Wat is Ethereum

Wat is Ethereum ETH Ether cryptomunt?

Ethereum is niet echt een cryptovaluta, maar wordt wel vaak zo aangeduid. Het wordt gezien als de nummer twee crypto die er momenteel is en sommige mensen beweren dat het de Bitcoin gemakkelijk kan inhalen. Wat is Ethereum precies en waarom is het de moeite waard om hier in te investeren?

Wat is Ethereum ETH?

Ethereum is bedacht door Vitalik Buterin, die erg enthousiast was over de Bitcoin. Hij was al in 2011 geïnteresseerd en besloot zelf een cryptovaluta op te richten. Ethereum is gebaseerd op de Bitcoin, maar heeft ook een hoop verschillen. Het doel van de valuta is echter anders. Ethereum wil graag een soort wereldcomputer zijn en alles met elkaar verbinden, terwijl het doel van Bitcoin vooral is om transacties te genereren. Ethereum is ontzettend gegroeid sinds het ontstaan en de cryptomunt wordt door velen gezien als één van de belangrijkste digitale munten die er zijn. Niet voor niets staat de munt al tijden op nummer twee en blijft de waarde langzaam stijgen. Ether is een project met enorm veel potentie, het is moeilijk in te schatten wat de waarde over 5 jaar is! Doordat steeds meer mensen beginnen met cryptocurrency zie je de prijzen enorm stijgen.

Ether

Ethereum is eigenlijk geen cryptovaluta, maar een platform voor blockchain. De digitale munt die wordt gebruikt om te verhandelen via Ethereum is de Ether en wordt soms ook wel Ether token of Ether coin genoemd. Dit wordt ook aangeduid in ETH. Toch noemen de meeste mensen de munteenheid Ethereum en begrijpt men onderling wel wat ze bedoelen.

Smart Contracts

Er wordt bij Ether gebruikgemaakt van Smart Contracts. Dat betekent dat er vooraf regels kunnen worden ingesteld, waar vervolgens automatisch rekening mee gehouden wordt. Zo zou je betalingen automatisch kunnen instellen. Denk aan zakgeld, royalties of zelfs de huur. Je hebt dan nergens omkijken naar en de betalingen worden toch uitgevoerd. De smart contracts zijn vooraf bepaald en dit maakt het gebruiksvriendelijk en makkelijk. Je hoeft immers nooit meer een betaling te vergeten. Dat Smart Contracts een fijn systeem zijn, blijkt wel. Andere altcoins hebben later deze technologie overgenomen.

My Ether wallet

Diverse altcoins draaien op het Ethereum platform, wil je in de toekomst altcoins kopen? Een My Ether Wallet aanmaken is dan geen overbodige luxe. Op MEW kun je gratis een Ethereum wallet aanmaken, hier kun je alles altcoins die op het ERC-20 netwerk draaien veilig in opslaan.

Veel codetalen

Er zijn ontzettend veel codetalen toegestaan op Ethereum, waardoor het een compleet pakket is. Ontwikkelaars kunnen hierdoor gemakkelijk meedraaien en dit wordt gezien als groot voordeel van de munt. Dit ontbreekt bijvoorbeeld bij de Bitcoin. Voor veel mensen is dit één van de grootste voordelen om aan de slag te gaan met Ethereum en om in Ether te investeren.

Veel vertrouwen van buitenaf

Er zijn steeds meer grote partijen die Ethereum nauwlettend in de gaten houden. Denk aan verzekeringen, die met name de Smart Contracts boeiend vinden, maar ook overheden en mensen uit de financiële wereld lijken belangstelling in deze munt te hebben. Dit is bij lang niet iedere cryptocurrency het geval, dus dit kan wel worden gezien als een groot voordeel van Ethereum.

Grote speler in de cryptovaluta

Ethereum kan worden gezien als een grote speler in de cryptovaluta’s. De munt staat al tijden aan de top en hierdoor weet je dat het een minder groot risico is om in de munt te investeren dan bij kleine valuta het geval is. Uiteraard blijft er ook bij Ethereum altijd een risico bestaan, dus dit moet je wel goed in je achterhoofd houden.

Moet ik investeren in Ethereum ETH?

Wil je investeren in ETH? Dan is het belangrijk om goed te bedenken of je wel een financieel risico wilt lopen. Ook bij de grotere munten is het nooit te voorspellen wat er zal gaan gebeuren. De meeste mensen die handelen in crytpovaluta, kiezen er wel voor om ook wat Ether aan te schaffen. Vaak spreiden ze wel hun kansen en hebben ze ook wat in andere grote munten, zoals Bitcoin en Ripple zitten. Of je moet investeren in de munt is geheel je eigen keuze. Stop er nooit geld in dat je niet kunt missen.

Er zijn meerdere manieren om te handelen in Ether. Je zou bijvoorbeeld voor de lange termijn geld kunnen inkopen. Je laat het dan op je wallet staan voor jaren en hoopt dat er over een aantal jaar een flinke winst is ontstaan. Een andere vorm is om te dagtraden. Je koopt dan ETH in met het idee om het later weer te verkopen voor een hogere prijs. Hier zijn meer risico’s mee te lopen, maar het kan ook flink wat geld opleveren. Op laatst genoemde manier zijn diverse ETH miljonairs ontstaan!

Hoe kun je ETH inkopen?

Wil jij Ethereum kopen? Dat kan op verschillende plekken bij meerdere exchanges. Een aanrader is om dit bij BitVaVo te doen. De reden waarom dit een goede keuze is, is omdat je betalingen kunt doen via iDeal en alles in het Nederlands is. Dit maakt de website lekker gebruiksvriendelijk en vooral ook gemakkelijk. Wil je cryptocurrency kopen in Nederland, maak dan heel eenvoudig gebruik van Bitvavo!

Vandaag de dag is het heel gemakkelijk om cryptocurrency te kopen & verkopen. Zo kun je bij Bitvavo onder andere; Ripple, Verge, NEO, NEM, Bitcoin Cash, Stellar en nog veel meer altcoins kopen.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?