Wat is NEM (XEM)?

Wat is de NEM XEM Cryptomunt?

NEM XEM is een cryptocurrency die je kunt aanschaffen. Maar wat is dit precies voor een altcoin? Wat kun je ermee en waarom zou je juist in deze cryptovaluta investeren?

Wat is NEM?

NEM is een cryptocurrency en een blockchain project in één. NEM staat voor New Economy Movement en de valuta wordt vaak aangeduid met de afkorting Xem. Het werd al in 2015 geïntroduceerd in Japan en is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Een Japanse bank heeft de crypto ook al geïntroduceerd en er is gebleken dat het 90 procent goedkoper dan een bank is om gebruik te maken van deze cryptocurrency. Er wordt bij NEM gebruik gemaakt van Proof of Importance. Hierbij worden de miners extra beloond wanneer je vaker transacties doet met NEM. Hierbij wordt er dus vooral gekeken naar mensen die actief bezig zijn met NEM. Wanneer je er alleen maar wat op een wallet hebt staan, word je als minder belangrijk gezien. Ook zorgt Proof of Importance ervoor dat het minen gemakkelijker gaat en vooral minde rekenkracht kost. Er is minder stroom nodig en dit maakt het minen van Xem voordeliger. Daarnaast zorgt het Proof of Importance system ervoor dat NEM goed beveiligd is tegen hackers.

Wanneer ben je belangrijk?

Om gebruik te kunnen maken van Proof of Importance, heb je minstens 10.000 NEm nodig, maar meer is nog beter. Hoe meer, hoe makkelijker je de status van ‘vested’ krijgt, ofwel dus belangrijk genoeg bent. Je balans is niet het enige dat meetelt. Het is ook erg belangrijk naar wie je transacties overmaakt en hoe ver.

Moet je veel investeren?

Met Proof of Importance krijg je meer voordelen, maar het is ook zeker mogelijk om met kleine bedragen te investeren. Laat je dus niet direct afschrikken door Proof of Importance. Je kunt natuurlijk gewoon NEM XEM aanschaffen met de hoop dat de prijs gaat stijgen. NEM Kopen doe je vandag de dag (23-5-2017) voor +- €0,25.

Snellere transacties

Een groot voordeel van NEM is dat de transacties een stuk sneller gaan dan bijvoorbeeld bij de Bitcoin. Er kunnen wel drieduizend transacties per seconde worden gedaan. Dit is bij de Bitcoin maar drie tot vier transacties per seconde. Hierdoor is het gemakkelijk om te handelen in NEM.

Namespaces

Het is mogelijk om bij NEM een namespace te registreren. Dit kun je gebruiken als bedrijf om meer naamsbekendheid te krijgen en het handelen in NEM mogelijk te maken. Vooral grote bedrijven kunnen hier flink van profiteren. Tevens wordt het op deze manier een stuk makkelijker voor particulieren om transacties naar jou bedrijf over te maken!

Hoe veilig NEM XEM

Sommige mensen twijfelen eraan of NEM wel echt veilig is. Dat komt vooral omdat er in januari 2018 een grote hackaanval plaatsvond. Er werd NEM ter waarde van 500 miljoen dollar gestolen van de exchange Coincheck. Het probleem zat overigens niet bij NEM, maar bij Coincheck. Ondanks dat heeft NEM toegezegd om zeker 90 procent van het gestolen geld terug te betalen. Veel mensen twijfelen echter door deze aanval wel of NEM betrouwbaar en veilig is. Anderen zeggen dat de toezegging van het terugbetalen juist in het voordeel spreekt, omdat hiermee bewezen wordt dat NEM niet bij de pakken neer gaat zitten.

Investeren in NEM?

Is het slim om te investeren in NEM? Net zoals bij iedere cryptocurrency is dit lastig om te voorspellen. De valuta doet het goed sinds de release en lijkt ook weinig last te hebben van de hack in januari 2018. Het is wel heel duidelijk dat de ontwikkelaars hun uiterste best doen om de cryptovaluta te laten groeien. Ze promoten de digitale munt op erg veel kanalen, waaronder Twitter en andere social media. Kritiek dat sommige mensen wel hebben is dat de website van NEM te onduidelijk is en dat ook de werkwijze vooral voor beginners niet heel makkelijk te begrijpen is. Er wordt getwijfeld of de munt hierdoor wel echt kan stijgen, gezien beginners wellicht afschrikken. Het is dus moeilijk aan te geven of Xem een goede munt is om in te investeren. Wanneer je wilt investeren in NEM, dan is het vooral raadzaam om alleen geld te investeren dat je kunt missen. Houd de koers en ontwikkelingen ook goed in de gaten. Wil je je kansen spreiden en meerdere cryptovaluta hebben? Dan kan NEM zeker een goede uitbreiding zijn in je portfolio.

Xem inkopen

Wanneer je wilt investeren in NEM, dan kun je de munt inkopen via online exchange. Je vindt de cryptomunt onder de code Xem. Wanneer je dit makkelijk wilt doen, zou je dit via BitVaVo of Litebit kunnen doen. Hier kun je namelijk gebruikmaken van iDeal en de interface is in het Nederlands. Andere exchanges waar je kunt handelen in NEM zijn bijvoorbeeld Bittrex en Anycoin Direct. Je kunt bij de meeste exchanges wel Xem inkopen. Altcoins kopen doe ik altijd bij Bitvavo, hier kun je ook heel gemakkelijk andere munten kopen zoals; Stellar & Verge.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?