Wat is Bitcoin?

Wat is Bitcoin BTC?

Bitcoin BTCBTC is de afkorting die wordt gebruikt voor de Bitcoin. Dit is de grootste en bekendste cryptocurrency. Iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar wat is het eigenlijk precies? Wat kun je ermee en waarom is de Bitcoin BTC zo belangrijk? Aan het eind van dit artikel is de vraag: “Wat is Bitcoin BTC” beantwoord!

Wat is Bitcoin BTC eigenlijk?

De Bitcoin is een digitale munt, die je kunt gebruiken zonder tussenpersonen of banken. De Bitcoin bestaat al sinds 2008 en is ontwikkeld door een anonieme programmeur, die zichzelf Satoshi Nakamoto noemt. Niemand weet wie hij is. Een Bitcoin wordt gemaakt via het zogenaamde minen. Dit is voor particulieren eigenlijk niet te doen – het kost veel stroom en tijd. Daarom handelen de meeste mensen in Bitcoins door ze te kopen en weer te verkopen. De meeste mensen die starten met cryptovaluta, beginnen met Bitcoin.

 

Geen geld voor BTC

Mensen die nu instappen bij de Bitcoin, zijn bang dat ze niet mee kunnen doen. De waarde van de Bitcoin kan oplopen in de duizenden (zo was hij in december 2017 rond de 20.000 euro waard, een enorm record). Mensen willen liever geen hoog bedrag in de Bitcoin stoppen, maar dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk ook gedeeltes van de Bitcoin kopen.

Interessant: Wat is een bit in de Bitcoin?

Waarom is de Bitcoin ontwikkeld?

De Bitcoin is ontwikkeld met als doel de bank als tussenpersoon weg te laten. Zo voorkom je hoge bankkosten wanneer je van het ene land naar het andere land wat overmaakt. Sinds de financiële crisis geloven steeds minder mensen in de banken en de financiële wereld en er is een steeds grotere vraag naar alternatieven, zonder bank ertussen. Je kunt dan gewoonweg geld rechtstreeks naar de wallet van je zakenparter, familielid of vriend overmaken. Als je het mij vraagt ontzettend handig! Ondertussen zijn er ontzettend veel alternatieven, deze noemen we ook al Altcoins.

Bitcoin prijs 2019

Vooral handelen

Momenteel wordt de Bitcoin vooral gebruikt om te handelen, omdat de waarde flink kan stijgen. Het doel ervan is wel dat er uiteindelijk gemakkelijk betaald kan worden van allerlei diensten. Omdat de waarde van de Bitcoin nog erg schommelt, is het echter wel wat risicovol om uit te betalen in Bitcoins. Wat de meeste mensen dus doen is Bitcoins kopen en deze weer verkopen als de waarde is gestegen. Houd er rekening mee dat dit ook de nodige risico’s met zich meebrengt. Belangrijk bij handelen in BTC is weten wat het beste moment om cryptocurrency te kopen is! Anderen kiezen ervoor om Bitcoins voor de lange termijn in te kopen, omdat ze geloven dat de BTC de toekomst is. Ze willen graag deel uitmaken van deze toekomst. En dan is er ook nog een groep die in de Bitcoin zit voor op de lange termijn. Ze kopen elke maand Bitcoins in en laten het staan voor hun oude dag.

 

Media en financiële wereld is tegen de BTC

Veel grote media en financiële bedrijven, zoals banken, berichten maar weinig positieve dingen over de BTC. Ergens is dit logisch, want de banken willen natuurlijk niet dat iedereen straks gaat handelen in de Bitcoin. Aan de andere kant kunnen de berichtgevingen terecht zijn. Niemand kan namelijk precies voorspellen wat er met de Bitcoin zal gebeuren. Houd je ogen dus goed geopend en handel nooit in geld dat je niet kunt missen.

Let op de veiligheid

Wanneer je wilt gaan handelen in de Bitcoin is het aan te raden dat je goed op je veiligheid let. Je kunt gebruikmaken van een online wallet, maar het risico is er wel dat deze gehackt wordt. Als je niet in hele hoge bedragen handelt, zou je hier wel gewoon gebruik van kunnen maken. Let wel op dat je de gegevens van je wallet goed bewaard. Eenmaal kwijt en je kunt er nooit meer in. Als je wel van plan bent voor hoge bedragen Bitcoins aan te schaffen, wordt het aangeraden om een offline wallet aan te schaffen. Let er op dat deze niet heel goedkoop is, dus het is best een investering.

Moet ik Bitcoins inkopen?

Als je net komt kijken met de cryptocurrency, dan is de kans groot dat je kiest voor de Bitcoin. Bitcoin wisselt erg qua waarde, maar het ziet er niet naar uit dat de munt snel zal verdwijnen. Hierdoor loop je relatief wat minder risico dan bij andere cryptocurrencies. Als jij graag mee wil doen, omdat je gelooft in de toekomst van cryptomunten, dan is de Bitcoin sowieso een goede keuze. Wel wil ik je met klem aanraden bij een eventuele cryptocurrency koers daling niet gelijk bitcoins te verkopen!

Hoe de Bitcoin kopen?

Wanneer je de Bitcoin BTC gemakkelijk wilt inkopen, dan kun je dit bijvoorbeeld die bij BitVaVo. Het voordeel van deze site is dat alles in het Nederlands te bekijken is. Ook kun je heel gemakkelijk geld storten via iDeal. Een ander voordeel is dat de site gemakkelijk te begrijpen is, ook voor beginners. Bitcoin kopen is tegenwoordig heel eenvoudig, er zijn ook andere exchanges waar je Bitcoins kunt inkopen. Denk aan bijvoorbeeld Bittrex, LiteBit of AnyCoin Direct.

Snel Bitcoin kopen

 
Wellicht interessant

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?