Wat is Waves crypto?

Wat is Waves crypto?

Waves cryptomunt logoWaves is een decentraal platform, waar iedereen zelf een cryptocurrency kan bouwen en uitgeven. Het is een redelijk eenvoudig proces iedereen kan het! De gevestigde orde die wordt aangevoerd door BitCoin is enkel bij een afnemer te krijgen: BitCoin. Dit geeft Bitcoin natuurlijk een enorm machtige positie. Waves staat hier een beetje anders is in. Je eigen coin kan je gebruiken met wie je maar wil. Dit wordt ook wel een ‘peer-to-peer’ basis genoemd.

Hoe werkt Waves?

Je zult je af vragen als je dit leest. Hoe verdient Waves dan geld? Bij waves betaal je transactiekosten voor het overschrijven van cryptomunten. Dit wordt betaald met Wave coins en op die manier creëren zij een noodzaak om ook hun munt aan te moeten schaffen. Je kunt relatief gemakkelijk via het platform je eigen blockchain creëren. Wel raad ik je aan om je in de materie te verdiepen of een blockchain professional in dienst te nemen!

Hoe ziet de toekomst eruit?

hniek, waarbij naast crypto’s ook andere producten gemaakt kunnen worden en verspreid. Wat te denken van een crowdfunding of een eigen echte munteenheid. Misschien is er wel een ministaat die niet de middelen heeft om een eigen munt te introduceren en altijd afhankelijk zijn van een groter buurland. Door middel van het Waves platform is van alles mogelijk. Mede ook doordat het zo’n grote lans breed met de gevestigde orde is dit een buitengewoon interessant project. Welke kant het allemaal op zal gaan weten we natuurlijk niet, maar een ding staat vast. Als de uitvoering goed blijft gaan dan gaan andere crypto’s het zeker moeilijk krijgen.

Hoe zag de groei van Waves eruit?

De Wave coin werd in 2016 geïntroduceerd en kende niet direct een spectaculair begin. Het bleef steeds rond de 25 dollarcent hangen het eerste jaar. Eind 2017 leek het bizar goed te gaan met Waves en groeide naar een ruime 14 dollar. Velen hadden dit succes niet aan zien komen en verkochten gelijk een hoop van hun coins. Waardoor de waarde snel daalde, kort erna steeg het weer om vervolgens lange tijd niet veel meer in waarde te stijgen. Op dit moment schommelt het net boven de 2 dollar grens en lijkt enkele maanden redelijk stabiel. Wellicht heeft nu zijn waarde gevonden, die het een tijdje aan zal houden. Het dient natuurlijk als een middel om het platform draaiende te houden.

Waves coin handleiding

Ook een eigen crypto bouwen

Heb jij nu ook helemaal zin gekregen om een crypto te bouwen? Misschien ben je wel lid van sportvereniging, die met een eigen munt wil komen. Coin verdienen met je team als je wint en als je bijvoorbeeld een karweitje op knapt voor de club. Je zou dan kunnen afspreken dat je in de kantine eten en drinken kan kopen met de coins. Dit is maar een voorbeeld hoe je aan de slag zou kunnen gaan met de Waves cryptomunt.

Wellicht denk je dat er geen volwaardige coins gemaakt kunnen worden als het zo makkelijk is. Dit zou een misvatting zijn. De hele insteek is er op berust dat dit juist wel kan. Het enige is dat de structuur van je eigen coin een aanpassing zal zijn op de reeds bestaande. Het is in die zien ietwat beperkt, maar door lichtgewicht en volledige knooppunten zijn veel opties mogelijk. Daarnaast is er ook rekening gehouden met een Proof of stake systeem, waardoor je absoluut een goed draaiende cryptocurrency maken kan.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?