Stellar Lumens XLM

Wat is Stellar Lumens (XLM)?

Als je op onze Stellar Lumens XLM pagina terecht bent gekomen ben je wellicht geïnteresseerd in deze cryptovaluta. Maar wat is de Stellar coin en wat kun je met Lumens? Qua technologie wordt XLM Lumens vaak vergeleken met Ripple. Dit komt vooral omdat de snelheid van beide cryptovaluta’s extreem snel zijn. Echter is Ripple XRP er voor de banken & Stellar Lumens XLM is een blockchain platform vergelijkbaar met Ethereum.

Wat is Stellar XLM?

We vertelden je al dat Stellar een munt is die vergelijkbaar is met Ripple. Toch zijn er wel een aantal verschillen. Het belangrijkste verschil is dat het bedrijf achter de munt, Stellar Lumens een non-profit organisatie achter zich heeft. Dit is Stellar.org. Deze wil de munt zo decentraal mogelijk houden. Dit wordt gedaan door de munt op een optimale wijze te verdelen over de gebruikers en de toekomstige gebruikers.

Stellar kan gebruikt worden voor slimme contracten en multisig. Verder kan het gebruikt worden om iedere valuta of cryptocurrency te versturen. Een ander groot pluspunt van de munt is dat er vrijwel geen transactiekosten zijn. Dit is zeer interessant voor kopers van de munt. Kijk maar eens naar andere cryptocurrency. De Bitcoin is een mooi voorbeeld. De transactiekosten kunnen hier behoorlijk oplopen. Het netwerk van Stellar is snel en heeft een transactietijd van drie tot vijf seconden. Hierdoor kunnen er tot tweeduizend transacties per seconde worden gedaan. Dit zijn indrukwekkende prestaties die door veel bedrijven gebruikt kunnen worden.

Laten we eens een voorbeeld geven van hoe Stellar gebruikt kan worden. Stel iemand heeft dollars en wil deze omwisselen voor euro’s. Stellar kan hier automatisch voor zorgen. Het omwisselen wordt dan gedaan door rekening te houden met de huidige wisselkoers.

Het team van Stellar Lummens

In 2014 is Stellar gestart en dit is gedaan door founders van Ripple. Dit zijn Chris Larsen en Jed McCaleb. Ook dit verklaart weer de overeenkomsten met Ripple. McCaleb is een naam die zeer bekend is. Hij is naast een founder van Ripple ook de founder van het eerste Bitcoin-handelsplatform. Dit is Mt. Gox. Als adviseur zijn ook een aantal indrukwekkende namen verbonden. Dit zijn de CEO van Stripe en de founder van WordPress. Aan deskundig advies is dan ook zeker geen gebrek.

Samenwerkingen met grote partijen

In de wereld van cryptocurrency zijn samenwerkingen belangrijk. Dit realiseert Stellar Lumens zich ook. De partnerships die zijn afgesloten zijn met grote multinationals. Daarvan zijn de bekendste namen IBM en Deloitte. Berichtenservice Kik heeft laten weten dat zij liever de cryptocurrency Kin laten ontwikkelen op het platform van Stellar dan op het platform van Ethereum. Het netwerk van Stellar is namelijk sneller. Dit houdt ook in dat er meer transacties op het platform van Stellar kunnen verwerkt dan op het platform van Ethereum.

Als je bovenstaande rustig doorgelezen hebt zul je begrijpen dat Stellar Lumens XLM kopen heel interessant kan zijn. Op dit moment staat de Lumens koers ontzettend laag en kun je mooi rendement halen op je investering. Wil je weten hoe en waar je Stellar Lumens kopen kunt kijk dan op onze Lumens kopen pagina.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?