Wat is Qtum coin

Wat is Qtum cryptomunt?

Om een vergelijking te maken is Qtum een geheel platform met daarbinnen digitale munten zoals Ethereum en NEO. Daarvan is Qtum de jongste, want het platform is pas in 2016 gelanceerd. Het team uit Singapore heeft jaren gewerkt aan het ideale complete platform en dat hebben ze met Qtum goed gedaan. Het ontwikkelen heeft veel tijd gekost maar wel een prachtig resultaat opgeleverd. Op het platform kun je namelijk verschillende functies gebruiken zoals de slimme contracten, transacties maken en dergelijke. Eigenlijk hebben ze jarenlang de tijd genomen om de platformen van concurrenten zoals Bitcoin en Ethereum te observeren en vervolgens een optimale mix te maken van alle platformen bij elkaar. Dit heeft geresulteerd in Qtum en dat was dan ook meteen een succes.

Een aantal belangrijke factoren zijn de transparantie van Qtum en de mogelijkheid om het te gebruiken op mobiele telefoon. Ze willen daarmee meer mensen bereiken die niet altijd achter de computer hoeven te zitten. De transparantie moet ervoor zorgen dat mensen vertrouwen krijgen in het platform. Verder wordt het platform regelmatig ontwikkelt en verbeter om zo een goede stabiele basis te bieden voor de digitale munt van Qtum.

Qtum en slimme contracten

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een belangrijk onderdeel van Qtum, de bibliotheek vol slimme contracten. Op deze manier willen ze de gebruikers voorzien van voldoende informatie voordat er een project wordt gestart. Je kunt niet zomaar een samenwerking met een andere gebruikers starten zonder contract. Deze functie geeft gebruikers de mogelijkheid om een contract af te sluiten zonder dat daar een derde partij voor nodig is. Deze slimme contracten zorgen ervoor dat mensen met elkaar kunnen handelen en contracten kunnen afsluiten maar ook mensen met systemen. Dit zijn geprogrammeerde afspraken en slimme contracten, hierdoor is het niet nodig om een derde partij in te schakelen.

Een contract kan dus eenvoudig en snel worden afgesloten. En zo is het een stuk veiliger en makkelijker om het vertrouwen op internet weer terug te krijgen. De partijen op het platform van Qtum vertrouwen elkaar door middel van de slimme contracten. Dit zorgt uiteindelijk voor een stuk meer veiligheid en het is interessant voor overheidsinstanties. Je wilt natuurlijk geen zaken doen met mensen die andere normen en waarden hebben dan jij. Het slimme contract zorgt ervoor dat er maatregelen zijn wanneer iemand zich niet netjes gedraagt en biedt voor een stok achter de deur voor beide partijen.

Transparantie is voor de ontwikkelaars belangrijk

Naast de veiligheid door middel van de slimme contracten is het voor Qtum erg belangrijk dat de gebruikers op hun platform geïnformeerd worden. Ze willen geen informatie achterhouden en daardoor argwaan wekken, daarom staan ze voor transparantie. De gebruikers hebben op deze manier het gevoel dat ze bij het platform horen en niet dat het platform de baas is. Alle ontwikkelingen en mogelijke problemen worden met de gebruikers gedeeld en dat betekent dat het voor gebruikers altijd duidelijk is waar ze aan toe zijn. Het is bij andere concurrenten namelijk gebleken dat er soms eenzijdige communicatie plaatst vindt, die niet handig is voor de betrokkenheid en band met de gebruikers. Alle gebruikers op Qtum stellen het zeer op prijs dat er sprake is van transparantie. Samen met de slimme contracten zorgt Qtum ervoor dat gebruikers zich veilig voelen en ze het platform betrouwbaar overkomt. Het is geen spelletje voor de ontwikkelaars en dat willen ze op deze manier aan de gebruikers laten zien.

De missie van Qtum is om al het goede van digitale valuta samen te brengen op één platform, dat op die manier op grote schaal kan worden toegepast. Ze zijn met slimme contracten en transparantie goed op weg om op grote schaal te worden toegepast.

Qtum op smartphone gebruiken

Steeds meer mensen doen vrijwel alles via hun mobiele telefoon. Er zijn veel mensen die iedere dag op hun mobiele telefoon spelen en daar wil Qtum op inspelen. Deze mensen willen zij ook betrekken bij de wereld van digitale valuta en Qtum. Ze doen dit door het platform bruikbaar te maken voor mobiele telefoons en in de toekomst zelfs een applicatie. Op deze manier kunnen mensen die wel de toegang hebben tot mobiele telefoons en internet ook gebruik maken van deze digitale wereld. Er zit veel potentie in deze groep mensen want ze zijn goed met digitale middelen en internet maar zitten tot op heden niet in de digitale valuta wereld. Door een applicatie en het mobiele telefoon vriendelijk maken van hun platform probeert Qtum deze groep bij de digitale valuta wereld te betrekken en hopelijk in de toekomst te stimuleren om ook Qtum munten te kopen. Zoals je ziet probeert Qtum zich contant te innoveren en in te spelen op problemen die gaande zijn of op huidige trends. Een goede zet want de coin wordt steeds populairder.

Qtum kopen bij Bitvavo

Qtum probeert iedereen bij hun platform te betrekken en hopelijk hebben ze jou ook aangesproken. Als je enthousiast bent, dan heb ik goed nieuws voor je: je kunt meteen beginnen. Het is namelijk absoluut niet moeilijk om te beginnen met Qtum kopen en het platform te ontdekken. Je kunt een account namelijk al binnen enkele minuten aanmaken. Voor het aanmelden heb je alleen een e-mailadres en wat persoonlijke gegevens nodig. Nadat jouw account geactiveerd is, kun je meteen van start. Allereerst heb je tegoed nodig op jouw account, je kunt namelijk alleen aan Qtum komen door deze te kopen met conventionele valuta zoals de Euro. Als je geld op jouw account hebt staan, kun je beginnen met het aanschaffen van Qtum. Bij het aanmelden kun je ook kiezen voor een extern platform zoals Bitvavo, waarbij je meerdere cryptocurrency in één wallet kunt bewaren. Tevens is het mogelijk om diverse andere altcoins bij Bitvavo te kopen, hierbij kun je denken aan; NEM, EOS, Litecoin & Verge.

Na het aanschaffen van digitale munten naar keuze kan het echte werk beginnen zoals investeren, handelen en beleggen. Dus ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en maak een account aan en begin vandaag nog met het werken met digitale valuta.

Lees hier hoe je snel cryptocurrency kopen kunt bij Bitvavo!

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?