Bitcoin Cash BCH Bcash

Wat is Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash is iets anders dan de Bitcoin. Het is een geheel eigen cryptocurrency die op dit moment aan het uitgroeien is tot één van de grootste altcoins. Wat is het precies voor een digitale munt en waarom kun je er goed aan doen om te investeren in de Bitcoin Cash BCH?

Wat is Bitcoin Cash BCH?

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die die bekendstaat als BCH. Sommige mensen noemen het ook Bcash. De Bitcoin Cash kun je zien als een soort afsplitsing van de bekende Bitcoin. Dit kan gebeuren wanneer er een conflict is tussen twee groepen. In zo’n geval ontstaat er een Fork, en dit kun je dus zien als een splitsing. Gebruikers met Bitcoins kregen bij het ontstaan van de Fork een gedeelte aan Bitcoin Cash. Tegenwoordig is dit niet meer zo, en zijn het echt twee verschillende crypto’s. Wanneer je Bitcoins hebt, heb je geen Bitcoin Cash.

Waarom is de Bitcoin Cash ontstaan?

In augustus 2017 ontstond de Bcash. Het is dus een relatief nieuwe cryptocurrency. Er waren conflicten, omdat een transactie van de Bitcoin erg lang duurt. Het kan wel zeker tien minuten duren, maar het komt ook vaker voor dat je nog langer moet wachten op je Bitcoins. Het hele doel van de Bitcoin is om ermee te kunnen betalen en dan is het onhandig dat de transactie lang duurt. Er waren binnen de community discussies. De ene partij wilde dat de Bitcoin bleef zoals hij was, terwijl de andere groep wilde dat de transacties gemakkelijker en sneller werd. Ze kwamen er niet uit, en zodoende ontstond de Bitcoin Cash. Met de Bitcoin Cash worden meer virtuele ruimtes gecreëerd waardoor een transactie veel sneller kan worden verstuurd. Een block is bij de Bitcoin Cash 8 mb groot, terwijl die voor de Bitcoin slechts 1 mb is. Dit zorgt ervoor dat transacties soepeler en sneller verlopen. Hierdoor wordt Bitcoin Cash vaak genoemd als een goed alternatief voor de Bitcoin.

Hoge transactiekosten

Er zijn ook hoge transactiekosten bij de Bitcoin, waardoor de Bitcoin niet altijd als goed wordt ervaren. Ook dit wordt opgelost met Bitcoin Cash BCH. Transactiekosten zijn een stuk minder hoog en daardoor is het een stuk toegankelijker. De hoge transactiekosten van de Bitcoin passen immers niet bij de reden waarom we ooit begonnen zijn met de Bitcoin. Wie wil er een kopje koffie bestellen en betalen met de Bitcoin, als je een flink bedrag moet betalen aan transacties?

Bitcoin cash meme

Er is wel veel kritiek

Een sidenote is echter wel dat er veel kritiek is op de Bitcoin Cash BCH. Er wordt door bepaalde specialisten gezegd dat de verhoging van 8 mb voor een blockchain nog steeds niet heel hoog is en dat de Bitcoin Cash dezelfde problemen kan krijgen. Ook is het niet ondenkbaar dat de transactiekosten bij Bitcoin Cash eveneens zullen stijgen naarmate de munt meer groeit. Ook wordt er vaak geopperd dat voorstanders van Bcash de prijs manipuleren van de Bitcoin. Er wordt gezegd dat dit wordt gedaan door Bitcoin Cash in een extreem positief daglicht te zetten. Het zijn echter wel allemaal speculaties en het is niet helemaal duidelijk of dit ook echt het geval is.

Grote cryptocurrency

Ondanks de kritieken op BCH, is het wel één van de grotere cryptocurrencies die er zijn. De waarde van een Bcash stijgt langzaamaan en de munt wordt vaak in één adem genoemd met bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum.

Waarom investeren in Bitcoin Cash BCH?

Er ontstaat soms wat twijfel, waarom je wel of niet zou moeten investeren in BCH. Wanneer jij niet goed weet wat je wil, bekijk dan goed of de munt voor jou meerwaarde biedt. Denk je dat er een toekomst in zit, of sta je meer aan de kant van de kritiek? Bij twijfel zou je ook een lager bedrag kunnen inkopen, zodat je niet de boot misloopt als de waarde flink stijgt, maar loop je ook niet direct meteen risico. Bedenk goed dat iedere cryptocurrency behoorlijk kan veranderen qua waarde en dat het moeilijk te voorspellen is wat een munt gaat doen. Dat de munt aan de top staat, is echter wel een goed teken en iets om in je achterhoofd te houden.

Bitcoin Cash inkopen

Ben jij benieuwd geworden naar de Bitcoin Cash? Dan kun je deze kopen & verkopen bij diverse exchanges. Er zijn websites waar je goed een online wallet kunt aanmaken en er zijn ook meerdere opties voor een offline wallet. Wil je met IDeal betalen? Dan kan dat bijvoorbeeld via BitVaVo en LiteBit. Hier is het ook mogelijk om in andere altcoins te handelen, bijvoorbeeld; Stellar Lumens XLM, Cardano ADA, Verge XVG.

Wellicht interessant

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?