Wat is Cardano?

Wat is Cardano (ADA)

Cardano ADA is een cryptocurrency die bestaat uit meerdere lagen. Cardano ADA is een bijzondere cryptomunt, eentje waar we in de toekomst veel van kunnen verwachten. Maar wat is Cardano eigenlijk precies en waarom zou je in deze cryptocurrency investeren?

Het ontstaan van Cardano ADA

Herkomst naam Cardano door wiskundigeDe Cardano ADA munt is ontstaan toen meerdere internationale universiteiten gingen samenwerken. Belangrijk hieraan is dat eerst de ideeën op papier werden gezet en pas nadat alle betrokken instemden, werden de ideeën uitgevoerd. Dit is nog niet eerder bij een cryptocoin toegepast. De munt is gebaseerd op verschillende wiskundige theorieën, ook wel blockchain genoemd. De naam ‘Cardano’ is gekozen, omdat dit de naam was van een bekende wiskundige uit de geschiedenis. Zijn naam was Gerolamo Cardano. Dat Cardano al vanaf de ontwikkeling veel beloofde te worden, komt mede door de CEO van de munt. Dit is dezelfde man die ook achter de cryptomunt Ethereum zit. Cardano wordt afgekort tot ADA. Vooral in Japan doet de munt het erg goed.

Derde generatie cryptocurrency

De Bitcoin was de eerste generatie cryptocurrency, maar hier waren – en zijn – wel wat problemen mee. Volgens velen is Ethereum de tweede generatie cryptocurrency en ook hier zijn zeker wel wat verbeteringen in mogelijk. Door ontzettend veel mensen wordt Cardano nu gezien als derde generatie. Het wordt door veel mensen gezien als een belangrijke ontwikkeling op het gebied van Altcoins.

 

Wat is Cardano?

Cardano is de eerste cryptomunt die is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke theorie. Het wordt ook wel een smartcontract platform genoemd, vergelijkbaar met de werkwijze van Ethereum. De makers hebben hun best gedaan een munt te creëren die veilig is en die daarnaast ook snel kan worden gebruikt. Er is geprobeerd om meerdere positieve punten van andere cryptomunten te combineren in één grote munt.

Transacties per seconde

Eén van de grootste problemen die cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ethereum hebben, is dat het moeilijk is om het aantal transacties per seconde aan te kunnen. Vooral wanneer de koers flink omhoog schiet, kan het lastig zijn goed te handelen in een munt. Het doel van crytpocurrency is om munten te creëren die over de hele wereld gebruikt kunnen worden. Het is dan ook belangrijk dat een munt de drukte van vraag en aanbod goed aankan. Cardano pakt dit probleem met beide handen aan, door meerdere netwerken te creëren. Hierdoor wordt er minder bandbreedte verbruikt om alle transacties te kunnen registreren en downloaden.

Vorm van minen is veranderd

Bij de Bitcoin was het zo dat iedereen kan minen en dat het doorgaans veel tijd, energie en dus ook geld kost om Bitcoins te minen. Dit ging zelfs zover dat grote internationale websites cryptojacking toepaste. Bij Cardano kan niet iedereen minen, maar wordt dit gedaan door een selectieve groep. Deze worden ook wel de slot-leaders genoemd. Houdt iemand zich niet aan de regels? Dan wordt deze persoon eruit gezet en mag hij pas weer gaan minen wanneer dit wordt goedgekeurd door de ontwikkelaars.

Meer vertrouwen van banken krijgen

Banken, overheden en financiële experts zijn regelmatig negatief over cryptocurrencies. Ze hebben weinig controle over wat er precies wordt verstuurd en vooral: waarom er overboekingen worden gedaan. Om meer vertrouwen van de banken en de overheid te krijgen, willen de ontwikkelaars van Cardeno een systeem toevoegen waarbij je ook een omschrijving mee kunt geven als je de cryptocurrency van de ene wallet naar de andere overboekt. Dit kan ook voor je eigen administratie erg prettig zijn. Overigens is het niet verplicht om hier iets op te schrijven.

Waarom zou je investeren in ADA?

Voor veel mensen is een belangrijke reden om te investeren in ADA, de man die achter de munt zit. Charles Hoskinson heeft al bewezen dat hij een man is die te vertrouwen is, en die cryptocurrency kan creëren die geliefd is bij het publiek. Zijn munt Etherereum is één van de grootste koplopers en Cardano is gecreëerd om de zaken die fout gingen met Ethereum te verbeteren. Een andere reden om te investeren in Cardano, is omdat de munt wordt gezien als een stabiele munt met technologieën die belangrijk zijn voor onze toekomst. Daarnaast was ADA in 2017 één van de snelst groeiende munten en veel experts denken dat ADA de top nog lang niet bereikt heeft. Wie nu al deel uit wil maken van de toekomst, doet er goed aan om via ADA te handelen. Daarnaast is het goed om te weten wat de digitale munten voor de toekomst zijn!

ADA inkopen

Heb jij interesse om ADA in te kopen? Dit kan bij verschillende exchanges. Zo zou je gebruik kunnen maken van BitVaVo, waar je gemakkelijk met Ideal kunt betalen. Ook exchanges zoals Litebit en Bittrex bieden opties om Cardano in te kopen.

Cardano of Stellar

Andere interessante cryptocoins

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?