Automatisch handelen met een crypto trading bot voor Bitcoin en Altcoin

Ben jij geïnteresseerd in geld verdienen met je bitcoin op de automatische piloot? Mooi, dan zit je bij ons goed! In deze handleiding ga ik je uitleggen hoe je op de automatische piloot geld kunt maken met een crypto trading bot! In dit artikel kom je te weten wat een bitcoin trading bot is, hoe je automatisch kunt handelen en wat de top 3 bitcoin trading bot is. 

Cryptocurrency als een belegging is volatiel, erg volatiel. Als jij geen hodl (vast houden tot de prijs enorm gestegen is) investeerder bent is volatiliteit niet wat je wil. Jij wil bitcoin handelen op het juiste moment! Stel je voor dat je in een nacht 20% kapitaal verliest… je word wakker kijkt op je cryptocurrency portfolio app en AUCHH…

Echter voor een actieve crypto trader is volatiliteit super!

Hiervoor moet je in staat zijn om op het juiste moment te kopen en verkopen! Als de markt enorm depressief is koop je in, is de markt euforisch verkopen. 

Als we deze principes nou eens kunnen wegschrijven in algoritmes en dan de hele set up automatiseren, dat zou toch geweldig zijn?

Hier hebben verschillende tech en trading bedrijven jarenlang aan gewerkt, en ik ga je uitleggen hoe een crypto trading bot werkt, hoe je kunt beginnen met automatisch traden en waarom je dit zou moeten doen 😉

Laten we beginnen!

 

Wat is een crypto trading bot?

Wat is een crypto trading bot? (geen jargon!)

Cryptocurrency trading bots zijn computer programma’s die automatisch cryptomunten op het juiste moment kunnen kopen en verkopen met als doel winst te genereren. 

Dat is wat het is. 

Het is belangrijk om hier te vermelden dat niet iedere bot winstgevend is, feitelijk draaien de meeste geen winst.

Dus,

Idealiter genereren bots een leuke winst door automatisch voor jou te handelen. Het doel is om uiteindelijk meer winst over te houden dan dat je zou hebben door the hodl’n. 

Aan beleggen of je dit nou in bitcoin of op de aandelenbeurs doet zitten altijd risico’s. Denk eens na over het volgende,

Wat heb je liever:

 1. Dagelijks een winst van 1% zonder negatieve dagen, met een totale uitkering van 250% over een jaar.
 2. Uitkeringen van +10% op woensdag, -5% op donderdag, +3% op vrijdag (en zo verder) met een totale winst van maar liefst 500% op jaarbasis.

Hopelijk heb je voor de eerste gekozen.

Kijk,

Het eerste voorbeeld is consistent. Als iets consistent is, is het investeren veel minder risicovol. 

Feitelijk zou je altijd moeten kiezen voor een consistente winst uitkering van het eerste voorbeeld. Zelfs als had je bij het tweede voorbeeld 1000% winst kunnen maken, je nam onnodig te veel risico 😉

Kleine hint: het geheim heet compounding: 1.01²⁵⁰ — 1 = 1103%. Dit heb ik buiten de scope van dit artikel gehouden.

De punt die ik wil maken is dat je altijd moet kiezen voor de optie die het meest consistent in winst uitkeringen is. Consistentie gaat altijd boven een rollercoaster optie, we houden van een constante lijn omhoog niet volatiel. op en neer..

Hoge winst is niet genoeg, je wil hoge winst met zo min mogelijk risico! 

En dit is nou net wat crypto trading bots zo interessante handel methode maakt. Dit is de manier om veilig actief te handelen in cryptomunten zonder dat je continu moet kijken naar de crypto beurzen. De bitcoin trading bot doet automatisch het werk en corrigeert waar nodig. 

cryptohopper ervaring

Hoe werken Bitcoin trading bots?

De meest crypto trading bots werken met 3 modellen namelijk:

[Signaalgenerator] -> [Risicotoewijzing] -> [Uitvoering]

Signaalgenerator

Dit is waar de prognose/toekomst berekening wordt gedaan. Er gaat een bak met data in de signaalgenerator en aan de andere kant komt er een koop / verkoop signaal uitrollen. 

Als je bots ziet die gebruik maken van “technische indicatoren” dan is het verstandig om hier niet in aanmerking mee te komen en snel verder te zoeken naar een betere bitcoin trading bot. 

Risicotoewijzing

Hier wordt de keuze gemaakt om te kopen/verkopen tevens maakt de bot een beslissing voer de hoeveelheid. Gaan we het gehele kapitaal investeren of de helft? Gaan we all in of doen we een gemiddelde trade, dit is wat er berekend wordt binnen de risicotoewijzing.

Goed, we weten wat we doen, hoeveel we kopen of verkopen, volgende stap is om daadwerkelijk de trade in uitvoering te brengen. 

Uitvoering

Als je veel gaat kopen in één keer (laten we zeggen je gaat voor €10.000.000,- voor 500 klanten kopen) dan wil je dit waarschijnlijk niet allemaal in één keer doen, omdat het onwaarschijnlijk is dat je een gunstige prijs krijgt.

Idealiter wil je de order verdelen in kleinere stukjes over de cryptomarkt.

Als je exact dezelfde Bitcoin bot hebt als 1000 andere mensen en je loopt allemaal in onsamenhangende gevallen (d.w.z. ze communiceren niet met elkaar), dan zal dit je echt ongunstige prijzen opleveren.

Alle drie de onderdelen Signaal, Risico en uitvoering hebben hun eigen afzonderlijke algoritmen en toegepaste optimalisatieprocessen nodig. Heb je een bot die bepaalde analyses negeert dan zal deze je geen winst opleveren.

Wat is het verschil tussen een trading bot en menselijk handelen?

Crypto trading bot Vs. menselijk handelen
 1.  Uithoudingsvermogen: Bots kunnen 24/7 door, mensen hebben slaap nodig (en rust).
 2. Snelheid: Reactietijd van robots zijn veel sneller dan de reactie van het menselijkbrein. 
 3. Emotieloos: Robots worden niet gedreven door hebzucht of angst. Ze zullen altijd doen wat statistisch gezien beter is om te winnen. 
 4. Capaciteit: Robots kunnen tonnen data per seconde verwerken. Het menselijkbrein kan dit simpelweg niet in dit tijdspad.

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel voordelen aan het werken met een crypto trading bot, ze zijn sneller, emotieloos en slimmer. Bots zijn consistent en precies. Om winstgevend te zijn, heb je consistentie nodig en moet je eerlijk gezegd alles doen wat tegen de menselijke natuur ingaat.

Zoals, door het vuur rennen.

Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden, een bot, elke bot, zal alleen ooit zo goed zijn als de mens die het maakt. Het oude gezegde is waar, afval erin, afval eruit.

Er zijn manieren waarop mensen het beter kunnen doen en dat is voornamelijk met subjectief denken.

Wanneer aan een bepaald stuk informatie geen specifieke uitkomst is verbonden en lateraal of tweedegraads denken nodig is om de implicatie te begrijpen, dan ben je beter af met het menselijk brein.

Ik zou niet te lang blijven hangen in bovenstaande gedachte. Als een bot ziet dat de keuze die gemaakt wordt niet relevant is kan hij alsnog de keuze maken om de trade niet te maken.

Bitcoin trading bot algoritme

Welke verschillende trading algoritmes worden gebruikt?

Zonder te technisch te gaan worden er eigenlijk maar twee soorten algoritmen gebruikt. Ze zijn op verschillende manieren vermomd en verschillende dingen genoemd, maar dit is echt alles wat er is.

Stuwkracht

De prijzen zijn omhoog en we denken dat ze zullen blijven stijgen = Kopen (of vice versa). Statistisch gezien winnen de meeste momentum strategieën niet bijzonder vaak, maar als ze winnen, zijn hun winsten vrij groot. Win: verlies van ongeveer 55% met winst: verlies van ongeveer 70% komt vrij vaak voor bij winstgevende algo’s.

Gemiddelde omkering

De prijzen zijn gestegen, maar we denken dat ze moeten worden teruggetrokken = verkopen (of omgekeerd). Omgekeerd winnen de meeste gemiddelde omkeerstrategieën vaker dan dat ze verliezen, maar de winst-verliesverhouding is kleiner. Win: verlies van ongeveer 70% met winst: verlies van ongeveer 55% komt ook vrij vaak voor bij winstgevende algo’s.

Zo simpel is het.

Een invloed die vaak over het hoofd gezien wordt zijn de transactiekosten. Je kunt enorm veel winst verliezen door te hoge transactie kosten!

Uw transactiekosten (betaald aan de beurs) en handelskosten (biedbod) kunnen een drastisch effect hebben op hoeveel je bot verdient.

Wisselkosten kunnen variëren, of een bot een liquidity takeer (passief) of een liquidity maker (actief) is.

De beste algoritmen beheren hun actieve tot passieve handelsratio en handelen ook via meerdere beurzen die dynamisch kiezen voor een uitwisseling op basis van de optimale transactiekosten.

Bot’s die slechts een klein statistisch voordeel halen, kunnen dit volledig verzilveren als het de agressor is bij elke transactie.

Zijn trading bots winstgevend?

Om eerlijk te zijn ben ik er nog niet op uit gegaan om de verschillende crypto trading bots te testen. Ik heb wel een aantal reviews van onze vrienden op Reddit opgezocht die veelal als betrouwbaar gezien worden. 

All commercial bots I’ve tried lost money compared to buy and hold, no matter what settings were tried. — intertron

If bots worked everyone would use them. This does not discount the private bots used by BlackRock and other massive trading firms. We will never have access to the data and teams of devs that they do. — vibrate

It is safe to say that the best bots are the ones you never hear about and will never be offered. — Kai Sedgwick via Coin Trellis

Its a good way to lose all your money….if people here don’t know what they are doing in the market I wouldn’t expect them to be able to […] set [a bot] up so it is useful. — Person51389

Dit is helaas de realiteit van de huidige trading bots (beschikbaar voor de consument). 

Algoritme trading kan heel erg winstgevend zijn.

Desondanks,

Het feit dat zoveel publiekgerichte fora technische analyse nog steeds aanbevelen als een levensvatbare beleggingstool, geeft jou een kleine inkijk in de omvang van het probleem.

Waar moet je op letten als je een crypto trading bot uitkiest?

Voordat jij jezelf in de crypto bot wereld stort vraag jezelf de volgende 3 vragen:

 1. Wat is de professionele ervaring van het crypto bot bedrijf? Als ze minder dan >€100m gemanaged hebben maar een goede beoordelingen krijgen is het de moeite waard!
 2. Zijn de algoritmes bekend en inzichtelijk voor iedereen? (hint: als ze je gegevens op handelsniveau geven, kan hun algoritme vrij gemakkelijk worden gerepliceerd). Als dat het geval is, zal de “rand” van hun bot snel worden weggewerkt.
 3. Is hun succes in gelijk met jou succes? Zijn ze bereid om je transactiekosten te verlagen als je verlies maakt? Als je geld maakt willen ze successen vieren? Als ze je enkel een platform geven zonder enige ondersteuning is dit nooit een goed teken of je moet heel goed weten wat je doet!

Helaas is het kiezen van een bitcoin handelsbot niet zo zwart wit als het beantwoorden van bovenstaande vragen. Ik vraag je om altijd logisch na te denken..

Als je het mij vraagt komt alles weer terug op de mens.

Vergeet de marketing malarkey rond het bedrijf en vraag jezelf af, zou je deze persoon met je geld vertrouwen?

Waar kan ik beginnen?

Sinds kort ben ik begonnen met het automatisch bitcoin beleggen bij cryptohopper. Bij deze crypto trading bot zijn al meer dan 150.000 mensen succesvol automatisch aan het handelen in bitcoin en andere altcoins. 

Wat heb je nodig om te starten? 

 1. Een account bij Cryptohopper.
 2. Eerste 7 dagen zijn gratis hierna minimaal €18,- (€16 facturering op jaarbasis)

Cryptohopper maakt automatisch handelen in cryptomunten toegankelijk voor de ‘normale’ mens. Je kunt tevens heel gemakkelijk je bitvavo account koppelen en zo automatisch traden!

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?