Wat is EOS voor een cryptomunt

Wat is EOS cryptomunt?

EOS is een cryptocurrency die is opgericht in 2017, en waar veel mensen van zeggen dat het een Ethereum Killer is. Er waren wel meer coins die dit beweerden, maar daar horen we niet veel meer van. EOS doet het een stuk beter. Of het ook echt een Ethereum Killer, daar is niet iedereen het over eens. Hoe zit het nou eigenlijk en wat is EOS cryptomunt  precies? Is het een goede investering om te gaan handelen in EOS?

Wat is EOS cryptocurrency

EOS is een cryptocurrency, die bestaat sinds 2017. De oprichter ervan is Dan Larimer. Een naam die je misschien niet veel zegt, maar deze man heeft veel betekent voor bitshares. Als er iemand is die een cryptocurrency succesvol kan maken, dan is het deze man wel. In totaal zijn er 1 miljard tokens beschikbaar en deze worden tot juli 2018 gedistribueerd. Om de tokens te ontwikkelen is er gebruikgemaakt van een vergelijkbare technologie die de munt Ethereum gebruikt. De EOS cryptomunt wordt gezien als het beste van BitShares en Steemit in één. Dit waren twee projecten met nieuwe en heldere ideeën, die helaas niet zo succesvol werden als gehoopt. Steemit introduceerd social media bij de cryptovaluta en bij BitShares werd er een technologie geïntroduceerd waarmee er gemakkelijk honderdduizenden transacties per seconde gedaan kunnen worden. Dit belooft dus allemaal veel goeds voor de EOS cryptocurrency.

EOS cryptomunt geen transactiekosten

Een belangrijk gegeven van EOS coin is dat er geen transactiekosten bij komen kijken. Dat is prettig, want we betalen vaak al veel te veel aan transactiekosten bij andere valuta’s en dit wordt door veel mensen toch gezien als een groot probleem. De bedoeling van cryptocoins is uiteindelijk dat je er kleine transacties mee gaat betalen. Doodzonde als je dan geld kwijt raakt aan transactiekosten. Dit is dus bij EOS cryptomunt het geval: het kost je niets om een transactie te doen. Hierover wordt ook heel trots geschreven op hun officiële website.

Let wel op: sommige exchanges brengen alsnog wat transactiekosten in rekening. Dit is echter lang niet altijd het geval, dus bekijk dit goed voordat je gaat handelen bij een exchange. Het zal bij de EOS cryptomunt niet zo zijn dat je zoals bij de Bitcoin meer dan €2,- aan transactiekosten gaat betalen.

Smart Contracts

Er wordt bij EOSIO gebruikgemaakt van Smart Contracts. Dit houdt in dat er vooraf een aantal regels zijn samengesteld, waar automatisch rekening mee gehouden wordt. Ethereum maakt ook gebruik van Smart Contracts en dit geldt ook voor NEO. Een voordeel hiervan is dat doordat alles automatisch gaat, de transacties ook een stuk sneller kunnen lopen dan cryptovaluta zonder Smart Contracts. Het is dus een handige techniek, die voor minder problemen zorgt en voor een snellere afhandeling.

EOS cryptomunt is nog niet bewezen

EOS heeft zichzelf als crytpovaluta nog niet bewezen.. Dit komt mede omdat de munt nog niet heel lang in de markt is. Dit is de voornaamste reden waarom mensen nog best sceptisch kunnen zijn. En dat is natuurlijk logisch. Een munt kan altijd falen en het is maar de vraag of EOS cryptocurrency betrouwbaar is. Er zijn meerdere voordelen, maar het is belangrijk om goed te realiseren dat er nog geen echt bewijs is voor een succes. En daar komt dan ook nog bij kijken dat Ethereum het nog steeds erg goed doet en veel mensen daarom eerder voor de veilige variant besluiten te kiezen. Hierdoor is het ook moeilijk in te schatten wat de munt precies zal doen.

Ethereum Killer of niet?

EOSIO wordt en Ethereum Killer genoemd, maar het is de vraag of dit een juiste benaming is. EOS heeft zeker een aantal positieve punten, maar het is moeilijk in te schatten of het echt Ethereum voorbij zal schieten. Time will tell!

Investeren in EOS cryptocurrency?

Moet je nou investeren in EOS of niet? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is, omdat er nooit te voorspellen is hoe goed een cryptomunt zal lopen in de toekomst. Het vertrouwen is bij veel investeerders groot, maar het is een kwestie van tijd om te kijken wat er daadwerkelijk mee gaat gebeuren. Overweg je om te investeren in de EOS-Coin? Dan raden we aan om dat altijd met bedragen te doen die je kunt missen.

Hoe kun je EOS kopen?

EOS kopen is gemakkelijk te doen bij heel veel exchanges. Een hele gemakkelijke exchanger waar je voor kunt kiezen is Bitvavo. Bitvavo is volledig Nederlands en ontzettend gebruiksvriendelijk, tevens is het mogelijk om te betalen met iDeal. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om alles te regelen. Je kunt geld storten en dit vervolgens gebruiken om deze coin of andere cryptovaluta in te kopen. Er zijn ook andere exchanges waar je terecht kunt. Denk aan Bittrex, AnyCoin Direct of Litebit.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?