Categorie: Cryptocurrency exchange

Bitcoin grafieken lezen & begrijpen

Bitcoin grafieken lezen & begrijpen

Of je nou Bitcoins bezit of dat je van plan bent om Bitcoins te gaan kopen; je bent uiteraard benieuwd wat de koers van de Bitcoin is. Het draait daarbij met name om de koers zodra je de Bitcoins omzet naar een valuta zoals de euro of de dollar.

Het is uiteraard je doel om zoveel mogelijk euro’s te krijgen voor je hoeveelheid Bitcoins. Het is daarbij echter wel belangrijk dat je de bitcoin koers af kunt lezen én kunt begrijpen. Als je dat niet kunt, kan je ook niet bepalen wat het juiste moment is om de cryptomunten om te zetten in bijvoorbeeld de euro of de dollar.

Verder lezen Verder lezen

Bitvavo handelsplatform update – Eerste cryptocurrency exchange van Nederland is een feit!

Bitvavo handelsplatform update – Eerste cryptocurrency exchange van Nederland is een feit!

Vrijdag middag jongstleden was het dan zover het Bitvavo platform werd ge-update. De Bitvavo broker is 4 uur offline geweest voor de grootste update sinds de start van het platform. Bitvavo is officieel de eerste cryptocurrency exchange van Nederland. Het nieuwe Bitvavo platform onderscheid zich door onderstaande 5 kenmerken.

Verder lezen Verder lezen

#deletecoinbase gaat viraal op Twitter maar waarom?

#deletecoinbase gaat viraal op Twitter maar waarom?

Als je Twitter gebruiker & crypto volger bent is de nieuwe hashtag #deletecoinbase je waarschijnlijk niet ontgaan. Het lijkt alsof iederen zijn of haar coinbase account verwijderen wil! Maar waarom? De tag wordt gebruikt door gebruikers van de exchange reus Coinbase. Gebruikers sluiten hun accounts uit protest en delen dit vol enthousiasme op Twitter. Ongelofelijk om te zien hoeveel mensen je op de been krijgt via social media. Het lijkt een beetje op de eerdere bewegingen waarbij mensen hun Facebook & Uber account opgeheven hebben. Maar waarom deleten mensen hun Coinbase account?

Waarom Coinbase account verwijderen?

Er zijn meerdere redenen waarom gebruikers zich spontaan afmelden voor Coinbase. Ik ga in dit artikel 3 redenen onderbouwen van de #deletecoinbase beweging. Deze drie redenen maken dat, net als bij #deleteuber & #deletefacebook, mensen geen vertrouwen meer hebben in de koers van het bedrijf. Ze vertrouwen het privacy beleid van Coinbase niet meer. De stappen die gemaakt worden zijn volgens de harde achterban niet in lijn met wat de toekomst nodig heeft. Ik zal drie redenen geven waarom mensen zicht afmelden voor coinbase!

Coinbase private keys opslaan in de cloud

1. Private keys kun je in de cloud bewaren

Dit is echt te grappig voor woorden, echter is het geen grap. 12 februari 2019 kondigde Coinbase namelijk aan dat gebruikers hun private key kunnen opslaan in de Google Drive of iCloud. Het bedrijf geeft aan de dat de keys middels cryptografie goed beveiligd zijn. De cryptocommunity denkt hier wel anders over. Dat kan ik me ook goed voorstellen.. Overal hoor je juist dat je belangrijke documenten nooit in de cloud moet opslaan. Coinbase slaat een weg in die juist tegenovergesteld is van de realiteit. Gemiste kans!

2. Ripple (XRP) aanbieden

Ik als Ripple ambassadeur ben het niet eens met deze reden. Echter wil ik ‘m wel genoemd hebben! Vanaf 1 maart is Ripple op Coinbase beschikbaar. Je kunt nu dus XRP handelen op CoinbasePro en Coinbase. Er zijn veel tegenstanders van XRP omdat het beheer en uitgifte van de coin centraal is. Volgens de #deletefacebook beweging zou Coinbase gaan voor de hoge fees en niet het belang van de crypto. Ze vinden dat cryptocurrency gedecentraliseerd moet zijn. Ik ben zoals aan het begin van deze alinea aangegeven niet eens met deze reden. Projecten als die van Ripple, Ethereum & Cardano geven juist cryptocurrency toekomst.

3. Coinbase werkt samen met Hacking Team

Coinbase werkt samen met hacking teamPunt 3 is denk ik de belangrijkste reden dat gebruikers zich niet meer met Coinbase identificeren. Een paar maanden geleden hebben ze namelijk Neutrino overgenomen. Nu zul je denken ja dus? Dat doen grote bedrijven toch.. Die kopen grote bedrijven! Ja dat klopt als een bus, er is één grote MAAR!

De oprichters en belangrijkste leden van Neutrino werkten allemaal voor Hacking Team. HT heeft een slechte naam online, zij werken namelijk samen met slechte regimes. Hacking Team biedt spyware-diensten aan waarmee ze censuur in de hand werken. Mede hierdoor zijn meerder journalisten opgepakt of zelfs vermoord.

Afmelden op coinbase lukt niet

Afmelden op Coinbase lukt niet

Zo dan, doet de 3e reden ook bij jou de spreekwoordelijke emmer overlopen? Dan heb je vast een poging gedaan om je af te melden op Coinbase.. Lukt afmelden op coinbase ook bij jou niet? Dan ben je niet de enigste een hele beweging op Twitter kan zich niet afmelden. Dit komt omdat je nog wat satoshi ’s in je account hebt staan. De waarde is te laag om te verzenden naar een andere exchange.

Om dit probleem te omzeilen is de #tag ‘DeleteCoinbaseTrustchain’ bedacht. Het is namelijk mogelijk om kosteloos je crypto te verzenden naar andere CB gebruikers. Het idee is simpel, gun een andere gebruiker je dust, zodat je zelf kunt afmelden op coinbase. Lees hier hoe je volgens coinbase je account kunt verwijderen. Hier wordt trouwens niets verteld over de eventuele balans die je niet kunt verzenden.

Hoeveel gebruikers hebben zich afgemeld op Coinbase?

Uiteraard gaat Coinbase hier zelf geen uitspraken over doen. Wel kan ik een schatting voor je doen! Als je destijds het nieuws rondom de #deletefacebook een beetje gevolgd hebt weet je dat Social Media ontzettend krachtig is. #deletecoinbase is nu enkel nog actief op Twitter, ik verwacht dat de schade meevalt voor het bedrijf.

Je moet niet vergeten dat Twitter op Telegram na het grootste cryptocurrency social media is. Ik denk dat door deze beweging +- 10 tot 100 duizend accounts gedelete zijn!

Ook affiliate partners verwijderen hun links op blogs en bij youtube video’s. Dit is natuurlijk wat pijnlijker voor Coinbase, dit is natuurlijk relatief goedkope reclame die ze mislopen.

Alternatief voor Coinbase

Heb jij je account verwijderd? Dan ben je vast opzoek naar een alternatief voor Coinbase 😉 Eigenlijk had je dat alternatief al veel eerder moeten ontdekken. Mooi dat je er nu bent want… Bitvavo is veeeeel goedkoper dan de internationale cryptoreus. Bit vavo gaat veilig met je gegevens om, is betrouwbaar en de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je kunt je super eenvoudig aanmelden bij Bitvavo, lees meer over Bitvavo. Of meld je aan via onderstaande banner!

Bitvavo is alternatief voor Coinbase
Klik op bovenstaande afbeelding voor meer info over Bitvavo Exchange!

 

Hoe zorgen exchanges voor voldoende beveiliging?

Hoe zorgen exchanges voor voldoende beveiliging?

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrencies krijg je vroeg of laat te maken met een exchange. Je kunt het zien als een soort warenhuis waar digitale munten worden gekocht, verkocht en verhandeld. Ook voor het bewaren van cryptocurrencies is een exchange geschikt. De meeste exchanges bieden digitale portemonnees (wallets) aan voor verschillende munten. Helaas bestaat de kans dat online wallets gehackt worden. Hoe proberen exchanges dit risico zoveel mogelijk te verkleinen?

Beveiliging van exchanges

Wanneer je cryptomunten koopt en ze een offline wallet plaatst ben je eigenaar van de zogeheten ‘Private Key’ (PK), oftewel de privé sleutel. Daar is echter geen sprake van wanneer je cryptomunten op een exchange laat staan. In dat geval is de exchange in het bezit van de PK. Je geeft daarmee de verantwoordelijkheid voor het bewaren van je digitale valuta uit handen. Het is daarom zeer belangrijk dat de exchange zijn beveiliging goed op orde heeft en alle gegevens beveiligd door middel van cryptografie. Vele bekende exchanges zoals Binance, Huobi en Kraken maken gebruik van deze beveiligingstechnieken.

Hackers

Niet iedereen vindt het fijn om cryptocurrencies te laten staan op een exchange. Sommige exchanges zijn in het verleden het slachtoffer geworden van hackers. Daardoor zijn veel mensen hun digitale valuta kwijtgeraakt. Gelukkig meestal zonder resultaat, maar in maart 2018 was het bijvoorbeeld het slachtoffer van een grootschalige poging tot diefstal. De fouten in de beveiliging hebben meestal niets te maken met de wallets of de blockchain zelf. Al een paar keer bleek een beveiligingslek in de software of hardware het probleem te zijn.

Controle van wachtwoord

Hackers weten helaas niet van ophouden, dus exchanges moeten er altijd tegen blijven vechten. Ze gebruiken dan ook een aantal zeer geavanceerde technieken om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Zo is er tegenwoordig sprake van een frequentie limiet, wat inhoudt dat men een beperkt aantal keren kan aanmelden. Daarnaast worden wachtwoorden bij het aanmaken van accounts gecontroleerd op sterkte. Tijdens het invullen van het wachtwoord krijgt de gebruiker een balkje te zien. Is het volledig groen? Dan heb je een veilig wachtwoord bedacht.

Twee Factor authenticatie

Toch hebben de hackpogingen ook positieve gevolgen gehad, want exchanges zijn er een stuk veiliger op geworden. Zo wordt investeerders aangeraden om gebruik te maken van Twee Factor Authenticatie. Dit is een extra beveiligingslaag. Het houdt in dat je een speciale code ontvangt op je smartphone, bestaande uit meerdere cijfers. Je moet de cijfers samen met je wachtwoord invullen om te kunnen inloggen.

Hoe zorgen exchanges voor voldoende beveiliging?

Crypto exchanges hebben een aantal manieren bedacht om de veiligheid te vergroten. Ten eerste worden alle cryptocurrencies tegenwoordig in een “cold storage” wallet bewaard. Dit is een groot verschil met een paar jaar geleden, toen digitale valuta nog in een online wallet werd bewaard.

Offline private key

Een “cold storage” wallet heeft een private key die nooit verbonden is geweest met het internet. Een hardware wallet en een USB stick is daar een goed voorbeeld van. Omdat de connectie met het wereldwijde web ontbreekt, heeft een hacker geen kans om crypto’s te stelen. Onthoud dat het hier gaat om een private key die offline staat en niet een cryptocurrency. Een digitale munt staat altijd op een blockchain en is voor iedereen zichtbaar.

Hoeveel procent van de crypto staat offline?

Het versturen van cryptocurrencies naar een cold storage wallet gebeurt vrijwel meteen nadat ze naar een exchange stuurt. Grote exchanges zoals Binance, Coinbase en KuCoin hebben aangegeven dat ze ongeveer twee tot vijf procent van het totale aantal digitale munten in een online wallet hebben opgeslagen. Dit is een soort buffer wanneer een investeerder crypto’s wil opnemen of versturen naar een andere exchange. Wanneer de buffer (bijna) leeg is worden de cryptocurrencies uit de offline wallet gebruikt.

Samenwerking tussen exchanges

Experts helpen exchanges om hun wallets en cryptocurrencies zo goed mogelijk te beveiligen. De professionals zijn voor verschillende partijen actief. Daarnaast wisselen exchanges zoveel mogelijk informatie uit met elkaar, want dit levert positieve resultaten op voor iedereen. Het maakt totaal niet uit dat ze ‘concurrenten’ zijn van elkaar. Het gevecht tegen hackers gaan ze samen aan, hopelijk werpt het zijn vruchten af!

Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange broker?

Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange broker?

Hé Daar, leuk dat je op CoinstartNL terecht gekomen bent! Je bent hier gekomen met een doel je gaat vast beginnen met cryptocurrency of zit al even in de digitale munten maar zit met een vraag. Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange broker? Het laatste wat je wil is cryptocurrency kopen of verkopen en te veel betalen. Het mooiste is om goedkoop cryptocurrency te kopen… Aan het eind van het artikel weet jij wat de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland is. 

Verder lezen Verder lezen

Wat is de beste cryptocurrency exchange van Nederland?

Wat is de beste cryptocurrency exchange van Nederland?

Litebit heeft er met de komst van nieuwkomer Bitvavo serieuze concurrentie bijgekregen. De nieuwkomer speelt heel slim in op het feit dat de oude rot in het veld totaal niet gebruiksvriendelijk is. Dit zien we terugkomen in heel veel Litebit reviews op internet. Ook onze mailbox stroomt geregeld vol met vragen over onduidelijkheden bij laatst genoemde. In dit artikel nemen we beide crypto handelaren onder de loep, zo komen we tot de beste cryptocurrency exchange van Nederland.

Wat is Litebit

Litebit is Nederlands grootste en werd altijd gezien als de beste cryptocurrency exchange. Sinds 2013 is het bedrijf hard aan de weg aan het timmeren. Met ruim 500.000 leden is deze cryptomunten handelaar één van de grotere partijen van Europa. Met keuze uit meer dan 40 altcoin cryptomunten is er voor iedere cryptohandelaar wat wils!

Wat is Bitvavo

Aanmelden bij bitvavoBitvavo is een nieuwkomer in de Nederlandse cryptowereld, het bedrijf heeft als grootste uitdaging groter worden dan de concurrentie. Waar op dit moment op ingespeeld wordt is de gebruiksvriendelijkheid van Litebit. Men wil met een overzichtelijke website mensen die beginnen met cryptocurrency het zo makkelijk mogelijk maken. Wij vinden dat ze met dit idee in gedachten de juiste weg in slaan, helemaal aangezien wij een website zijn voor en door mensen die starten met cryptomunten. Wij zijn om, en adviseren alle nieuwkomers om gebruik te maken van het Bitvavo platform. Afgelopen vrijdag (8-3-2019) is Bitvavo officieel de eerste Nederlandse cryptocurrency exchange waar je kunt day traden. Het platform is ongelofelijk geavanceerd je kunt handelen als een professional.

Aanmelden bij Bitvavo

Bitvavo eerste cryptocurrency exchange van Nederland
Een voorbeeld van de geavanceerde Bitvavo exchange omgeving!

Verschillen tussen Bitvavo en Litebit

Het visuele verschil tussen deze 2 Nederlandse cryptocurrency exchange is gemakkelijk te onderscheiden. Op het eerste gezicht vinden wij Bitvavo met kop en schouders boven de website van Litebit uit torenen. De website van laatst genoemde is ontzettend druk door alle cryptocurrency koersen die op de homepagina blinken. Bitvavo daar in tegen heeft een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke homepage. Wie zich van CoinstartNL beste cryptocurrency exchange van Nederland mag noemen lees je verderop in dit artikel.

Lees ook: Hoe kun je gemakkelijk cryptocurrency kopen in Nederland?

Bitvavo account aanmaken

Onderstaand een video handleiding waarin ik jou laat zien hoe gemakkelijk het is om een bitvavo account aan te maken.

Verschillen in gebruik

Aanmelden: Bij beide partijen is dit nagenoeg hetzelfde. Je kunt aanmelden met je naam, email adres en zelfgekozen wachtwoord. Hierna krijg je via de mail een bevestigingslink toegezonden, deze dient geaccepteerd te worden.

Minimum: Bij litebit moet je vanaf €25 jezelf verifiëren, dit is bij Bitvavo niet nodig, hier kun je ongestoord tot maximaal €2500,- hierna moet je middels ID kaart verificatie jezelf identificeren.

Omwisselen naar euro: Dit is bij iedere partij mogelijk, echter kun je bij Bitvavo ook je Ripple verkopen. Dit is/was bij litebit niet meer mogelijk. Wil jij lekker winst maken op je Ripple, dan is het wellicht een idee om je aan te sluiten bij Bitvavo. Aanmelden bij Bitvavo is zeer gemakkelijk binnen 2 minuten geregeld.

Keuze altcoins: Hier moeten we Litebit toch een streepje voor geven, bij deze cryptocurrency exchange heb je de mogelijkheid tot 50 verschillende cryptomunten te kopen. Bij de underdog zijn dit er helaas maar 14, dit zijn wel de bekendste cryptocurrency. Leuk om te weten is dat je Stellar kopen kunt bij Bitvavo.

Handelskosten: Sinds de laatste update (8-3-2019) is Bitvavo officieel de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Je betaald bij Bit vavo nog maar 0,25% transactiekosten voor iedere trade die je maakt. Handel je dagelijks in cryptomunten? Dat is nice, dan kun je bij Bitvavo van de staffelkorting genieten. Maandelijks wordt de waarde van je trades bij elkaar opgeteld. Hoe hoger het bedrag des te meer korting je krijgt, zie onderstaande tabel. Helaas is het bij Bitvavo niet zo gemakkelijk om de transactiekosten boven water te krijgen, wellicht als ze dit lezen kunnen ze ons laten weten wat de klant betaald!

VOLUME (30D)TAKER FEEMAKER FEE
€ 0+0.25%0.20%
€ 50 000+0.24%0.15%
€ 100 000+0.22%0.10%
€ 250 000+0.20%0.06%
€ 500 000+0.18%0.03%
€ 1 000 000+0.16%0.01%
€ 2 500 000+0.14%-0.01%
€ 5 000 000+0.12%-0.03%
€ 10 000 000+0.10%-0.05%

Support: Als het om support gaat heeft Litebit wederom het nakijken, wij hebben getest hoelang een reactie op een vraag duurt onderstaand het resultaat:

Litebit: na 48 uur nog geen reactie.
Bitvavo: binnen 2 uur reactie.

Beoordelingen: Als je met een cryptocurrency exchange in zee gaat moeten de beoordelingen van andere gebruikers natuurlijk optimaal zijn. Wij hebben van beide nederlandse cryptocurrency exchanges onder de loep genomen. Ook hier moeten wij weer de winst geven aan Bitvavo, ze scoren een 7,3 met een magere 6,7 voor litebit.

Betaalmogelijkheden: Bij litebit heb je diverse mogelijkheden tot betalen van cryptocurrency. Bij het kleine broertje is dit (nu nog) enkel nog SEPA & Ideal. Echter is de verwachting dat hier diverse betaalmogelijkheden bij toegevoegd worden!

Beste crypto exchange van Nederland

Wij hebben beide partijen beoordeeld, en zoals je onderstaand kunt zien heeft Bitvavo deze beoordeling gewonnen. Wij vinden dat gebruiksvriendelijkheid en communicatie velen malen meer afweegt tegen ervaring en aanbod! Onderstaand toegelicht, laat aub een reactie achter wat jou bevindingen zijn bij het gebruiken van beide platformen. Ook als je het niet met ons eens bent horen wij graag waarom je het niet eens bent!

Verschil tussen Bitvavo en Litebit

Aanmelden bij litebit hervat

Aanmelden bij litebit hervat

Goed nieuws vanuit het Litebit team, vanaf vandaag is het aanmelden bij litebit weer mogelijk. Vanaf 22 december heeft Litebit een aanmeld pauze ingelast i.v.m. de enorme drukte. Wij van CoinStart hebben je als alternatief voor Litebit de Amerikaanse cryptocurrency handel Coinbase aangeraden. Het leuke van Coinbase is dat je hier na investering gratis bitcoins ontvangt in je account. Echter zijn wij van mening als jij gaat starten met cryptocurrency dat je het beste kunt gaan voor een Nederlandse crypto exchange.

Verder lezen Verder lezen

Alternatief voor Litebit ivm aanmeld stop

Alternatief voor Litebit ivm aanmeld stop

Wij snappen dat jij opzoek bent naar een Alternatief voor Litebit. Helaas is het door de grote toename aan interesse in cryptocurrency niet meer mogelijk om je aan te melden. Nederlands grootste cryptohandel heeft deze keuze moeten maken om de grote vraag aan te kunnen. Wij als groot promoter van Litebit balen hier natuurlijk ontzettend van, litebit is voor ons de meest betrouwbaarste. Maar we hebben natuurlijk een goed alternatief voor Litebit.

Verder lezen Verder lezen