vermogensbeheerder Fidelity Digital Assets komt naar europa

Vermogensbeheerder komt naar Europa toe!

Fidelity Digital Assets, dochteronderneming van Fidelity, heeft aangekondigd om de overstap naar Europa te maken. Vooralsnog is deze grote vermogensbeheerder actief in Amerika, maar daar gaat dus spoedig verandering in komen.

Fidelity staat te boek als één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Men heeft ongelooflijk veel vermogen in bezit en heeft daardoor een relatief machtige positie. De komst naar Europa heeft meerdere redenen. Feit is dat we daar, als Nederlanders, blij mee kunnen zien. Fidelity brengt namelijk direct nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Bitcoin

De Amerikaanse vermogensbeheerder is gespecialiseerd in het handelen en opslaan van Bitcoin. De nieuwe vestiging van Fidelity wordt geopend in Londen en draait met name om de Bitcoin handel.

Volgens Fidelity valt hier nog een hoop winst op te behalen binnen de Europese markt.

Speculaties Bitcoin en Altcoins

Op wie het bedrijf zich zoal gaat richten? Ze hebben zelf aangegeven dat het voornamelijk om family offices en actieve beleggingsfondsen gaat.

Dergelijke partijen hebben hedendaags al interesse om in Bitcoin te stappen, maar hebben daar niet de juiste partij voor gevonden.

Fidelity is van plan om die functie op zich te gaan nemen. Dit is uiteraard goed nieuws voor de wereldwijde handel en mogelijk ook voor de koers van Bitcoin.

Chris Tyrer

De voormalige manager van Barclays gaat de Europese tak van Fidelity Digital Assets leiden. Tyrer heeft behoorlijk veel ervaring met de cryptomarkt.

Tijdens zijn verblijf bij Barclays heeft hij namelijk onderzoek gedaan naar de functie van een bank binnen de cryptomarkt. Tyrer kent hierdoor alle ins en outs en is mogelijk de juiste persoon om FDA perfect te positioneren in Europa.

De COO van Fidelity Digital Assets, Michael O’Reilly’ zegt het volgende over de stap van FDA naar Europa: ‘We willen aan alle geldende wet – en regelgeving voldoen.

Vooralsnog is er voor de Britse markt geen aanvullende licentie nodig’. Uit deze toelichting blijkt direct waarom men voor Londen als basisstation gekozen heeft.

Opvallend is overigens dat Fidelity sinds enige tijd handelsdiensten aan firma’s aan mag gaan bieden op Wall Street. Onder meer dit gegeven laat ons duidelijk zien dat we met een grote, machtige partij te maken hebben.

Opslag van Bitcoins

Fidelity Digital Assets heeft zich gespecialiseerd in het opslaan van Bitcoins in een hardware wallet. De wachtwoord van dergelijke wallets zijn opgeslagen in kluizen; dat gebeurt dus allemaal offline. Hierdoor ben je in ieder geval verzekerd van toegang tot je wallet.

Voor professionele partijen is het uitermate interessant om van de diensten van FDA gebruik te maken. Dat heeft onder andere met de multi-signatures te maken.

Voordat een professioneel bedrijf toegang tot de seeds krijgt, moeten drie onafhankelijke partijen hier digitaal voor aftekenen. Ook dit zorgt voor meer veiligheid (en rust) binnen de cryptomarkt.

Vooralsnog biedt Fidelity alleen het opslaan van Bitcoin aan. Vanuit Amerika zijn echter geruchten over komen waaien dat ze zich ook willen gaan richten op Ethereum (ETH).

Ethereum Hard Fork

Een ander gerucht is dat FDA zich óók in Azië wil gaan vestigen. De eerste stap is de nieuwe vestiging in Londen; wij zijn hier erg benieuwd naar!

Ook interessant

Cryptocurrency exchange
Adam Grunwerg
Aanmelden bij litebit hervat

Goed nieuws vanuit het Litebit team, vanaf vandaag is het aanmelden bij litebit weer mogelijk. Vanaf 22 december heeft Litebit een aanmeld pauze ingelast i.v.m. de enorme drukte. Wij van

Lees verder »
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Cybertron ICO Lyla antivirus software

Cybertron ICO is een bedrijf dat officieel geregistreerd staat in Londen. een succes team vol enthousiaste programmeurs die graag het problematiek willen aan aanpakken rondom cybercriminaliteit. Cybertron werkt momenteel hard

Lees verder »
Cardano verwachting 2019 2020
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Cardano koers verwachting voor 2020

Cardano koers verwachting: Wat kunnen we de komende tijd gaan verwachten van ADA Cardano zal de prijs gaan stijgen of dalen. Cardano is een veel belovend project dat nog steeds

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?