Cryptomunt NEO

Wat is NEO cryptomunt?

De NEO Coin, ook wel NEO, wordt door veel mensen de Chinese EOS genoemd. Deze cryptocurrency wordt door veel mensen gezien als een zeer goede valuta om in te investeren. Maar wat is NEO cryptomunt precies? En is het een Altcoin die je investering waard is?

Wat is NEO cryptocurrency?

NEO had eerder een andere naam, namelijk Antshares. Sinds 2014 is de naam veranderd in NEO, dat ook wel nieuw in het Grieks betekent. NEO cryptocurrency is vooral belangrijk in Aziatische landen, maar lijkt ook in de Westerse wereld wordt de munt steeds groter. De munt lijkt qua werkwijze erg op EOS en wordt dan ook vaak de Chinese EOS genoemd. NEO is een cryptocurrency die ook kan worden gestimuleerd door middel van fysieke producten. Hierdoor kan het een vrij krachtige cryptovaluta zijn. Een ander groot voordeel is dat er gebruik wordt gemaakt van Smart Contracts en dat NEO te gebruiken is met verschillende programmeertalen. Er zijn daarnaast meerdere overheden die de munt steunen. Denk hierbij aan de Chinese overheid. Veel mensen zijn een grote fan van de munt en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het goed doet in de markt.

Wat zijn Smart Contracts?

 We zeiden al dat er bij NEO gebruik wordt gemaakt van Smart Contracts. Maar wat is dit eigenlijk? Smart Contracts is geen nieuw begrip, want het is een techniek die ook al wordt toegepast bij de cryptovaluta EOS.  Een Smart Contract kun je zien als aantal regels die vooraf worden vastgesteld. Deze regels kunnen vervolgens automatisch worden ingeschakeld. Omdat dit allemaal automatisch gaat, kunnen de transacties ook een heel stuk sneller verlopen. Dit is vooral een voordeel wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld de Bitcoin, waar transacties nog erg langzaam gaan, dit levert vooral problemen op wanneer de waarde van een munt flink stijgt en veel mensen tegelijkertijd willen inkopen of verkopen. Dit is bij de NEO dus wel een stuk minder snel een probleem, omdat de transacties snel doorgevoerd kunnen worden.

Veel programmeertalen

Een ander groot voordeel van NEO Coin is dat het veel programmeertalen ondersteunt. Voor de meeste particuliere gebruikers klinkt dat misschien niet als iets dat heel belangrijk is, maar dit is wel degelijk het geval. Wanneer een cryptocurrency veel programmatalen kent, betekent dit dat veel bedrijven er gebruik van kunnen maken en dat het daardoor een grote coin kan worden. Hoe meer bedrijven de NEO coin kunnen toepassen, hoe groter de kans op succes is.

Steun van de overheid

De Chinese overheid steunt de NEO Coin. Dit is opmerkelijk, omdat China de meeste cryptocurrency juist probeert te bannen. De meeste coins zijn daar verbannen, maar bij de NEO is dit niet het geval. Dit kan een goed teken zijn, omdat er veel Chinezen zijn die mee kunnen doen met de handel. Hier kan de handel een stuk beter en makkelijker verlopen en is het gemakkelijker dat de waarde van de coin flink gaat groeien. Wel is het belangrijk om goed in je achterhoofd te houden dat China altijd van mening kan veranderen en toch kan besluiten om NEO niet langer meer te steunen. Het is dus mogelijk dat wanneer NEO nog verder groeit, de currency toch verboden wordt in China.

Moet je investeren in NEO coin?

NEO Coin is vooral populair in Azië, maar begint ook in de Westerse Wereld steeds meer bekend te worden. Niet gek, want er zit veel potentie in deze cryptovaluta. Of het verstandig is om in de coin te investeren blijft echter lastig zijn om te zeggen. Van cryptocoins is het nooit goed te voorspellen wat er zal gebeuren. Dat Azië deze munt wel goedkeurt is echter een goed teken en ook de vele programmeertalen worden door veel mensen als groot voordeel gezien. Een nadeel is echter dat NEO niet heel uniek is en dat het daardoor wat lastig kan zijn om echt op te vallen. Sommige mensen kiezen toch liever voor Ethereum, omdat die zo veel op de NEO & NEM lijkt. Wil je investeren? Kies dan altijd voor een bedrag dat je kunt missen, zodat je minder risico loopt.

Waar kun je NEO kopen?

NEO behoort tot de grotere digitale munten. Er zijn daarom ook veel mogelijkheden om de munt in te kopen. Denk aan Bitvavo, deze exchange hebben wij als beste cryptocurrency exchange van Nederland uitgeroepen. Hier kun je heel gemakkelijk met Ideal betalen en de interface van de website werkt heel gemakkelijk. Wij zijn vaste klant bij Bitvavo, ze zijn betrouwbaar en leveren snel. Er zijn natuurlijk ook heel veel andere cryptocurrency aanbieders die NEO verkopen.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?