Wat is Litecoin (LTC)

Iedereen heeft het tegenwoordig over de Bitcoin, het is een enorme hype! Er zijn vele goede alternatieven voor deze cryptocurrency bijvoorbeeld de Litecoin LTC. Wat is litecoin? Waar litecoin kopen? Wat is de Litecoin koers & wat is de lite coin prijsverwachting?

Investeren in Litecoin

Wat is Litecoin LTC Ł

Litecoin LTCLitecoin LTC of in meervoud litecoins is een peer-to-peer cryptocurrency netwerk. De cryptomunt wellicht ook bekend als LTC en met symbool Ł is een online betaalmiddel. Het Litecoin netwerk maakt het mogelijk om over de gehele wereld virtuele munten bijna direct over te boeken. Deze online transacties worden allemaal gegenereerd op het Litecoin-netwerk. De cryptovaluta is gedecentraliseerd, dit betekend dat er voor deze transacties geen tussenkomst van bank en overheid nodig is. Het geluk van ltc is dat deze gesteund wordt door het bedrijfsleven, hierdoor is de Litecoin een goed alternatief voor de bitcoin.

Geschiedenis van Litecoin

Charlie Lee

Litecoin werd op oktober 2011 via opensource-platform Github gelanceerd door Charlie Lee. Charlie is een voormalig Google werknemer en is afgestuurd Technologie Architect. Hij heeft veel lering getrokken uit de BTC, deze cryptomunt ligt dus ook aan de basis van het litecoin-project. Echter heeft Charlie ontzettend veel wijzigingen ten opzichte van bitcoin laten doorvoeren. Dit is ook de reden de litecoins fundamenteel verschillen met bitcoins.

In november 2013 bereikte ltc in Amerika een marktwaarde van totaal meer dan 1 miljard USD. Begin 2014 werd een android-applicatie gepubliceerd door het ontwikkellaarsteam. Nu (2018) een paar jaar verder zijn er diverse applicaties te downloaden voor het peer to peer netwerk. Op dit moment is het team bezig ideeën uit te werken voor cross payment tussen bitcoin en lite coin.

Litecoin Wallet

Net zoals bij iedere digitale valuta ben je ook voor deze cryptocurrency een wallet nodig. Je kunt heel gemakkelijk bij Bitvavo een litecoin wallet aanmaken. Binnen 2 minuten beschik jij over een litecoin wallet met een wallet adres. Bitvavo is door ons als beste cryptocurrency van Nederland uitgeroepen. Echter is het veiliger om voor je litecoins een cryptocurrency hardware wallet aan te schaffen. Je ltc kunnen op die manier niet gehacked worden omdat ze offline opgeslagen zijn en hackers jou wallet nodig zijn om in te loggen.

Litecoin LTC voor E-commerce

Litecoin koers verwachting

Wij kunnen net zoals jij niet in een glazen bol kijken. Speculeren over een de litecoin koers verwachting vinden wij onbetrouwbaar. Echter willen we hier wel iet over kwijt, ltc is de afgelopen maanden/jaren enorm gegroeid. Litecoin wordt gezien als één van de grootste tegenhangers van de bitcoin. Als we naar de litecoin koers van de afgelopen jaren kijken zien we een enorme ltc prijsstijging. Wij verwachten dat het voor de lite coin hier niet bij blijft! Er zijn enorme ontwikkelingen op komst voor deze cryptovaluta, deze gaan de koers alleen nog maar opvoeren. De lange termijn litecoin prijsverwachting is als wij het moeten zeggen boven de €1000,-.

Litecoin kopen

Als bovenstaande cryptocurrency koers verwachting waarheid gaat worden is in litecoin investeren enorm lucratief. Aangezien de ltc prijs nu op nog geen €170,- staat kun je een mooi rendement halen op deze belegging. Wil jij investeren in cryptocurrency? Wij adviseren je dan om met een deel van deze investering Litecoins te kopen. Hoe je Litecoin kopen kunt lees je op onze speciaal geschreven pagina over het kopen van Lite Coins.

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Laat je mening achter, wat vind jij?