Wat is Tether USDT coin

Wat is Tether Coin (USDT)

USDT ook wel Tether genaamd is een cryptocurrency die de waarde van de Amerikaanse dollar nagaat. Het idee van de ontwikkelaars van deze cryptovaluta is om een stabiele munt te creëren die als digitale dollar kan worden gebruikt.  Men noemt cryptomunten die als doel hebben om een stabiele vervanger van de dollar te zijn ook wel “ stabiele cryptomunten”. Tether is in deze categorie de meest populaire en stabiele munt en fungeert al als een vervanger van de dollar op veel populair beurzen. Op de site van Tether geven ze aan dat zij cash converteren in digitale valuta. Dit doen zij om de waarde van de munt te verankeren of om deze aan de prijs van nationale valuta zoals de Amerikaanse dollar, de yen en de euro te binden.

Hoe werkt Tether?

Tether maakt net zoals andere cryptovaluta gebruik van het zogenaamde blockchain principe. Toch is het anders dan andere cryptocurrencies. Tether is namelijk altijd 100% gedekt  door USD (dit wordt in reserve gehouden) aldus de makers van Tether. Van elke Tether munt wordt verwacht dat deze worden ondersteund door dollars, welke als reserve achter worden gehouden. Dit staat in een verhouding van 1:1. Dit is natuurlijk een groot verkoopargument wel kan het een  potentieel probleem vormen in de nogal ongebonden en gedecentraliseerde cryptovaluta omgeving.

Tether zou altijd op 1$ moeten staan net als de US dollar. Echter schommelt deze prijs in de praktijk nogal. Bij primair gebruik van Tether heb je als voordeel dat het ten opzichte van de andere cryptovaluta veel stabiliteit biedt. Het is bij andere cryptovaluta zo dat ben de cryptomunt die men heeft niet kan wisselen in dollars of daarbij bij banken kan omwisselen.

In theorie kun je met USDT een munt veranderd in een stabiele munt welke de waarde van USD behoudt. Zelfs in gevallen wanneer je op een beurs wilt handelen die niet fiat handelt kan dit stabiel blijven. Het is nu nog een groot probleem, maar het gaat beter worden. Veel beurzen bieden USDT ook als handelswaar aan, hierdoor kun je munten kopen met een cryptovaluta munt die de USD spiegelt Dit is natuurlijk erg handig, vooral omdat de prijs van de Bitcoin nogal sterk kan wisselen.

Onderliggend probleem

Er is ook nog een onderliggend probleem namelijk dat Tether ondanks dat het de blockchain technologie gebruikt geen gedecentraliseerd gedistribueerd en verstandig contract is. De ontwikkelaars achter het bedrijf hebben al vaker gefaald. Toch vragen ze aan mensen om ze te vertrouwen.  Dit geldt ook voor Bitfinex het is geen gedecentraliseerde peer-to-peer uitwisseling, maar een bedrijf.

Daarnaast maken wij momenteel alleen nog gebruik van gedecentraliseerde uitwisselingen en hebben wij deze nodig om toegang te hebben tot onze liquiditeiten. Anders zijn wij niet in staat om te functioneren. We kunnen wel een paar sterke argumenten aandragen waarin USDT precies is wat de dokter op het gebied van cryptovaluta in de geschiedenis heeft besteld.

Het komt erop neer dat er aan het einde van de dag uitkomt dat hun gedecentraliseerde aard niet slecht is en hun dat ook niet maakt. Het zorgt er simpelweg voor dat ze meer in de categorie met Ripple en XRP bezighouden dan met Bitcoin wat een puur gecentraliseerde cryptomunt is.

De conclusie is uiteindelijk dat de zorgen omtrent deze cryptovaluta terecht is. Desondanks laat je niet uit het veld slaan en ga naar de USDT, want wie niet waagt wie niet wint. In de wereld van de cryptovaluta is Tether een goede keuze om in te beleggen en een stabiele munt. Laat je er dus niet van weerhouden om in deze munt te investeren.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?