Wat is dash?

Wat is DASH cryptomunt?

Dash coin logoDash is een cryptocurrency die je kunt kopen en waar je in kunt handelen. Veel mensen hebben een groot vertrouwen in deze munt en denken dat een investering een slimme zaak is. Is dit ook echt het geval? En wat is Dash precies? Wat moet je weten voordat je in Dash investeert?

Wat is Dash?

Dash is een cryptocurrency die wordt gezien als één van de betere digitale munten. Dash staat voor Digital Cash en het is in januari 2014 opgericht om de problemen die er met de bekende Bitcoin waren te verbeteren. Zo is er nogal wat kritiek op de snelheid van de transacties van de Bitcoin. Dit zou erg langzaam zijn en daarom is er gekozen voor een munt met snellere transacties. Dash cryptomunt wordt ook wel een privacy altcoin genoemd, omdat de privacy erg belangrijk is bij deze munt. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om Dash in te kopen en ermee te handelen. Dash wordt gezien als één van de betere cryptomunten en heeft ieder jaar nog een flinke stijging gemaakt. Download dash hier.

Snellere transacties

Zoals gezegd is de snelheid van de transacties van Dash erg belangrijk. De blockchain die bij Dash wordt gebruikt is vergelijkbaar met die van de Bitcoin, maar toch zijn er ook verschillen te zien. De snelheid van Dash is bijvoorbeeld vele malen hoger. Dit betekent dat een transactie al binnen vijf seconden geregeld kan zijn. Hiermee wordt het uitwisselen van cashgeld nagestreefd. Als je iemand geld geeft, dan heeft die persoon het ook direct in zijn hand. Het is volgens de ontwikkelaars van Dash dan ook belangrijk dat een transactie eveneens snel begint. Een ander voordeel is dat de transactiekosten niet hoog zijn. Dit is zeker in vergelijking met de Bitcoin goed om te melden.

Dash cryptomunt

Dash coin Volledig anoniem

De transacties van de Dash cryptomunt zijn anoniem. Ook dit vonden de ontwikkelaars van Dash coin erg belangrijk. Wanneer je geld aan iemand geeft, wordt dit immers ook niet geregistreerd. Dit geeft veel mensen een gevoel van veiligheid en zekerheid. De transacties worden overigens wel allemaal gecontroleerd, om zo te voorkomen dat er problemen ontstaan. Maar dit is dus volledig anoniem.

Proof of Work

Dash-cryptocurrency werkt via het systeem Proof of Work. Dit is een speciaal beloningssysteem voor de mensen die Dash cryptomunt minen. Mensen die de munt minen krijgen extra coins als ze meer werk verrichten. Dit is een heel goed systeem om mensen te belonen, maar het kent ook enkele nadelen. Zo kost het bijvoorbeeld veel energie om te minen en dit is natuurlijk voor het milieu alles behalve goed. Het kan daarnaast lang duren om te minen. De Bitcoin kreeg voor het mineproces al een hoop negatief commentaar.

Niet altijd even veel vertrouwen

Dash-coin heeft niet bij iedereen even veel vertrouwen en dat is lastig. De munt kan namelijk beter functioneren wanneer er meer mensen gebruik van maken. Dat er weinig vertrouwen is, komt voornamelijk omdat de anonieme transacties nog niet helemaal goed werken, en omdat de munt Ripple het beter doet en ook meer steun krijgt vanuit veel overheden. Dash wordt nog niet gesteund, maar er moet gezegd worden dat de munt het ondanks dat goed doet en dat de munt nog steeds ieder jaar in waarde stijgt.

Moet ik investeren in de Dash cryptomunt?

Het is altijd lastig om aan te geven of het verstandig is om in een cryptomunt te investeren of niet. Het is namelijk nooit te voorspellen wat een munt doet. Belangrijk is vooral dat jij voor jezelf bedenkt of je kunt investeren in de munt. Wat zijn de voordelen van Dash en wat de nadelen en denk jij dat het iets kan worden in de toekomst? Zo ja, dan kun je geld investeren en kijken wat de munt gaat doen. Ook wanneer je het niet helemaal zeker weet, zou je ervoor kunnen kiezen om te investeren in Dash. Zorg ervoor dat je nooit meer geld in een cryptomunt stopt dan dat je beschikbaar hebt. Ga geen geld investeren dat je eigenlijk niet kunt missen.

Waar kun je Dash kopen?

Dash coin kun je bij iedere grote exchanges inkopen. Wat een hele prettige exchange is om te vermelden, is BitVaVo. Het voordeel van deze exchange is dat je de website helemaal in het Nederlands kunt bekijken. Ook is het mogelijk om geld te storten via IDeal en je hoeft daarnaast nooit lang te wachten op geld dat je op je rekening laat storten. Er zijn ook nog wat andere exchanges waar je terecht kunt. Denk aan Litebit, eveneens in het Nederlands, Anycoin Direct of Bittrex.

Ook interessant

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?