Ethereum Classic ETC

Wat is Ethereum Classic (ETC)

Ethereum is al tijden een bekende naam in de crypto-wereld. Op den duur kreeg deze cryptomunt te maken met een grote hack. Hierbij zijn wel 50 miljoen Amerikaanse dollars aan ETH gestolen. Er is toen besloten om Ethereum te splitsen in twee delen. Het splitsen van cryptomunten wordt in de cryptowereld ook wel hard fork genoemd. De originele variant werkt door gezet onder een nieuwe naam Ethereum Classic (ETC) en een variant die een nieuwe soort codering kreeg. Dit wordt nu Ethereum genoemd. In dit artikel zullen we in gaan op de nieuwe variant. Wat is het, hoe werkt het en is het wellicht interessant voor jou!

ETC heeft een consequent beleid

De Ethereum Classic heeft een consequente lijn. Zo blijft het vasthouden aan de originele blockchain, draait het maatregelen terug van voor de grote hack in 2016 en hechten grote waarde aan hun eigen code. Ethereum Classic heeft door deze insteek een situatie gecreëerd waarmee transacties onmogelijk gewijzigd of terug gedraaid kunnen worden. Dit is natuurlijk een erg prettige gedachte als gebruiker. Er kan niet zomaar iets anderen in de structuur. Veel crypto’s zijn stevig aan veranderingen onderhevig. Is er een tendens gaande dat een andere koers varen mogelijk meer op zal leveren, grote kans dat Ethereum Classic eerst de kat uit de boom kijkt. Volg het laatste ETC nieuws op hun officiële Twitter kanaal!

Wordt Ethereum Classic gemined?

Bij beide Ethereum variant is het noodzakelijk dat er gemijnd wordt overal ter wereld. Minen is computers moeilijke cryptografische sommen laten berekenen. Dit brengt met zich mee dat er enorme hoeveelheden energie worden gebruikt om transacties te blijven voltrekken. Veel overheden hebben te kennen gegeven dat ze dit willen inperken bij Bitcoin. Dit is weliswaar een grootgebruiker, maar het is niet geheel ondenkbaar dat er op termijn ook bij andere cryptocurrency’s aan geklopt zal worden om ook hen het vuur aan de schenen te leggen. 

Goedkoper dan Ethereum, maar…

Ethereum Classic heeft als grote voordeel dat het een stuk voordeliger is dan de nieuwe variant. Er zijn experts die binnen enige tijd een toename in overstappers voorspellen. Het gebruik van ETC is namelijk veel goedkoper. Toch blijft vooralsnog Ethereum de meest populaire van de twee en waren grote ontwikkelaars eerder op handen van Ethereum dan van ETC. Welke de meest populaire van de twee gaat worden is nu nog niet duidelijk, maar binnen enige tijd zullen ongetwijfeld grote verschillen zien. 

Ethereum Classic koers

Wat is Ethereum Classic als investering?

Als je een goede belegging wil hebben. Kan Ethereum Classic best wel een spannende investering zijn ten op zichten van zijn grote broer. Doordat ETC een stuk lager staat is er ook veel meer te winnen. Het heeft zich echter wel bewezen redelijk stabiel te zijn en niet erg gevoelig te zijn voor fluctuaties. Met dat in het achterhoofd is er veel terrein te winnen. Ethereum daarentegen doet het erg goed en is veel waard. Toch heeft het geregeld te maken met schokjes omlaag, die onvoorzien waren. 

Het logische zou zijn om voor de nieuwe Ethereum te gaan. Het is nieuw, populairder en meer waard. Desalniettemin, zou zonde zijn om gelijk overstag te gaan en je hele spaarrekening leg trekken. Doe zelf ook een goed onderzoek. Wat zou je willen met je investering? Houd je van een beetje risico? Het zijn een aantal dingen die je op een rijtje moet zetten voor dat je gaat kiezen voor het een of het ander. Volgens CNBC, groot Amerikaanse Financiële nieuwssite kan Ethereum Classsic wel eens heel groot worden!

Al met al kunnen we stellen dat Ethereum Classic een turbulente geschiedenis heeft doorgemaakt. Het kende vooralsnog geen grote successen en is vooral het kleine broertje van Ethereum. De voorspellingen wat er gaat gebeuren met deze relatief nieuwe munt lopen behoorlijk uit een. We zullen moeten afwachten wat er gaat gebeuren.

Wat is het verschil tussen Ethereum Classic & Ethereum?

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?