cloudtoken scam

Opgelet: CloudToken blijft scam te zijn!

Is Cloudtoken een scam? Bitcoin MeesterBij de Nederlandse cryptobroker Bitcoin Meester zijn verschillende meldingen over CloudToken binnengekomen.

Uit deze meldingen zou duidelijk blijken dat het internationale project CloudToken pure oplichting is.

Dit project staat onder leiding van Ronald Aai en wordt volledig vanuit Singapore geleid.

Men beweerde dat ze een smart cryptowallet ontwikkeld hebben. Een belegger kan cryptogeld of fiat geld naar CloudToken sturen.

Vervolgens gaat CloudToken, aan de hand van kunstmatige intelligentie, handelen op de cryptobeurzen.

Volgens het bedrijf hebben zij een systeem ontwikkeld waarmee de kans op winst 100% is. Om deze winst te maken, maakt men gebruik van Jarvis: software op basis van kunstmatige intelligentie.

Het is vooralsnog onduidelijk of deze software écht gebruikt is in de afgelopen periode.

Klachten

Het hierboven beschreven principe klinkt natuurlijk als muziek in de oren. CloudToken wist meerdere beleggers te verzekeren dat zij een winst van 6 tot 12% zouden behalen. Vooralsnog regent het voornamelijk met klachten in plaats van dat een dergelijk rendement daadwerkelijk behaald wordt.

De cryptobroker Bitcoin Meester heeft recent meerdere klachten binnengekregen. Deze klachten doet men vermoeden dat CloudToken slechts een piramidespel is. Een piramidespel waarmee leden geld kunnen verdienen door nieuwe leden aan te dragen; het commissie stelsel wordt hierbij toegepast.

In Nederland is een dergelijk piramidespel volgens wet verboden. De klachten gaan onder meer daarover, maar ook over het verdwijnen van geld.

Er zijn meerdere beleggers die geld naar CloudToken hebben overgemaakt. Deze partij beweert echter dat zij geen geld ontvangen hebben. Waar dat geld nu is?

De gedupeerde hebben een blockchainanalyse uitgevoerd en kwamen maar tot één conclusie: het geld is goed aangekomen bij CloudToken.

Bitcoin Meester zegt hierover het volgende ‘Door samen te werken met verschillende Nederlandse bedrijven proberen wij onze klanten zoveel mogelijk te behoeden voor dit project’.

Het is absoluut niet gebruikelijk dat een broker op een dergelijke schaal een waarschuwing uitspreekt.

Ook klagen meerdere gebruikers dat het rendement niet meer uitgekeerd wordt. Die klachten spelen eigenlijk al sinds oktober 2019. Meerdere partijen hebben reeds contact proberen op te nemen met CloudToken.

Vooralsnog heeft geen enkele medewerker de behoefte gehad om hier op te reageren.

Volgens de LinkedIn pagina zijn er echter ruim 35 teamleden actief. Waarom deze teamleden niks van zich laten horen, is onduidelijk. Het heeft in ieder geval alle schijn van een oplichtingspraktijk waar helaas meerdere (Nederlandse) beleggers ingestonken zijn.

ERC20 token

Het rendement dat CloudToken uitkeert, gebeurt overigens in de vorm van een ERC20 token.

Deze token is ontwikkeld op basis van het de ethereum blockchain. Juist bij deze tokens is iets opmerkelijks zichtbaar: de tokens staan al geruime tijd stil op twee accounts.

Ethereum Hard Fork

Deze twee accounts hebben respectievelijk één miljard CTO tokens en 50 miljoen CTO tokens.

Deze tokens staan dus vast en worden niet, zoals afgesproken, uitgekeerd aan de beleggers.

Ook dit is wederom een bewijs dat we hier mogelijk met een scam te maken hebben.

Ons advies is om ver weg te blijven van deze partij. Een zogeheten piramidespel is niet voor niets strikt verboden in Nederland.

Ook interessant

Bitcoin engergie
Cryptocurrency minen
Adam Grunwerg
Wat kost Bitcoin aan energie?

Wat kost Bitcoin aan energie? In de wereld hebben we momenteel met behoorlijke ontwikkelingen te maken. Onder andere de energietransitie is hier een belangrijk voorbeeld van. Vele partijen proberen tegenwoordig om

Lees verder »
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Bill Gates snapt Bitcoin & Altcoins niet

Diverse Amerikaanse nieuwswebsite’s staan vol met artikelen over Bill Gates. Deze ophef is gekomen nadat Bill tegenover CNBC-programma Squawk Box verklaarde dat hij niet onder de indruk is van de

Lees verder »
Cryptocurrency groep
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Telegram cryptocurrency groep

Er zijn diverse Crypto community’s, deze zijn allemaal Engelstalig en onoverzichtelijk. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze eigen Nederlandstalige Telegram cryptocurrency groep te openen via de steeds groter

Lees verder »
Bitcoin Revolution
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Revolution software

Wil je graag geld verdienen met Bitcoin? In dat geval heb je meerdere mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er namelijk talloze softwarepakketten, zelfbenoemde goeroes en ‘onverslaanbare tactieken’ bedacht. Feitelijk hebben

Lees verder »
Is Bitcoin nog de moeite waard?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Is Bitcoin nog de moeite waard?

Iedereen die heeft gehoord van Bitcoin weet ook dat het er in 2017 heftig aan toe ging. De prijs van Bitcoin en andere altcoins schoten de lucht in en FOMO

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?