij is namelijk investeerder in het Lightning Network.

@Bitcoin Twitter account

Het geschil is ooit ontstaan omdat blijkt dat het @Bitcoin account ook gebruikt wordt om het Bitcoin Cash (BCH) netwerk te promoten. Volgens de hardcore fanaten en de voorstanders van het Lightning Network veroorzaakt het account uiteindelijk verwarring.

Door de accountnaam “Bitcoin” doet het profiel zich namelijk voor alsof het de echte “Bitcoin” betreft. Vanwege deze ontwikkeling heeft een paar dagen geleden een Twitter-gebruiker onder de naam @Moonoverlord een duidelijke boodschap afgegeven. Hij stelde dat het account overhandigd moet worden aan de groep ontwikkelaars die deel uitmaken van het Bitcoin Core team.

@Bitcoin Cummunity op Reddit

Subreddit r/bitcoin

De voormalige moderator van de subreddit r/bitcoin deelt dezelfde mening als die van de Twitter-gebruiker hiervoor. Wel maakt het volgens hem niet uit of het nu gaat om de Bitcoin core ontwikkelaars of de normale programmeurs. Zolang er maar positieve en informatieve berichten naar buiten komen, dan is het in orde.

Een andere volger heeft juist geopperd voor een totale shutdown van het account. Het blijkt namelijk dat het account ook voor frauduleuze handelingen wordt gebruikt. Iets wat in strijd is met de TOS van Twitter. Desondanks, de negatieve publiciteit rondom @Bitcoin heeft er niet toe geleid dat er sprake is van een stop. Tot nu toe lijkt ook de strijd om het Twitter account niets te doen met de Bitcoin prijsverwachting van 2019 🙂

Ben je het eens met de stopzetting van het Bitcoin Twitter-account? Laat het ons weten.

Ook interessant

Wat is automatisch crypto traden
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is automatisch crypto traden?

Heb jij ook verregaande interesse in de cryptocurrencies? Ben je mogelijkerwijs al geruime tijd bezig met het handelen in de digitale munteenheden? Dan weet je ongetwijfeld dat we met een

Lees verder »
Bitcoin prijs blijft zakken
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens.

Lees verder »
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Dorado DOR ICO Token sale

Ben jij van de innovatie’s? Dan is de Dorado DOR ICO wellicht interessant voor jou. Het bedrijf achter deze TGE (token generate event) is een reus op het gebied van

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?

Gratis E-book

In 3 stappen starten met Bitcoin (€99,-) mijn E-book nu helemaal gratis voor jou! Laat je gegevens achter en je ontvangt direct het e-book :)