Bitcoin mining

Bitcoin miners in beslag genomen door politie

Bitcoin miners in beslag genomen. Afgelopen avond werden wij opgeschrikt door een melding van de politie. De politie gaf in een persbericht aan dat zij 6.890 Bitcoin miners in beslag hebben genomen.

Dit bijzondere persbericht heeft geen betrekking op Nederlandse miners. Nee, de miners zijn in de Chinese provincie Hebei in beslag genomen.

Volgens China Central Television gaat het om hardware die gebruikt werd om illegale cryptovaluta mee te minen. Wat hier exact mee bedoeld wordt, is vooralsnog onduidelijk.

De verwachting is dat de autoriteiten in China een dezer dagen met meer informatie gaat komen. Het komt namelijk niet al te vaak voor dat dergelijke miners in beslag worden genomen.

Elektriciteit

De Chinese politie kwam de illegale miners op een interessante manier tegen. Normaliter verbruikt een Bitcoin miner zo’n 40 kWh per dag. Bij deze miners bleek echter dat zij dagelijks de energie van 46.000 huishoudens per dag gebruikten.

Uiteraard kwamen de miners niet op een eerlijke manier aan de elektriciteit. De elektriciteit werd in de stad Tangshan gestolen.

cloudtoken scam

Hoe dit exact in z’n werk is gegaan, is ook nog niet door de Chinese autoriteiten bekend gemaakt.

Het stelen van elektriciteit is in China een steeds groter probleem aan het worden.

Dit probleem lijkt hand in hand te gaan met de opkomst van het aantal miners in China.

Dit Aziatische land krijgt meer en meer interesse voor onder meer de blockchain technologie, de Bitcoin en alle Altcoins. Het gevolg hiervan is dat ook veel Chinezen zich bezig gaan houden met het minen van Bitcoins.

Helaas blijkt uit de berichtgevingen van de Chinese politie dat dit niet altijd op een eerlijke manier gaat.

China & Cryptocurrency

Al enige tijd is het land in de ban van de cryptocurrency. Dat is onder meer te zien aan het aantal nieuwsberichten omtrent de digitale munteenheden in het land. Deze interesse wordt overigens ook perfect aangewakkerd door de Chinese overheid.

Zij hebben namelijk aangegeven om de blockchain volledig te omarmen. Ook heeft de Chinese overheid plannen om een eigen digitale munt op te richten. Deze munt moet gaan concurreren met de reguliere valuta in het land en uiteraard ook met de Bitcoin.

Vooralsnog is het niet zo ver en houden veel Chinezen zich bezig met het minen van Bitcoin. Dat gaat dus niet altijd op een eerlijke manier.

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat China in totaal 65% van de Bitcoin mining in handen geeft. Dat is natuurlijk een ongekend hoog percentage en geeft de populariteit in het land perfect aan.

Wat is minen en hoe werkt crypto minen

Waar mensen geld denken te kunnen verdienen, worden ook streken uitgehaald. Mede hierom is de Chinese politie extra alert op bovengemiddeld elektriciteitsverbruik.

Zoals in dit nieuwsbericht ook gebleken is, is dat namelijk een duidelijk signaal voor het illegaal minen van de Bitcoin.

Overigens is het ook zo dat de regels in China omtrent de cryptocurrency aangepast gaan worden. Zo zijn er alleen in dit jaar al 173 cryptobeurzen gesloten.

Ook interessant

Welke cryptomunten zijn gestegen
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Welke cryptomunten zijn gestegen?

In de afgelopen tijd zijn er enkele cryptomunten flink gestegen. Welke zijn dit en welke munten moeten we allemaal in de gaten houden? Vooral bij de nieuwe munten kunnen er

Lees verder »
cryptomunt gulden coin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is de Gulden coin?

Heb jij de opkomst van de cryptocurrencies enigszins meegemaakt? In feite kwamen de digitale munteenheden als een grote verrassing uit de hoek. Het is te danken aan een anonieme Japanner

Lees verder »
cloudtoken scam
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Opgelet: CloudToken blijft scam te zijn!

Is Cloudtoken een scam? Bitcoin MeesterBij de Nederlandse cryptobroker Bitcoin Meester zijn verschillende meldingen over CloudToken binnengekomen. Uit deze meldingen zou duidelijk blijken dat het internationale project CloudToken pure oplichting

Lees verder »
investeren in Basic Attention Token (BAT)
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Waarom investeren in BAT coin

BAT is een relatief nieuwe cryptomunt, maar wel eentje met veel potentie. Waarom doe je er goed aan om in deze munt te investeren? Wat zijn precies de voordelen ervan?

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?